ÇİFT KOL NAKİL SONRASINDA İLK GÖRÜNTÜ

Sağlık 19.02.2016 - 14:01, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

ÇİFT KOL NAKİL SONRASINDA İLK GÖRÜNTÜ

TÜRKİYE'NİN DÖRDÜNCÜ ÇİFT KOL NAKİLLİSİ MUSTAFA SAĞIR'IN İLK GÖRÜNTÜSÜ
Türkiye'nin dördüncü çift kol nakillisi Mustafa Sağır, ameliyat sonrası ilk kez görüntülendi. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından 2 Şubat tarihinde Türkiye’nin 4. çift kol naklini 31 yaşındaki Mustafa Sağır’a yaklaşık 12 saatlik operasyonla gerçekleştirdi. Operasyonun ardından Sağır önce yoğun bakım ünitesine ardından servise alındı. Antalya'da motosiklet kazasında hayatını kaybeden 23 yaşındaki Emin Konar'ın bağışlanan iki kolu, 2008 yılında tarlada bulduğu patlayıcının elinde patlaması sonucu iki kolunu kaybeden Adıyamanlı 31 yaşındaki Mustafa Sağır'a yaklaşık 12 saatte nakledildi. Sabah saat 12.00’de Prof. Dr. Ömer Özkan önderliğinde başlanan ameliyat gece saat 22.30 sıralarında sona erdi. Operasyonun ardından Mustafa Sağır odasında ilk kez görüntülendi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun ziyareti öncesinde görüntülenen Mustafa Sağır'ın durumunun çok iyi olduğu gözlendi.  "BU DUYGU ANLATILAMAZ SADECE YAŞAYAN BİLİR" - TÜRKİYE'NİN DÖRDÜNCÜ ÇİFT KOL NAKİLLİSİ MUSTAFA SAĞIR İLK KEZ KONUŞTU: - "HALİME HEP ŞÜKRETTİM, BU NAKİL ŞÜKRÜMÜN SONUCUDUR" Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde 2 Şubat 2016 tarihinde çift kol nakli yapılan 32 yaşındaki Mustafa Sağır odasında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Yoğun bakım ünitesinden çıkarak servis odasında tedavisi devam eden Sağır, "Çok şükür bugünleri gördüm. Bunlar Allah'ın mucizeleri, ben benim gibi bekleyen arkadaşlarımın bunu yaşamalarını isterim, her insan engelli adayı olduğu gibi her insan nakil adayıdır. Her zaman bugünlerin hayalini kuruyordum her zaman halime şükrettim. Bu nakli de şükrüme bağlıyorum" dedi. Şu an sol kolunun işaret parmağını hissettiğini ve kıpırdatabildiğini söyleyen Sağır, "Çok mutlu oldum, bu duyguyu ancak yaşayan bilebilir" diye konuştu. Antalya'da trafik kazası geçiren ve beyin ölümü gerçekleşen 23 yaşındaki Emin Konar'ın bağışlanan kolları, Adıyamanlı 32 yaşındaki Mustafa Sağır'a 2 Şubat 2016 tarihinde nakledildi. Adıyaman'ın Besni ilçesine bağlı Kutluca köyünde 3'ü erkek 5 çocuklu Sağır ailesinin tek bekar çocuğu olan Mustafa Sağır, 2008'de tarlada bulduğu amonyum sülfat ve amonyum nitrat karışımının patlamasıyla kollarını kaybetmişti.
TÜRKİYE'NİN DÖRDÜNCÜ ÇİFT KOL NAKİLLİSİ MUSTAFA SAĞIR'IN İLK GÖRÜNTÜSÜ

Türkiye'nin dördüncü çift kol nakillisi Mustafa Sağır, ameliyat sonrası ilk kez görüntülendi.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından 2 Şubat tarihinde Türkiye’nin 4. çift kol naklini 31 yaşındaki Mustafa Sağır’a yaklaşık 12 saatlik operasyonla gerçekleştirdi. Operasyonun ardından Sağır önce yoğun bakım ünitesine ardından servise alındı.

Antalya'da motosiklet kazasında hayatını kaybeden 23 yaşındaki Emin Konar'ın bağışlanan iki kolu, 2008 yılında tarlada bulduğu patlayıcının elinde patlaması sonucu iki kolunu kaybeden Adıyamanlı 31 yaşındaki Mustafa Sağır'a yaklaşık 12 saatte nakledildi. Sabah saat 12.00’de Prof. Dr. Ömer Özkan önderliğinde başlanan ameliyat gece saat 22.30 sıralarında sona erdi.

Operasyonun ardından Mustafa Sağır odasında ilk kez görüntülendi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun ziyareti öncesinde görüntülenen Mustafa Sağır'ın durumunun çok iyi olduğu gözlendi.

 "BU DUYGU ANLATILAMAZ SADECE YAŞAYAN BİLİR"

- TÜRKİYE'NİN DÖRDÜNCÜ ÇİFT KOL NAKİLLİSİ MUSTAFA SAĞIR İLK KEZ KONUŞTU:

- "HALİME HEP ŞÜKRETTİM, BU NAKİL ŞÜKRÜMÜN SONUCUDUR"

Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde 2 Şubat 2016 tarihinde çift kol nakli yapılan 32 yaşındaki Mustafa Sağır odasında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Yoğun bakım ünitesinden çıkarak servis odasında tedavisi devam eden Sağır, "Çok şükür bugünleri gördüm. Bunlar Allah'ın mucizeleri, ben benim gibi bekleyen arkadaşlarımın bunu yaşamalarını isterim, her insan engelli adayı olduğu gibi her insan nakil adayıdır. Her zaman bugünlerin hayalini kuruyordum her zaman halime şükrettim. Bu nakli de şükrüme bağlıyorum" dedi.

Şu an sol kolunun işaret parmağını hissettiğini ve kıpırdatabildiğini söyleyen Sağır, "Çok mutlu oldum, bu duyguyu ancak yaşayan bilebilir" diye konuştu.

Antalya'da trafik kazası geçiren ve beyin ölümü gerçekleşen 23 yaşındaki Emin Konar'ın bağışlanan kolları, Adıyamanlı 32 yaşındaki Mustafa Sağır'a 2 Şubat 2016 tarihinde nakledildi.

Adıyaman'ın Besni ilçesine bağlı Kutluca köyünde 3'ü erkek 5 çocuklu Sağır ailesinin tek bekar çocuğu olan Mustafa Sağır, 2008'de tarlada bulduğu amonyum sülfat ve amonyum nitrat karışımının patlamasıyla kollarını kaybetmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.