BÜTÜN NUMARALAR 112’DE BİRLEŞTİ

Gündem 11.02.2019 - 12:37, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BÜTÜN NUMARALAR 112’DE BİRLEŞTİ

Daha önce itfaiye(110), jandarma(156), polis (155) ulaşmak için kullanılan numaralar acil çağrı numarası olan 112’de birleşti.
Artık vatandaşlar itfaiye, jandarma, polise ulaşmak için sadece 112 numarasını çevirecekler. Acil numaraların tek numarada birleşmesi nedeniyle Burdur Valisi Hasan Şıldak Burdur Cumhuriyet Meydanında açılan 112 acil çağrı merkezi standını ziyaret etti. Ziyaretlerinde 112 acil servis çağrılarının tek numarada birleşmesini ve 112 acil çağrılarının işleyiş biçimini anlatan Vali Şıldak, 2013 yılından itibaren  proje kapsamında tüm acil çağrı numaraları 112’yle birleştiğini belirtti. 112 acil çağrıların önemini vurgulayan Burdur Valisi Hasan Şıldak “2018 yılı içinde 320 bin çağrı iletilmiş bu çağrıların 1. Sırasının sağlık çağrıları 2. Sırada emniyete ilişkin çağrılar 3. Sırayı da jandarma birimini ilgilendiren çağrılar yer alıyor. Fakat bu konuda tüm yurt genelinde olduğu gibi Burdur’da da alınan asılsız önemsiz çağrılar var bunun nedeni vatandaşlarımızın 112 çağrılarının önemini fark edememesindendir. Fakat sevindirici olan bu çağrılar geçen 4 yıla oranla azalmasıdır.” diyerek sözlerini noktaladı. Stanttan ayrılan Vali Şıldak kurum müdürleriyle Burdur iline ait AFAD, jandarma ve ambulans araç filosunu inceleyerek, teknik bilgi aldı.
Daha önce itfaiye(110), jandarma(156), polis (155) ulaşmak için kullanılan numaralar acil çağrı numarası olan 112’de birleşti.

Artık vatandaşlar itfaiye, jandarma, polise ulaşmak için sadece 112 numarasını çevirecekler. Acil numaraların tek numarada birleşmesi nedeniyle Burdur Valisi Hasan Şıldak Burdur Cumhuriyet Meydanında açılan 112 acil çağrı merkezi standını ziyaret etti.

Ziyaretlerinde 112 acil servis çağrılarının tek numarada birleşmesini ve 112 acil çağrılarının işleyiş biçimini anlatan Vali Şıldak, 2013 yılından itibaren  proje kapsamında tüm acil çağrı numaraları 112’yle birleştiğini belirtti. 112 acil çağrıların önemini vurgulayan Burdur Valisi Hasan Şıldak “2018 yılı içinde 320 bin çağrı iletilmiş bu çağrıların 1. Sırasının sağlık çağrıları 2. Sırada emniyete ilişkin çağrılar 3. Sırayı da jandarma birimini ilgilendiren çağrılar yer alıyor. Fakat bu konuda tüm yurt genelinde olduğu gibi Burdur’da da alınan asılsız önemsiz çağrılar var bunun nedeni vatandaşlarımızın 112 çağrılarının önemini fark edememesindendir. Fakat sevindirici olan bu çağrılar geçen 4 yıla oranla azalmasıdır.” diyerek sözlerini noktaladı.

Stanttan ayrılan Vali Şıldak kurum müdürleriyle Burdur iline ait AFAD, jandarma ve ambulans araç filosunu inceleyerek, teknik bilgi aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.