BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ FALEZLERİ DENİZDEN İLAÇLIYOR

Yaşam 26.07.2015 - 14:54, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ FALEZLERİ DENİZDEN İLAÇLIYOR

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ FALEZLERİ DENİZDEN İLAÇLIYOR
Sivrisinek ve haşere ile mücadeleye larva döneminde başlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi ilaçlama çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Karada devam eden müdahalelerin yanı sıra falezler denizden de ilaçlanıyor.  Antalya Büyükşehir Belediyesi, merkez ve tüm ilçelerde başta sivrisinek olmak üzere, karasinek, hamamböceği gibi halk sağlığı açısından önemli zararlılara karşı etkin mücadele yöntemlerini uyguluyor. Bin 79 personel, 164 araç ve 1 tekne ile yürütülen çalışmalarda Sağlık Bakanlığı'ndan ruhsatlı etkin mücadele ilaçları kullanılıyor. Gündüz durgun suları ve fosseptikleri düzenli olarak kontrol ederek ilaçlayan Büyükşehir ekipleri, geceleri de ilaçlama araçları ile sokak sokak dolaşarak, ilaçlama yapıyor. Çay kenarlarındaki sazlıklar ve durgun sularla da uçkunla mücadele yapılıyor. Öte yandan sivrisinekle denizden de mücadele ediliyor. Bir ekip de sabahın ilk saatlerinde denize açılarak, düzenli olarak falez kovuklarında sinek üremesine müsait noktaları ilaçlıyor. VATANDAŞ DA KATKI KOYMALI Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü yetkilileri, vektörel mücadelenin başarıyla yürütülmesinin halkın katılımı sayesinde mümkün olduğunu belirterek şunlara dikkat edilmesini istedi: “Konutların rögar kapakları kolaylıkla açılıp kapanabilir şekilde olmalıdır. Haşerelerin beslenmesine olanak sağlayacak şekilde açıkta yiyecek ve içecek bırakılmamalıdır. Çöpler, suyu akmayacak şekilde, ağızları bağlı poşet içerisinde konteynırlara bırakılmadır. Kalorifer ve su boruları, lavabo ve lavabo altı delikleri ve çatlakları hamam böceğinin çıkamayacağı şekilde kapatılmalı, sık sık badana yapılmalıdır. Bodrum ve bahçelerde haşere üremesine müsait olan yerler kilitli ve kapalı tutulmalı. Sivrisinek üremesinin önüne geçilmesi amacıyla açıkta su bırakılmaması ve dolu su kaplarının boşaltılması gerekmektedir. Atık su şebekesine bağlanan binalardaki kullanılmayan fosseptiklere, ilaçlama çalışmalarının başarısını engellediğinden, ağaç dalları ve çöplerin atılmaması gerekir.”
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ FALEZLERİ DENİZDEN İLAÇLIYOR

Sivrisinek ve haşere ile mücadeleye larva döneminde başlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi ilaçlama çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Karada devam eden müdahalelerin yanı sıra falezler denizden de ilaçlanıyor. 
Antalya Büyükşehir Belediyesi, merkez ve tüm ilçelerde başta sivrisinek olmak üzere, karasinek, hamamböceği gibi halk sağlığı açısından önemli zararlılara karşı etkin mücadele yöntemlerini uyguluyor. Bin 79 personel, 164 araç ve 1 tekne ile yürütülen çalışmalarda Sağlık Bakanlığı'ndan ruhsatlı etkin mücadele ilaçları kullanılıyor. Gündüz durgun suları ve fosseptikleri düzenli olarak kontrol ederek ilaçlayan Büyükşehir ekipleri, geceleri de ilaçlama araçları ile sokak sokak dolaşarak, ilaçlama yapıyor. Çay kenarlarındaki sazlıklar ve durgun sularla da uçkunla mücadele yapılıyor.
Öte yandan sivrisinekle denizden de mücadele ediliyor. Bir ekip de sabahın ilk saatlerinde denize açılarak, düzenli olarak falez kovuklarında sinek üremesine müsait noktaları ilaçlıyor.
VATANDAŞ DA KATKI KOYMALI
Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü yetkilileri, vektörel mücadelenin başarıyla yürütülmesinin halkın katılımı sayesinde mümkün olduğunu belirterek şunlara dikkat edilmesini istedi:
“Konutların rögar kapakları kolaylıkla açılıp kapanabilir şekilde olmalıdır. Haşerelerin beslenmesine olanak sağlayacak şekilde açıkta yiyecek ve içecek bırakılmamalıdır. Çöpler, suyu akmayacak şekilde, ağızları bağlı poşet içerisinde konteynırlara bırakılmadır. Kalorifer ve su boruları, lavabo ve lavabo altı delikleri ve çatlakları hamam böceğinin çıkamayacağı şekilde kapatılmalı, sık sık badana yapılmalıdır. Bodrum ve bahçelerde haşere üremesine müsait olan yerler kilitli ve kapalı tutulmalı. Sivrisinek üremesinin önüne geçilmesi amacıyla açıkta su bırakılmaması ve dolu su kaplarının boşaltılması gerekmektedir. Atık su şebekesine bağlanan binalardaki kullanılmayan fosseptiklere, ilaçlama çalışmalarının başarısını engellediğinden, ağaç dalları ve çöplerin atılmaması gerekir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.