CHP’liler Salda Gölünde Yapılacak Millet Bahçesine Karşı Çıktı

Gündem 30.07.2019 - 17:05, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

CHP’liler Salda Gölünde Yapılacak Millet Bahçesine Karşı Çıktı

Burdur’da bulunan Salda Gölü’ne Millet Bahçesi yapılması için 31 Temmuz’da TOKİ’nin ihale yapacak olmasına CHP’liler tepki gösterdi.
Burdur’da bulunan Salda Gölü’ne Millet Bahçesi yapılması için 31 Temmuz’da TOKİ’nin ihale yapacak olmasına CHP’liler tepki gösterdi.   Burdur’un Yeşilova ilçesinde, ormanla kaplı tepeler, kayalık araziler ve küçük alüvyal ovalarla çevrili hafif tuzlu karstik bir göl olarak bilinen Salda Gölü’nün ihalesi, 31 Temmuz tarihinde yapılacak. Bu ihaleye Mimarlar Odası Antalya Şubesi itiraz ederek, ihaleye katılmayı düşünen firmalara, ‘Katılmayın’ çağrısında bulunmuştu.   CHP Genel Merkezi, Genel Başkan Yardımcısı Doğa Haklarından Sorumlu 25. ve 27. Dönem CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca yanı sıra Burdur Milletvekili Dr. Mehmet Göker, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, CHP Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut ve çok sayıda partililer katıldı. Konuşmalarda Millet bahçesinin doğaya zarar vereceğini, Salda Gölünün dünyada sayılı krater göllerinden biri olduğunu bu gölün etrafında yapılacak millet bahçesinin göle zarar verip yapılaşmanın olacağını, gölün etrafında biz yeşil ve maviyi görmek istiyoruz, beton görmek istemiyoruz diyerek tepki gösterdiler.   Salda Gölü kıyısına yapılacak millet bahçesi Yeşilova’da yaşayan bazı vatandaşlar millet bahçesinin yapımı için açılan ihalenin iptali için dava açtığı belirtildi.
Burdur’da bulunan Salda Gölü’ne Millet Bahçesi yapılması için 31 Temmuz’da TOKİ’nin ihale yapacak olmasına CHP’liler tepki gösterdi.

Burdur’da bulunan Salda Gölü’ne Millet Bahçesi yapılması için 31 Temmuz’da TOKİ’nin ihale yapacak olmasına CHP’liler tepki gösterdi.

 

Burdur’un Yeşilova ilçesinde, ormanla kaplı tepeler, kayalık araziler ve küçük alüvyal ovalarla çevrili hafif tuzlu karstik bir göl olarak bilinen Salda Gölü’nün ihalesi, 31 Temmuz tarihinde yapılacak. Bu ihaleye Mimarlar Odası Antalya Şubesi itiraz ederek, ihaleye katılmayı düşünen firmalara, ‘Katılmayın’ çağrısında bulunmuştu.

 

CHP Genel Merkezi, Genel Başkan Yardımcısı Doğa Haklarından Sorumlu 25. ve 27. Dönem CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca yanı sıra Burdur Milletvekili Dr. Mehmet Göker, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, CHP Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut ve çok sayıda partililer katıldı. Konuşmalarda Millet bahçesinin doğaya zarar vereceğini, Salda Gölünün dünyada sayılı krater göllerinden biri olduğunu bu gölün etrafında yapılacak millet bahçesinin göle zarar verip yapılaşmanın olacağını, gölün etrafında biz yeşil ve maviyi görmek istiyoruz, beton görmek istemiyoruz diyerek tepki gösterdiler.

 

Salda Gölü kıyısına yapılacak millet bahçesi Yeşilova’da yaşayan bazı vatandaşlar millet bahçesinin yapımı için açılan ihalenin iptali için dava açtığı belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.