ÇİP KRİZİ DEVAM EDİYOR

Gündem 06.10.2021 - 11:50, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:36
 

ÇİP KRİZİ DEVAM EDİYOR

Japon devi çip tedarik sıkıntısıyla iki fabrikasında da üretime ara veriyor...
Koronavirüs salgını ile başlayan ve teknoloji ile otomotiv sektörünü olumsuz etkileyen yarı iletken çip tedarik sıkıntısı etkili olmaya devam ediyor.   Hiroşima merkezli üretici Mazda Motor, elektronik ve otomobil üretim piyasalarını etkisi altına alan yarı iletken çip tedarik problemi nedeniyle üretimi durdurma kararı aldı. İKİ FABRİKASI DA 10 GÜN DURACAK Buna göre, Japon firma bu ay ülkenin batısındaki 2 fabrikasında 10 gün üretime ara verecek. Mazda, bu ayki durdurma sonrası, Mart 2022'de sona erecek mevcut mali yıl küresel üretimini 100 bin düşüreceğini açıkladı. Kamu yayıncısı NHK'nın haberine göre Japon firma temmuz ve ağustosta da fabrikalarını kısa süreli durdurmuştu.  
Japon devi çip tedarik sıkıntısıyla iki fabrikasında da üretime ara veriyor...

Koronavirüs salgını ile başlayan ve teknoloji ile otomotiv sektörünü olumsuz etkileyen yarı iletken çip tedarik sıkıntısı etkili olmaya devam ediyor.

 

Hiroşima merkezli üretici Mazda Motor, elektronik ve otomobil üretim piyasalarını etkisi altına alan yarı iletken çip tedarik problemi nedeniyle üretimi durdurma kararı aldı.

İKİ FABRİKASI DA 10 GÜN DURACAK

Buna göre, Japon firma bu ay ülkenin batısındaki 2 fabrikasında 10 gün üretime ara verecek.

Mazda, bu ayki durdurma sonrası, Mart 2022'de sona erecek mevcut mali yıl küresel üretimini 100 bin düşüreceğini açıkladı.

Kamu yayıncısı NHK'nın haberine göre Japon firma temmuz ve ağustosta da fabrikalarını kısa süreli durdurmuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.