ÇOCUKLARI DAYAKLA CEZALANDIRMAYIN

Kültür 29.12.2013 - 17:00, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

ÇOCUKLARI DAYAKLA CEZALANDIRMAYIN

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Çocuklarda davranış bozuklukları’ konulu söyleşide konuşan Uzman Psikolog Çağla Tuğba Dortluoğlu, “Çocuklarda görülen saldırgan davranışları asla dayakla cezalandırmayın” dedi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, ‘Çocuklarda davranış bozuklukları’ konulu ücretsiz söyleşide Uzman Psikolog Çağla Tuğba Dortluoğlu’nu Antalyalılarla buluşturdu. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın “Aile Söyleşileri” etkinliği kapsamında AKM Perge Salonu’nda gerçekleştirilen ücretsiz söyleşiye Antalyalı ebeveynler yoğun ilgi gösterdi.  Söyleşiye Anne ve Baba tutumlarının çocuklar üzerindeki etkilerine değinerek başlayan Dortluoğlu, “ Bu tutumlar çocuğun eğitiminde önemli bir etken. Yetişkinlerin dünyasındaki her şey, çocukların dünyasına indirgenemez” dedi. ÇOCUĞUN YANINDA TARTIŞMAYIN Yaşanmış vaka hikayeleri ile salondaki ebeveynlere örnekler anlatan Uzman Psikolog Çağla Tuğba Dortluoğlu, çocuklarda davranış bozukluklarının nedenleri hakkında bilgi verdi.  Olayı konu başlıkları ile aktaran Dortluoğlu, dikkat çekmek, ebeveynlere karşı güç kazanma isteği, çocuğun kendine olan güvensizliği ve intikam alma isteğini davranış bozukluklarının başlıca nedenleri olarak sıraladı. Davranış bozukluğuna sebep olan ebeveyn tutumları hakkında da konuşan Dortluoğlu, “Anne ve babalar anlaşmazlıklara düştükleri konularda, asla çocuğun yanında tartışmamalı” diye konuştu. DAYAKLA CEZALANDIRMAYIN Çocuklarda görülen saldırgan davranışlar konusunda anne babalara nasihatlerde bulunan Psikolog Dortluoğlu, ebeveynlere, “Bir çocuk size vurmaya çalışıyorsa buna asla izin vermeyin” dedi.  Ailelere önerilerde bulunan Dortluoğlu,  ailelerin çocuğa asla saldırganlık modeli olmamalarını ifade ederek, “Saldırgan davranışları asla dayakla cezalandırmayın. Çocuk gergin ve sinirliyken onunla tartışmayın. Sakinleşmesini bekleyin. Yanlış tutumlarını sonra konuşun.  Çocuğa sosyal olgunluğuna uygun çeşitli sorumluluklar verin. Onların başarma duygusunu yaşamasını sağlayın” dedi.  Dortluoğlu söyleşi sonunda dinleyicilerden gelen soruları yanıtladı.  
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Çocuklarda davranış bozuklukları’ konulu söyleşide konuşan Uzman Psikolog Çağla Tuğba Dortluoğlu, “Çocuklarda görülen saldırgan davranışları asla dayakla cezalandırmayın” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ‘Çocuklarda davranış bozuklukları’ konulu ücretsiz söyleşide Uzman Psikolog Çağla Tuğba Dortluoğlu’nu Antalyalılarla buluşturdu. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın “Aile Söyleşileri” etkinliği kapsamında AKM Perge Salonu’nda gerçekleştirilen ücretsiz söyleşiye Antalyalı ebeveynler yoğun ilgi gösterdi.  Söyleşiye Anne ve Baba tutumlarının çocuklar üzerindeki etkilerine değinerek başlayan Dortluoğlu, “ Bu tutumlar çocuğun eğitiminde önemli bir etken. Yetişkinlerin dünyasındaki her şey, çocukların dünyasına indirgenemez” dedi.

ÇOCUĞUN YANINDA TARTIŞMAYIN

Yaşanmış vaka hikayeleri ile salondaki ebeveynlere örnekler anlatan Uzman Psikolog Çağla Tuğba Dortluoğlu, çocuklarda davranış bozukluklarının nedenleri hakkında bilgi verdi.  Olayı konu başlıkları ile aktaran Dortluoğlu, dikkat çekmek, ebeveynlere karşı güç kazanma isteği, çocuğun kendine olan güvensizliği ve intikam alma isteğini davranış bozukluklarının başlıca nedenleri olarak sıraladı. Davranış bozukluğuna sebep olan ebeveyn tutumları hakkında da konuşan Dortluoğlu, “Anne ve babalar anlaşmazlıklara düştükleri konularda, asla çocuğun yanında tartışmamalı” diye konuştu.

DAYAKLA CEZALANDIRMAYIN

Çocuklarda görülen saldırgan davranışlar konusunda anne babalara nasihatlerde bulunan Psikolog Dortluoğlu, ebeveynlere, “Bir çocuk size vurmaya çalışıyorsa buna asla izin vermeyin” dedi.  Ailelere önerilerde bulunan Dortluoğlu,  ailelerin çocuğa asla saldırganlık modeli olmamalarını ifade ederek, “Saldırgan davranışları asla dayakla cezalandırmayın. Çocuk gergin ve sinirliyken onunla tartışmayın. Sakinleşmesini bekleyin. Yanlış tutumlarını sonra konuşun.  Çocuğa sosyal olgunluğuna uygun çeşitli sorumluluklar verin. Onların başarma duygusunu yaşamasını sağlayın” dedi.  Dortluoğlu söyleşi sonunda dinleyicilerden gelen soruları yanıtladı.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.