ÇAKMAK VE ÇAKMAK GAZI SATIŞI YASAĞI

Asayiş 16.05.2017 - 10:18, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

ÇAKMAK VE ÇAKMAK GAZI SATIŞI YASAĞI

Burdur’da Çakmak Ve Çakmak Gazı Satışı Yasağı
   On sekiz yaş altındakilere tütün ve tütün mamullerinin yanı sıra çakmak ve çakmak gazı yasağı da devam ediyor. Burdur da on sekiz yaş altındakilere tütün ve tütün mamullerinin yanı sıra çakmak ve çakmak gazı yasağına uyuyor. Adliye Caddesindeki esnaflar bu kanunu göz önünde bulundurarak, vitrin camlarına “18 yaş atındakilere çakmak ve çakmak gazı satışı kanunen yasaktır” yazısı astı. ÇAKMAK GAZI FELAKET GETİRMİŞTİ Geçen yıl Burdur kent merkezinde çakmak gazıyla şaka yapmak isteyen bir grup genç bedensel sağlıklarına ciddi zararlar almıştı. Olayın gerçekleştiği işletmeye çok sayıda ambulans ve çok sayıda itfaiye ekibi gitmiş, 5-6 genç çakmak gazından zarar görmüştü. Buna göre on sekiz yaş altındaki kişilere sigara, tütün ve tütün mamullerinin yanı sıra çakmak ve çakmak gazı satışı da yasaklarına da devam ediliyor. TÜTÜN KANUNU TAPDK (Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu) söz konusu durum için  "Tütün ürünleri, on sekiz yaşını doldurmamış  kişilerin doğrudan ulaşacağı ve işletme dışından görülecek  şekilde satışa arz edilemez. Tütün ürünleri satış  belgesi olmaksızın ve satış  belgesinde belirtilen yerin dışında satışa sunulamaz." diyor. Bunu uygulamayan işletmelere de ilgili kanunun hükmü çerçevesinde 27.183 TL'den, 135.925 TL'ye kadar idari para cezası veriliyor. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri 18 yaşından küçüklere ve öğrencilere tek dal ve paket sigara satışı yapıldığı ihbarını değerlendiriyor. Aykırı davranan iş yerlerine “Sağlık için tehlikeli madde temini” suçundan işlem yapılarak idari para cezası yazılıp, ruhsatlarına idari yönden gerekli işlem yapılması için savcılığa gönderiliyor. Alkol ve tütün mamullerinden toplumun geleceğini tehdit eden zararlı alışkanlıkların başında sigara geliyor. Yapılan araştırmalara göre, gençler sigara kullanmaya genellikle lise çağında başlıyor. Burdur İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube yetkilileri de çocukların ruhen ve bedenen sağlıklı bir birey olarak yetişmesi, alkol ve tütün mamullerinin zararlı etkilerinden korunması için denetimlerine devam ediyor. RESMİ DAİRELERİN ÖNÜNDE SİGARA İÇMEK YASAK Söz konusu kanun kapsamında resmi kurum ve kuruluşların önünde, balkonlarında, pencerelerinde ve bahçelerinde tütün ve tütün mamulleri kullanımı da yasaklandı. Aynı şekilde, bu alanlarda sigara için kişilere de idari para ceza veriliyor. 
Burdur’da Çakmak Ve Çakmak Gazı Satışı Yasağı

 

 On sekiz yaş altındakilere tütün ve tütün mamullerinin yanı sıra çakmak ve çakmak gazı yasağı da devam ediyor.

Burdur da on sekiz yaş altındakilere tütün ve tütün mamullerinin yanı sıra çakmak ve çakmak gazı yasağına uyuyor. Adliye Caddesindeki esnaflar bu kanunu göz önünde bulundurarak, vitrin camlarına “18 yaş atındakilere çakmak ve çakmak gazı satışı kanunen yasaktır” yazısı astı.

ÇAKMAK GAZI FELAKET GETİRMİŞTİ

Geçen yıl Burdur kent merkezinde çakmak gazıyla şaka yapmak isteyen bir grup genç bedensel sağlıklarına ciddi zararlar almıştı. Olayın gerçekleştiği işletmeye çok sayıda ambulans ve çok sayıda itfaiye ekibi gitmiş, 5-6 genç çakmak gazından zarar görmüştü.

Buna göre on sekiz yaş altındaki kişilere sigara, tütün ve tütün mamullerinin yanı sıra çakmak ve çakmak gazı satışı da yasaklarına da devam ediliyor.

TÜTÜN KANUNU

TAPDK (Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu) söz konusu durum için  "Tütün ürünleri, on sekiz yaşını doldurmamış  kişilerin doğrudan ulaşacağı ve işletme dışından görülecek  şekilde satışa arz edilemez. Tütün ürünleri satış  belgesi olmaksızın ve satış  belgesinde belirtilen yerin dışında satışa sunulamaz." diyor. Bunu uygulamayan işletmelere de ilgili kanunun hükmü çerçevesinde 27.183 TL'den, 135.925 TL'ye kadar idari para cezası veriliyor.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri 18 yaşından küçüklere ve öğrencilere tek dal ve paket sigara satışı yapıldığı ihbarını değerlendiriyor. Aykırı davranan iş yerlerine “Sağlık için tehlikeli madde temini” suçundan işlem yapılarak idari para cezası yazılıp, ruhsatlarına idari yönden gerekli işlem yapılması için savcılığa gönderiliyor.

Alkol ve tütün mamullerinden toplumun geleceğini tehdit eden zararlı alışkanlıkların başında sigara geliyor. Yapılan araştırmalara göre, gençler sigara kullanmaya genellikle lise çağında başlıyor.

Burdur İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube yetkilileri de çocukların ruhen ve bedenen sağlıklı bir birey olarak yetişmesi, alkol ve tütün mamullerinin zararlı etkilerinden korunması için denetimlerine devam ediyor.

RESMİ DAİRELERİN ÖNÜNDE SİGARA İÇMEK YASAK

Söz konusu kanun kapsamında resmi kurum ve kuruluşların önünde, balkonlarında, pencerelerinde ve bahçelerinde tütün ve tütün mamulleri kullanımı da yasaklandı. Aynı şekilde, bu alanlarda sigara için kişilere de idari para ceza veriliyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.