BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLÇELERDEKİ ENGELLİLERE EL UZATIYOR

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.11.2014 - 11:54, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLÇELERDEKİ ENGELLİLERE EL UZATIYOR

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLÇELERDEKİ ENGELLİLERE EL UZATIYOR
Antalya Büyükşehir Belediyesi Bütünşehir Yasasından sonra ilçelerdeki engellilerin de Antalya Büyükşehir Belediyesi Rehabilitasyon Merkezinden faydalanmaları için çalışmalara ilk olarak Korkuteli’nden başladı.Antalya Büyükşehir Belediyesi Korkuteli’nde engelli ailelerine bilgilendirme için Halk Eğitim Merkezi müdürlüğünde engelli öğrencilerin aileleri ile bir toplantı gerçekleştirdi.Toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz, Antalya Büyükşehir Belediyesi Korkuteli Koordinatörü Hüseyin Karaceliloğlu ve engelli öğrencilerin velileri katıldı. Toplantıda, Antalya Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Niyazi Arşın, Büyükşehir Belediyesine ait Döşemealtı Çıplaklı mevkiinde bulunan engelli rehabilitasyon Merkezini tanıttı ve ailelerin merkezden ücretsiz olarak faydalanabilmeleri için bilgiler verdi.Antalya Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Niyazi Arşın, “Merkezin ve bu uygulamanın amacı engelli küçüğümüzün büyüdüğünde kimsenin yardımına ihtiyacı olmadan yaşayabileceği şekilde engelinin tedavi edilmesini sağlamak ve bu engellilerimize meslek edindirirken onun sosyal hayata kazanılmasını kültürel ve sportif etkinliklerden de faydalanmasını sağlamak. Bizim amacımız başkalarının ekmeği ile oynamak değil. Büyükşehir Belediyesi olarak, engelli öğrencilerimize eğitim vermek” dedi.Antalya Büyükşehir Belediyesi Korkuteli İlçe Koordinatörü Hüseyin Karaceliloğlu, “ Engelli aileler ile birlikte Büyükşehir Belediyesine ait Döşemealtı Çıplaklı mevkiinde bulunan engelli rehabilitasyon Merkezini tanımak için gideceğiz. İsteyen engelli öğrenci Antalya’ya gitmek üzere evinden alınacak belirlenen programı çerçevesinde dersine, kursuna, etkinliğine katılacak. Yemeğini yiyecek ve Korkuteli’ne yine evine kadar bırakılacak” şeklinde konuştu.Karaceliloğlu, böylesine donanımlı bir merkezin Antalya ve Türkiye için büyük kazanç olduğunu belirterek, “Sağlıklı insanların engelli insanları anlaması, gelişmişliğin bir göstergesidir. Bu merkez engelli bireyleri anladığımızın, onların yaşamını kolaylaştırmak için çabaladığımızın bir göstergesidir. Türkiye’de engellilere karşı duyarlılık her geçen gün artıyor, Antalya Büyükşehir Belediyesi tüm ilçelerdeki engelli öğrencileri belirleyerek onları bu merkeze taşıyacak. Bunun için ilk ilçe toplantısını Korkuteli’de gerçekleştirdik. Merkezin amacı, doğuştan veya sonradan bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal, ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybeden bireyler için eğitim, rehabilitasyon ile meslek olanakları sağlamak ve geliştirmektir” dedi.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLÇELERDEKİ ENGELLİLERE EL UZATIYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi Bütünşehir Yasasından sonra ilçelerdeki engellilerin de Antalya Büyükşehir Belediyesi Rehabilitasyon Merkezinden faydalanmaları için çalışmalara ilk olarak Korkuteli’nden başladı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Korkuteli’nde engelli ailelerine bilgilendirme için Halk Eğitim Merkezi müdürlüğünde engelli öğrencilerin aileleri ile bir toplantı gerçekleştirdi.
Toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz, Antalya Büyükşehir Belediyesi Korkuteli Koordinatörü Hüseyin Karaceliloğlu ve engelli öğrencilerin velileri katıldı. Toplantıda, Antalya Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Niyazi Arşın, Büyükşehir Belediyesine ait Döşemealtı Çıplaklı mevkiinde bulunan engelli rehabilitasyon Merkezini tanıttı ve ailelerin merkezden ücretsiz olarak faydalanabilmeleri için bilgiler verdi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Niyazi Arşın, “Merkezin ve bu uygulamanın amacı engelli küçüğümüzün büyüdüğünde kimsenin yardımına ihtiyacı olmadan yaşayabileceği şekilde engelinin tedavi edilmesini sağlamak ve bu engellilerimize meslek edindirirken onun sosyal hayata kazanılmasını kültürel ve sportif etkinliklerden de faydalanmasını sağlamak. Bizim amacımız başkalarının ekmeği ile oynamak değil. Büyükşehir Belediyesi olarak, engelli öğrencilerimize eğitim vermek” dedi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Korkuteli İlçe Koordinatörü Hüseyin Karaceliloğlu, “ Engelli aileler ile birlikte Büyükşehir Belediyesine ait Döşemealtı Çıplaklı mevkiinde bulunan engelli rehabilitasyon Merkezini tanımak için gideceğiz. İsteyen engelli öğrenci Antalya’ya gitmek üzere evinden alınacak belirlenen programı çerçevesinde dersine, kursuna, etkinliğine katılacak. Yemeğini yiyecek ve Korkuteli’ne yine evine kadar bırakılacak” şeklinde konuştu.
Karaceliloğlu, böylesine donanımlı bir merkezin Antalya ve Türkiye için büyük kazanç olduğunu belirterek, “Sağlıklı insanların engelli insanları anlaması, gelişmişliğin bir göstergesidir. Bu merkez engelli bireyleri anladığımızın, onların yaşamını kolaylaştırmak için çabaladığımızın bir göstergesidir. Türkiye’de engellilere karşı duyarlılık her geçen gün artıyor, Antalya Büyükşehir Belediyesi tüm ilçelerdeki engelli öğrencileri belirleyerek onları bu merkeze taşıyacak. Bunun için ilk ilçe toplantısını Korkuteli’de gerçekleştirdik. Merkezin amacı, doğuştan veya sonradan bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal, ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybeden bireyler için eğitim, rehabilitasyon ile meslek olanakları sağlamak ve geliştirmektir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.