DAYAK YİYEN KADINLAR SERGİ AÇTI

Kültür (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.03.2016 - 16:00, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

DAYAK YİYEN KADINLAR SERGİ AÇTI

Sığınma Evi Kadınlarının Eserleri Sergiye Çıktı… Isparta’da Aile İçi Şiddete Maruz Kalarak Konuk Evine Sığına Kadınların Yaptığı El Emeği Göz Nuru Eserler Sergilendi
Isparta’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir AVM’de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Isparta Kadın Konukevi'nde kalan 16 kadının yaptığı el ürünleri sergiye çıktı. Ahşap işlemeden kağıt röfleye kadar çok sayıda ürünün sergilendiği etkinlikten elde edilen gelir, yine koruma altındaki kadınların sosyal aktivitelerinde kullanılacak. Isparta Halk Eğitim Merkezi, El Sanatları Öğretmeni Zeynep Yılmaz, 8 Mart’a kadar açık kalacak serginin Kadın Sığınma evlerinde kalan kadınların yıl boyunca yaptıkları eserlerin görücüye çıkmasına imkan tanıdığını söyledi. Kadınların böylece boş zamanlarını değerlendirdiklerini belirten Yılmaz, böylece kadınların rehabilite olduklarını da söyledi. Kadınların bu tür etkinliklerle psikolojilerinin yerine geldiğini, özgüvenlerinin ve motivasyonlarının yükseldiğini de kaydederek, “El sanatlarını öğrenen kadınlar buradan ayrıldıktan sonra evlerinde de bunları uygulayarak maddi gelir de sağlayabiliyorlar. Bizim kuruluşumuz gelip bizden destek alıp, ayrıldıktan sonra kendi ayakları üzerinde duran kadınlarımız mevcut” şeklinde konuştu. HEM Öğretmeni Serpil Ayaz ise, sergide ahşaptan keçeye kadar çok sayıda el emeği göz nuru eserin sergilendiğini kaydetti. Ayaz, sergideki ürünlerin 1 lira ile 500 lira arasında satışa sunulduğunu sözlerine ekledi.
Sığınma Evi Kadınlarının Eserleri Sergiye Çıktı… Isparta’da Aile İçi Şiddete Maruz Kalarak Konuk Evine Sığına Kadınların Yaptığı El Emeği Göz Nuru Eserler Sergilendi

Isparta’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir AVM’de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Isparta Kadın Konukevi'nde kalan 16 kadının yaptığı el ürünleri sergiye çıktı. Ahşap işlemeden kağıt röfleye kadar çok sayıda ürünün sergilendiği etkinlikten elde edilen gelir, yine koruma altındaki kadınların sosyal aktivitelerinde kullanılacak.

Isparta Halk Eğitim Merkezi, El Sanatları Öğretmeni Zeynep Yılmaz, 8 Mart’a kadar açık kalacak serginin Kadın Sığınma evlerinde kalan kadınların yıl boyunca yaptıkları eserlerin görücüye çıkmasına imkan tanıdığını söyledi. Kadınların böylece boş zamanlarını değerlendirdiklerini belirten Yılmaz, böylece kadınların rehabilite olduklarını da söyledi. Kadınların bu tür etkinliklerle psikolojilerinin yerine geldiğini, özgüvenlerinin ve motivasyonlarının yükseldiğini de kaydederek, “El sanatlarını öğrenen kadınlar buradan ayrıldıktan sonra evlerinde de bunları uygulayarak maddi gelir de sağlayabiliyorlar. Bizim kuruluşumuz gelip bizden destek alıp, ayrıldıktan sonra kendi ayakları üzerinde duran kadınlarımız mevcut” şeklinde konuştu.

HEM Öğretmeni Serpil Ayaz ise, sergide ahşaptan keçeye kadar çok sayıda el emeği göz nuru eserin sergilendiğini kaydetti. Ayaz, sergideki ürünlerin 1 lira ile 500 lira arasında satışa sunulduğunu sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.