ÇAY FİYATLARINA ZAM

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.01.2014 - 14:44, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

ÇAY FİYATLARINA ZAM

KIRAATHANELERDE 50 KURUŞTAN SATILAN ÇAYA 25 KURUŞ ZAM YAPILDI
Afyonkarahisar Kahveciler ve Çay Ocakları Esnaf Odası Başkanı Atila Kocabaş, yeni yılın gelmesi ile birlikte kentteki kıraathanelerde çay fiyatlarının yeniden belirlendiğini söyleyerek, “Yapılan zam esnafın ayakta kalması için yapılmıştır” dedi. 2009 yılından buyana çay fiyatlarına zam yapılmadığını söyleyen Kocabaş, 50 kuruştan satılan çayın fiyatının 1 TL üzerinden belirlenmesine rağmen bu kararı 75 kuruş üzerinden uyguladıklarını söyledi. Sıcak içeceklere herhangi biz zammın yapılmadığını, zammın sadece çay fiyatları için geçerli olduğunu sile getiren Kocabaş, “Çay artık 25 kuruş zamlı olarak satılıyor. Bu zammı yapmak zorundaydık. Kuru çay, şeker, tüp gaz, kira, vergi gibi maliyetlerin sürekli artmasına karşın biz yaklaşık 5 yıldan bu yana çay fiyatlarına zam yapmıyorduk. Ama gelinen noktada bu zam bir nevi zorunlu oldu. Esnafın ayakta kalması için bu zam gerekliydi” dedi.Öte yandan, kentte belirlenen fiyatların dışında çay satışlarının haksız rekabete yol açtığını da dile getiren Kocabaş, kıraathaneci esnafına seslenerek, “Birkaç kuruş fazla kazanacağız diye, bir esnafın diğer bir esnaf kardeşine zarar vermeye hakkı yok. O yüzden lütfen bütün esnaflarımız belirlenen fiyatlara riayet etsinler” dedi.
KIRAATHANELERDE 50 KURUŞTAN SATILAN ÇAYA 25 KURUŞ ZAM YAPILDI

Afyonkarahisar Kahveciler ve Çay Ocakları Esnaf Odası Başkanı Atila Kocabaş, yeni yılın gelmesi ile birlikte kentteki kıraathanelerde çay fiyatlarının yeniden belirlendiğini söyleyerek, “Yapılan zam esnafın ayakta kalması için yapılmıştır” dedi. 
2009 yılından buyana çay fiyatlarına zam yapılmadığını söyleyen Kocabaş, 50 kuruştan satılan çayın fiyatının 1 TL üzerinden belirlenmesine rağmen bu kararı 75 kuruş üzerinden uyguladıklarını söyledi. Sıcak içeceklere herhangi biz zammın yapılmadığını, zammın sadece çay fiyatları için geçerli olduğunu sile getiren Kocabaş, “Çay artık 25 kuruş zamlı olarak satılıyor. Bu zammı yapmak zorundaydık. Kuru çay, şeker, tüp gaz, kira, vergi gibi maliyetlerin sürekli artmasına karşın biz yaklaşık 5 yıldan bu yana çay fiyatlarına zam yapmıyorduk. Ama gelinen noktada bu zam bir nevi zorunlu oldu. Esnafın ayakta kalması için bu zam gerekliydi” dedi.
Öte yandan, kentte belirlenen fiyatların dışında çay satışlarının haksız rekabete yol açtığını da dile getiren Kocabaş, kıraathaneci esnafına seslenerek, “Birkaç kuruş fazla kazanacağız diye, bir esnafın diğer bir esnaf kardeşine zarar vermeye hakkı yok. O yüzden lütfen bütün esnaflarımız belirlenen fiyatlara riayet etsinler” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.