CAMİLER ÇOCUKLARLA DAHA DA GÜZELLEŞİYOR

Gündem 13.06.2017 - 15:32, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

CAMİLER ÇOCUKLARLA DAHA DA GÜZELLEŞİYOR

Vali Şerif Yılmaz, İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Yaz Kur’an Kursları açılış programına katıldı.
    Okulların kapanmasıyla birlikte dün başlayan Yaz Kur'an Kursları için Ulu Camide açılış programı düzenlendi. Ulu Camide düzenlenen programa, Vali Şerif Yılmaz’ın yanı sıra İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Olpak, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, İl Müftüsü Hıdır Bayrak, Kur’an Kursu ve Cami Hocaları, öğrenciler katıldı. Programda Vali Yılmaz bir konuşma yaptı. Konuşmasının ardından Yaz Kur'an Kursuna katılan öğrencilere tişört ayrıca Cami ve Kur'an Kursu görevlilerine, çocukların kurs aralarında oynamaları için voleybol ve futbol topu dağıtıldı.  Vali Yılmaz programda yaptığı konuşmasında;  “ Ulu Cami yapıldığı günden bu yana belkide hiç bu kadar çocuklarla dolup taşmamıştır. Çocuklarımız camimizi şenlendirdi. Camiler cemaatle güzelleşir ama çocuklarla daha güzelleşiyor. Dünden itibaren yaz Kur'an kurslarımız başladı. İl genelinde hem erkek hem kız çocuklarımıza yönelik kurslarımız var. Yaz Kur'an kurslarımızın başladığını duymayanlar varsa, duyurmak istiyoruz. Okullar tatil olduktan sonra yaz tatiline girince çocuklarımızın hem dini eğitimlerini almaları, hem tatilde boş zamanlarını değerlendirmeleri için spor aktiviteleri yapmaları için kurslarımızı açtık. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün Yaz Spor kurslarında yüzme hariç bütün kurslarımız ücretsiz. Sadece Şehit Akif Altay Ortaokulu’nda açılan kurs akşama kadar sürdüğü için öğle yemeği var, onda da belli bir ücret alınıyor, gerisi hep ücretsiz. Çocuklarımızın yaz tatilini en iyi şekilde değerlendirmeleri için Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından açılan Kur'an kurslarında dini eğitim ve güzel ahlak kursları veriliyor. Aynı zamanda Çocuklarımızın bu enerjilerini daha iyi kullanmaları için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından açılan kurslarda spor yapma fırsatı bulacaklar. Spor kurslarına gelemeyen öğrencilerimiz için de Camilerimize voleybol ve futbol topu dağıtıyoruz. Çocuklarımız hem dini eğitim alacak, hem kurs aralarında spor yapacak, kitap okuyacaklar. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün kursları 29 Haziran’da başlıyor. Çocuklarımız hangi spor dalına gitmek istiyorsa başvurularını yapsınlar. Kur'an kurslarımızda dün başladı 19 Ağustos’a kadar devam edecek. Bugün itibariyle öğrenci sayımız 10 bin 341’e ulaştı. Bu artarak devam edecek. 2002 yılında Kur'an kurslarına giden öğrenci sayımız 470’di. Çocuklarımızın dini eğitim almaları, bu millete, devlete, bayrağa saygılı, sahip çıkacak imanlı nesiller yetiştirmek için yapılan değişikliklerle birlikte kurslarımıza katılım sayıları artıyor. Size emanet edilen bu çocuklarımıza Kur'an-ın gerçekleriyle bire bir anlatılması gerekiyor. Bu ülkede birileri kendi uydurdukları dinle nesiller yetiştirmeye çalıştı. Kur'an’dan dinden uzak, Siyonizm’e uşaklık edecek olan, sözde din kisvesi adı altında ülkemize saldıranlar oldu. Artık onların yeri yok. Diyanet İşleri Başkanlığımızın koordinesinde çocuklarımız camilerde, görevli arkadaşlarımızla din eğitimlerini alacağına inanıyorum. dedi.
Vali Şerif Yılmaz, İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Yaz Kur’an Kursları açılış programına katıldı.

