Cami avlusunda iftar geleneği

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.05.2019 - 13:46, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Cami avlusunda iftar geleneği

Isparta’da hayırsever bir iş adamı ve imam hatip tarafından 9 yıl önce başlatılan cami avlusunda iftar geleneği, bu yıl da devam ettiriliyor.
  Isparta’da hayırsever bir iş adamı ve imam hatip tarafından 9 yıl önce başlatılan cami avlusunda iftar geleneği, bu yıl da devam ettiriliyor. Organizasyona öncülük eden isimlerden hayırsever iş adamı Mehmet İpekçi, “İftarımızdan günlük ortalama 700 ila bin kişi yararlanıyor. Burada her kesimden insanı bir araya getirme fırsatı buluyoruz. Gönderilen fitre, zekat, Ramazan paketi, kıyafet ve ayakkabı gibi yardımları da ihtiyaç sahiplerine teslim ediyoruz, çok mutluyuz” dedi.  Kentte hiçbir kurum ve kuruluşa bağlı kalmadan, hayırseverlerin karınca kararınca destek verdiği organizasyonda yoksul, yolda kalan, genç, yaşlı ve öğrencilerin aralarında bulunduğu yaklaşık bin kişiye iftar veriliyor. Isparta’daki en eski camilerden olan, Kanuni Sultan Süleyman döneminde 1561 yılında Firdevs Paşa tarafından yaptırılan Firdevs Bey Camii (Mimar Sinan Camii) avlusunda Ramazan boyunca her akşam iftar veriliyor.  9 yıl önce başlatılan iftar faaliyetinin öncülerinden iş adamı Mehmet İpekçi, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu. İpekçi, “Isparta’da yaklaşık 9 yıl önce İmam Hatip Osman Akçil Hocamız ile beraber Mimar Sinan Cami avlusunda başlattığımız geleneksel iftarımızın 9.’su bu yıl yine devam ediyor. İftarımızdan günlük ortalama 700 ila bin kişi yararlanıyor” dedi. 
Isparta’da hayırsever bir iş adamı ve imam hatip tarafından 9 yıl önce başlatılan cami avlusunda iftar geleneği, bu yıl da devam ettiriliyor.

 

Isparta’da hayırsever bir iş adamı ve imam hatip tarafından 9 yıl önce başlatılan cami avlusunda iftar geleneği, bu yıl da devam ettiriliyor. Organizasyona öncülük eden isimlerden hayırsever iş adamı Mehmet İpekçi, “İftarımızdan günlük ortalama 700 ila bin kişi yararlanıyor. Burada her kesimden insanı bir araya getirme fırsatı buluyoruz. Gönderilen fitre, zekat, Ramazan paketi, kıyafet ve ayakkabı gibi yardımları da ihtiyaç sahiplerine teslim ediyoruz, çok mutluyuz” dedi. 
Kentte hiçbir kurum ve kuruluşa bağlı kalmadan, hayırseverlerin karınca kararınca destek verdiği organizasyonda yoksul, yolda kalan, genç, yaşlı ve öğrencilerin aralarında bulunduğu yaklaşık bin kişiye iftar veriliyor. Isparta’daki en eski camilerden olan, Kanuni Sultan Süleyman döneminde 1561 yılında Firdevs Paşa tarafından yaptırılan Firdevs Bey Camii (Mimar Sinan Camii) avlusunda Ramazan boyunca her akşam iftar veriliyor. 
9 yıl önce başlatılan iftar faaliyetinin öncülerinden iş adamı Mehmet İpekçi, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu. İpekçi, “Isparta’da yaklaşık 9 yıl önce İmam Hatip Osman Akçil Hocamız ile beraber Mimar Sinan Cami avlusunda başlattığımız geleneksel iftarımızın 9.’su bu yıl yine devam ediyor. İftarımızdan günlük ortalama 700 ila bin kişi yararlanıyor” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.