CHP’li kadınlar siyasette daha aktif olacaklar

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.01.2019 - 09:39, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

CHP’li kadınlar siyasette daha aktif olacaklar

CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı, Antalya Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci Burdur Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları için bir eğitim seminer düzenledi.
CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı, Antalya Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci Burdur Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları için bir eğitim seminer düzenledi.  Toplantı öncesinde kısa bir değerlendirme yapan Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Nilüfer Deveci “Kadınlar siyasetin mutfağından sorumlular. Onlar ellerinin hamuru ile her işi yapabilirler. Seçim zamanı kapı kapı dolaşmak, broşür dağıtmak, mitinglerde kalabalığı oluşturmak onların işidir, görevidir. Evleri, sokakları en iyi onlar temizleyebilir.” Bu söylemlerin ötesinde; yönetim kademelerinde, temsil noktasında olmak istiyoruz. Kadının sesi siyasette ne kadar güçlü çıkarsa ülkemizde o kadar özgür olacaktır. Amacı, idealleri, kavgası, derdi olan kadın siyaset yapıyor. Evdeki kadının sözcüsü siyasetteki kadındır.” ifadelerini kullandı. Cumhuriyet Halk Partisi Burdur İl Başkanlığı toplantı salonunda düzenlenen eğitim için İl Başkanı İzzet Akbulut’ta koşa bir konuşma yaptı. Akbulut konuşmasında  “Yıllarca yok sayılmış kadınlarımıza Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasıyla beraber getirilen devrim ve yeniliklerle beraber ilk olarak 1930 yılında belediye seçimlerine katılma, ardından köylerde muhtar olma ve ihtiyar meclislerine seçilme hakkı tanındı. 5 Aralık 1934'te ise Anayasa ve Seçim Kanunu'nda yapılan yasa değişikliği ile beraber kadınlara milletvekili seçme ve seçilme hakları verilmiştir. Ne yazık ki 1934 yılından bu yana Cumhuriyet döneminde kadınlarımıza tanına hak ve özgürlükler aslında bir bir ellerinden alınmaya çalışılıyor. Kadınların yaşama haklarının bile elinden alınmasına normal bakılan bir dönemdeyiz. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak kadınlarımızın hak ve özgürlüklerinin bilincindeyiz. Bunun için kadınlarımızın siyasetteki etkisini de biliyor ve bizzat görüyoruz. Her bir başarı öyküsünün ardında bir kadın vardır derken bile kadınları arka plana atma içgüdüsünden kurtulup ‘her bir başarı bir kadınındır’ diyebilen bir partinin mensubu olmaktan gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı. Başkan Akbulut eğitim çalışmasına katılımcı olarak gelen bayanlara ve Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısına teşekkür etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.
CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı, Antalya Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci Burdur Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları için bir eğitim seminer düzenledi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı, Antalya Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci Burdur Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları için bir eğitim seminer düzenledi.  Toplantı öncesinde kısa bir değerlendirme yapan Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Nilüfer Deveci “Kadınlar siyasetin mutfağından sorumlular. Onlar ellerinin hamuru ile her işi yapabilirler. Seçim zamanı kapı kapı dolaşmak, broşür dağıtmak, mitinglerde kalabalığı oluşturmak onların işidir, görevidir. Evleri, sokakları en iyi onlar temizleyebilir.” Bu söylemlerin ötesinde; yönetim kademelerinde, temsil noktasında olmak istiyoruz.

Kadının sesi siyasette ne kadar güçlü çıkarsa ülkemizde o kadar özgür olacaktır. Amacı, idealleri, kavgası, derdi olan kadın siyaset yapıyor. Evdeki kadının sözcüsü siyasetteki kadındır.” ifadelerini kullandı. Cumhuriyet Halk Partisi Burdur İl Başkanlığı toplantı salonunda düzenlenen eğitim için İl Başkanı İzzet Akbulut’ta koşa bir konuşma yaptı. Akbulut konuşmasında  “Yıllarca yok sayılmış kadınlarımıza Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasıyla beraber getirilen devrim ve yeniliklerle beraber ilk olarak 1930 yılında belediye seçimlerine katılma, ardından köylerde muhtar olma ve ihtiyar meclislerine seçilme hakkı tanındı. 5 Aralık 1934'te ise Anayasa ve Seçim Kanunu'nda yapılan yasa değişikliği ile beraber kadınlara milletvekili seçme ve seçilme hakları verilmiştir. Ne yazık ki 1934 yılından bu yana Cumhuriyet döneminde kadınlarımıza tanına hak ve özgürlükler aslında bir bir ellerinden alınmaya çalışılıyor. Kadınların yaşama haklarının bile elinden alınmasına normal bakılan bir dönemdeyiz. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak kadınlarımızın hak ve özgürlüklerinin bilincindeyiz. Bunun için kadınlarımızın siyasetteki etkisini de biliyor ve bizzat görüyoruz. Her bir başarı öyküsünün ardında bir kadın vardır derken bile kadınları arka plana atma içgüdüsünden kurtulup ‘her bir başarı bir kadınındır’ diyebilen bir partinin mensubu olmaktan gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı. Başkan Akbulut eğitim çalışmasına katılımcı olarak gelen bayanlara ve Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısına teşekkür etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.