CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI 'SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GENİŞLİYOR'

Gündem 30.11.2020 - 20:20, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI 'SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GENİŞLİYOR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Toplantısı sonrası açıkladı: Sokağa çıkma kısıtlaması genişletildi...
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, "Hafta içi gece saat 21.00 ile sabah 05.00 arasında genel sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır." ifadelerini kullandı.   Erdoğan ayrıca hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının Cuma akşam 21.00'dan Pazartesi sabah 05.00'a kadar süreceğini de duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar: ''Corona virüs salgını malesef ülkemizde de etkili oluyor. Son Kabine toplantısında da bu yeni tedbirleri paylaşmıştık. Henüz kesin tedavisi bulunamayan bu salgına karşı en etkili tedbir kendimizi korumaktır. Salgının olumsuz etkisini azaltmak için insan hareketliliğini en aza indirmekten başka çaremiz yok. Salgına ek olarak giribin de artması sağlık sistemi üzerindeki yükü artırdı. Hastanelerin doluluk oranı düşük olmalı. Aşı için ilk etapta 50 milyon dozluk anlaşma yaptık. Aşı sürecinin de başlamasıyla daha az sıkıntılı bir döneme gireceğiz. ''ARTIK CUMARTESİ PAZAR EVLERİMİZDEYİZ'' Sokak kısıtlaması hafta sonları cuma akşamı 21.00'den pazartesi sabahı saat 5'e kadar kesintisiz devam edecek. Cumartesi pazar artık evlerimizdeyiz. Hafta içi her gün gece saat 21 ile sabah 5 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacaktır. Restoranlarda paket servis harici hizmet veremeyecektir. Ana sınıfı ve benzeri eğitim kurumlarının faaliyetlerine ara verilecektir. Market, bakkal, kasap, manav gibi işletmeler ile eve paket hizmeti veren yerler, belirlenecek saatlerde hafta sonu kısıtlama dışındadır. Cenaze namazları, yakınları dahil en fazla 30 kişiyle kılınacak, nikahlar da bu sayıyı geçemeyecektir. Kalabalık caddeler ile meydanlara girebilecek kişi sayısı, Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile sınırlanabilecektir. Alışveriş merkezlerine girişte HES kodu uygulamasına geçilecektir. Evlerde gün, mevlit, taziye, yılbaşı kutlaması gibi insanların bir araya geleceği etkinlikler yapılamayacaktır.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Toplantısı sonrası açıkladı: Sokağa çıkma kısıtlaması genişletildi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, "Hafta içi gece saat 21.00 ile sabah 05.00 arasında genel sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır." ifadelerini kullandı.

 

Erdoğan ayrıca hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının Cuma akşam 21.00'dan Pazartesi sabah 05.00'a kadar süreceğini de duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

''Corona virüs salgını malesef ülkemizde de etkili oluyor. Son Kabine toplantısında da bu yeni tedbirleri paylaşmıştık. Henüz kesin tedavisi bulunamayan bu salgına karşı en etkili tedbir kendimizi korumaktır. Salgının olumsuz etkisini azaltmak için insan hareketliliğini en aza indirmekten başka çaremiz yok. Salgına ek olarak giribin de artması sağlık sistemi üzerindeki yükü artırdı. Hastanelerin doluluk oranı düşük olmalı.

Aşı için ilk etapta 50 milyon dozluk anlaşma yaptık. Aşı sürecinin de başlamasıyla daha az sıkıntılı bir döneme gireceğiz.

''ARTIK CUMARTESİ PAZAR EVLERİMİZDEYİZ''

Sokak kısıtlaması hafta sonları cuma akşamı 21.00'den pazartesi sabahı saat 5'e kadar kesintisiz devam edecek. Cumartesi pazar artık evlerimizdeyiz.

Hafta içi her gün gece saat 21 ile sabah 5 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacaktır.

Restoranlarda paket servis harici hizmet veremeyecektir.

Ana sınıfı ve benzeri eğitim kurumlarının faaliyetlerine ara verilecektir. Market, bakkal, kasap, manav gibi işletmeler ile eve paket hizmeti veren yerler, belirlenecek saatlerde hafta sonu kısıtlama dışındadır.

Cenaze namazları, yakınları dahil en fazla 30 kişiyle kılınacak, nikahlar da bu sayıyı geçemeyecektir. Kalabalık caddeler ile meydanlara girebilecek kişi sayısı, Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile sınırlanabilecektir.

Alışveriş merkezlerine girişte HES kodu uygulamasına geçilecektir. Evlerde gün, mevlit, taziye, yılbaşı kutlaması gibi insanların bir araya geleceği etkinlikler yapılamayacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.