 

 

Okulların kapanmasıyla birlikte dün başlayan Yaz Kur'an Kursları için Ulu Camide açılış programı düzenlendi.

Ulu Camide düzenlenen programa, Vali Şerif Yılmaz’ın yanı sıra İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Olpak, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, İl Müftüsü Hıdır Bayrak, Kur’an Kursu ve Cami Hocaları, öğrenciler katıldı.

Programda Vali Yılmaz bir konuşma yaptı. Konuşmasının ardından Yaz Kur'an Kursuna katılan öğrencilere tişört ayrıca Cami ve Kur'an Kursu görevlilerine, çocukların kurs aralarında oynamaları için voleybol ve futbol topu dağıtıldı. 

Vali Yılmaz programda yaptığı konuşmasında;  “ Ulu Cami yapıldığı günden bu yana belkide hiç bu kadar çocuklarla dolup taşmamıştır. Çocuklarımız camimizi şenlendirdi. Camiler cemaatle güzelleşir ama çocuklarla daha güzelleşiyor. Dünden itibaren yaz Kur'an kurslarımız başladı. İl genelinde hem erkek hem kız çocuklarımıza yönelik kurslarımız var. Yaz Kur'an kurslarımızın başladığını duymayanlar varsa, duyurmak istiyoruz. Okullar tatil olduktan sonra yaz tatiline girince çocuklarımızın hem dini eğitimlerini almaları, hem tatilde boş zamanlarını değerlendirmeleri için spor aktiviteleri yapmaları için kurslarımızı açtık. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün Yaz Spor kurslarında yüzme hariç bütün kurslarımız ücretsiz. Sadece Şehit Akif Altay Ortaokulu’nda açılan kurs akşama kadar sürdüğü için öğle yemeği var, onda da belli bir ücret alınıyor, gerisi hep ücretsiz. Çocuklarımızın yaz tatilini en iyi şekilde değerlendirmeleri için Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından açılan Kur'an kurslarında dini eğitim ve güzel ahlak kursları veriliyor. Aynı zamanda Çocuklarımızın bu enerjilerini daha iyi kullanmaları için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından açılan kurslarda spor yapma fırsatı bulacaklar. Spor kurslarına gelemeyen öğrencilerimiz için de Camilerimize voleybol ve futbol topu dağıtıyoruz. Çocuklarımız hem dini eğitim alacak, hem kurs aralarında spor yapacak, kitap okuyacaklar.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün kursları 29 Haziran’da başlıyor. Çocuklarımız hangi spor dalına gitmek istiyorsa başvurularını yapsınlar. Kur'an kurslarımızda dün başladı 19 Ağustos’a kadar devam edecek.

Bugün itibariyle öğrenci sayımız 10 bin 341’e ulaştı. Bu artarak devam edecek. 2002 yılında Kur'an kurslarına giden öğrenci sayımız 470’di. Çocuklarımızın dini eğitim almaları, bu millete, devlete, bayrağa saygılı, sahip çıkacak imanlı nesiller yetiştirmek için yapılan değişikliklerle birlikte kurslarımıza katılım sayıları artıyor.

Size emanet edilen bu çocuklarımıza Kur'an-ın gerçekleriyle bire bir anlatılması gerekiyor. Bu ülkede birileri kendi uydurdukları dinle nesiller yetiştirmeye çalıştı. Kur'an’dan dinden uzak, Siyonizm’e uşaklık edecek olan, sözde din kisvesi adı altında ülkemize saldıranlar oldu. Artık onların yeri yok. Diyanet İşleri Başkanlığımızın koordinesinde çocuklarımız camilerde, görevli arkadaşlarımızla din eğitimlerini alacağına inanıyorum. dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.