CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER YHT’yi sordu

31.10.2019 - 11:01, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER YHT’yi sordu

  CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a Yüksek Hızlı Tren ile ilgili yazılı soru önergesi verdi.   Burdur’dan da geçtiği varsayılan Yüksek Hızlı Tren projesinin uzun yıllardan beri Burdur gündemini meşgul etmekte olduğunu belirten GÖKER, “İlk açıklama 2017 yılı Şubat ayında dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yapılmış ve Eskişehir ilinin Yüksek Hızlı Tren ile Afyonkarahisar üzerinden Antalya’ya bağlanmasını önemsediklerini ve bununla ilgili çalışmanın yapılacağını öğrenmiştik. Ardından Temmuz ayında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Twitter hesabından Antalya- Burdur- Isparta yüksek hızlı tren güzergâhının belirlendiğini ve uygulama projelerinin başlayacağını belirtmiştir” dedi.            Afyon’dan gelen hattın Üniversitenin ve Tugayın bulunduğu Burdur merkezinin by-pass edilerek, Isparta üzerinden Burdur’un Bucak ilçesinden geçeceği ve Antalya’ya ulaşacağının konuşulduğunu belirten CHP’li Vekil, “2017 yılının Kasım ayında konu üzerine dönemin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, "Hızlı Tren Hattı güzergâhının Isparta üzerinden geçtiğini doğrular nitelikte bir açıklama yapmıştır. Dönemin Başbakanı Sayın Binali Yıldırım, 6. Olağan AKP İl Kongresi için Burdur’a gelişinde Eskişehir-Kütahya-Afyonkarahisar’dan gelen hızlı trenin Isparta-Burdur arasından Antalya’ya ineceğini ve projelerin devam ettiğini belirtmiştir” diyerek Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına Tüksek Hızlı trenle ilgili olarak bir takım sorular yöneltti.   CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi.   Eskişehir-Kütahya-Afyonkarahisar-Isparta-Burdur-Bucak-Antalya Yüksek Hızlı Tren Projesi ile ilgili çalışmalar ne aşamadadır?   Söz konusu proje Burdur merkezden geçecek midir?   Burdur halkının merakla beklediği bu proje askıya mı alınmıştır?   Konu hakkında kamuoyuna herhangi bir açıklama yapılacak mıdır?  

 

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a Yüksek Hızlı Tren ile ilgili yazılı soru önergesi verdi.

 

Burdur’dan da geçtiği varsayılan Yüksek Hızlı Tren projesinin uzun yıllardan beri Burdur gündemini meşgul etmekte olduğunu belirten GÖKER, “İlk açıklama 2017 yılı Şubat ayında dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yapılmış ve Eskişehir ilinin Yüksek Hızlı Tren ile Afyonkarahisar üzerinden Antalya’ya bağlanmasını önemsediklerini ve bununla ilgili çalışmanın yapılacağını öğrenmiştik. Ardından Temmuz ayında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Twitter hesabından Antalya- Burdur- Isparta yüksek hızlı tren güzergâhının belirlendiğini ve uygulama projelerinin başlayacağını belirtmiştir” dedi.

          

Afyon’dan gelen hattın Üniversitenin ve Tugayın bulunduğu Burdur merkezinin by-pass edilerek, Isparta üzerinden Burdur’un Bucak ilçesinden geçeceği ve Antalya’ya ulaşacağının konuşulduğunu belirten CHP’li Vekil, “2017 yılının Kasım ayında konu üzerine dönemin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, "Hızlı Tren Hattı güzergâhının Isparta üzerinden geçtiğini doğrular nitelikte bir açıklama yapmıştır. Dönemin Başbakanı Sayın Binali Yıldırım, 6. Olağan AKP İl Kongresi için Burdur’a gelişinde Eskişehir-Kütahya-Afyonkarahisar’dan gelen hızlı trenin Isparta-Burdur arasından Antalya’ya ineceğini ve projelerin devam ettiğini belirtmiştir” diyerek Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına Tüksek Hızlı trenle ilgili olarak bir takım sorular yöneltti.

 

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi.

 

Eskişehir-Kütahya-Afyonkarahisar-Isparta-Burdur-Bucak-Antalya Yüksek Hızlı Tren Projesi ile ilgili çalışmalar ne aşamadadır?

 

Söz konusu proje Burdur merkezden geçecek midir?

 

Burdur halkının merakla beklediği bu proje askıya mı alınmıştır?

 

Konu hakkında kamuoyuna herhangi bir açıklama yapılacak mıdır?

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.