CAMİLERİMİZ KİLİSEYE DÖNDÜ

Gündem 31.07.2018 - 10:04, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

CAMİLERİMİZ KİLİSEYE DÖNDÜ

Burdur Pazaryeri Camisinde kişiye özel oturma grupları konulmaya başladı.
Türkiye genelinde camilere namaz kılmak için konan tabure, sandalye ve oturaklar gün geçmiyor ki haber sitelerinde ve gazetelerde yayınlanmasın. Burdur’da da Pazar Camisi olarak bilinen Burdur’un en kalabalık cemaate sahip olan camide kişiye özel bankların bulunması, banklarda oturanların önceleri vaizlik, imamlık yapmış kişilerin olması dikkat çekti. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın geçen yıl fetva yayınlayarak tabure ve sandalyelerde kılınan namazın uygun olmadığını belirttiği halde il müftülerinin bunlara müdahale etmemesi de dikkat çekti. Pazar camisindeki namazda objektiflere takılan bu görüntü vatandaşların tepkisini çekerken; buna hem Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, Valililerimizin, il müftülülerimizin, siyasilerimizin dikkat etmesi gerektiğini, bu adetin İslam’da sonradan çıkma olduğunu, FETÖ’nün “Ilımlı İslam” modeli altında İslam’ın içine sokulan bir hançer olduğunu dile getirdiler.
Burdur Pazaryeri Camisinde kişiye özel oturma grupları konulmaya başladı.

Türkiye genelinde camilere namaz kılmak için konan tabure, sandalye ve oturaklar gün geçmiyor ki haber sitelerinde ve gazetelerde yayınlanmasın. Burdur’da da Pazar Camisi olarak bilinen Burdur’un en kalabalık cemaate sahip olan camide kişiye özel bankların bulunması, banklarda oturanların önceleri vaizlik, imamlık yapmış kişilerin olması dikkat çekti.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın geçen yıl fetva yayınlayarak tabure ve sandalyelerde kılınan namazın uygun olmadığını belirttiği halde il müftülerinin bunlara müdahale etmemesi de dikkat çekti.

Pazar camisindeki namazda objektiflere takılan bu görüntü vatandaşların tepkisini çekerken; buna hem Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, Valililerimizin, il müftülülerimizin, siyasilerimizin dikkat etmesi gerektiğini, bu adetin İslam’da sonradan çıkma olduğunu, FETÖ’nün “Ilımlı İslam” modeli altında İslam’ın içine sokulan bir hançer olduğunu dile getirdiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.