Bütün çaba Umuda Kapı açmak için

Yaşam 15.11.2019 - 09:27, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Bütün çaba Umuda Kapı açmak için

Üniversite öğretim kadrosunun Proje çerçevesinde yürütülen faaliyetler hakkında bilgilendirilmesi, çalışmaları yürütülmektedir.
Burdur Valiliği tarafından uygulanmakta olan 'Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum Projesi' ve projenin MAKÜ'de de uygulanmasına yönelik yürütülmekte olan çalışmalara ilişkin açıklama yapıldı;   Burdur’da uyuşturucu ile mücadele amacıyla Valiliğimiz tarafından “UMUDA KAPI AÇIYORUM HAYATA TUTUNUYORUM PROJESİ” 1 Mart 2019 itibarıyla uygulanmaya başlanmıştır. Bu Proje ile uyuşturucu bağımlısı olan kişilerin kendi iradeleriyle bağımlılıktan kurtarılarak yeniden topluma kazandırılmaları amaçlanmaktadır. Valiliğimizin koordinasyonu altında çok sayıda kamu kuruluşunun katılımıyla çok yönlü olarak uygulanan, İŞ-KUR ve Burdur Ticaret ve Sanayi Odası tarafından sağlanan istihdam desteğiyle güçlendirilen Proje yaklaşık 9 aylık dönemde başarılı bir uygulama grafiği çizmektedir.   Projenin sözü edilen uygulama sonuçlarının değerlendirilmesi neticesinde Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ile sağlanan işbirliği çerçevesinde Proje uygulamasının Üniversite bünyesinde de hayata geçirilmesi planlanmıştır. Bu doğrultuda Üniversite Rektörlüğü ile 8 Ekim 2019 tarihinde bir protokol imzalanmıştır.   Projemizin MAKÜ’de uygulanmasına yönelik yürütülen hazırlık çalışmaları kapsamında;   Valiliğimiz Uyuşturucu ile Mücadele Birimi tarafından öğrencilere bilgilendirme toplantıları düzenlenmesi, yine öğrenci topluluklarına Projenin tanıtılması, sosyal medya yoluyla bilgilendirme yapılması,   Projenin genel olarak tanıtılması ve başvuru yöntemlerinin açıklanması amacıyla hazırlanan afiş ve broşürlerin Üniversitede kullanılması,   Üniversite öğretim kadrosunun Proje çerçevesinde yürütülen faaliyetler hakkında bilgilendirilmesi, çalışmaları yürütülmektedir.   Bütün bu çalışmalarla Burdur’da başarıyla yürütülmekte olan UMUDA KAPI AÇIYORUM HAYATA TUTUNUYORUM PROJESİ’nin uygulanma yöntemi ve koşullarının Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi bünyesinde duyurulması ve etkili olarak uygulanmasının hedeflendiğini belirten Vali Hasan Şıldak, Projenin Üniversite öğrencilerine yönelik olarak da mevcut uygulama şekliyle hayata geçirildiğini, Valilik Uyuşturucu ile Mücadele Birimi tarafından tedavi ve rehabilitasyon süreçlerinin düzenlenip takip edileceğini, başvuru yönteminin de aynı şekilde Valilik Açık Kapı Birimi ya da Halk Sağlığı Hizmetleri binasında yer alan Uyuşturucu ile Mücadele Birimi’ne doğrudan başvuru yapılması şeklinde olduğunu ifade etti.   Vali Şıldak tedavi ve rehabilitasyon sürecini başarıyla sürdüren gençlerimizin Valilik tarafından çeşitli sosyal yardımlar ve destekler ile, Üniversitemiz tarafından ise kısmi zamanlı çalıştırma, ücretsiz kurs imkanı ve yemek yardımları gibi desteklerle teşvik edileceklerini söyledi. 
Üniversite öğretim kadrosunun Proje çerçevesinde yürütülen faaliyetler hakkında bilgilendirilmesi, çalışmaları yürütülmektedir.

Burdur Valiliği tarafından uygulanmakta olan 'Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum Projesi' ve projenin MAKÜ'de de uygulanmasına yönelik yürütülmekte olan çalışmalara ilişkin açıklama yapıldı;

 

Burdur’da uyuşturucu ile mücadele amacıyla Valiliğimiz tarafından “UMUDA KAPI AÇIYORUM HAYATA TUTUNUYORUM PROJESİ” 1 Mart 2019 itibarıyla uygulanmaya başlanmıştır. Bu Proje ile uyuşturucu bağımlısı olan kişilerin kendi iradeleriyle bağımlılıktan kurtarılarak yeniden topluma kazandırılmaları amaçlanmaktadır. Valiliğimizin koordinasyonu altında çok sayıda kamu kuruluşunun katılımıyla çok yönlü olarak uygulanan, İŞ-KUR ve Burdur Ticaret ve Sanayi Odası tarafından sağlanan istihdam desteğiyle güçlendirilen Proje yaklaşık 9 aylık dönemde başarılı bir uygulama grafiği çizmektedir.

 

Projenin sözü edilen uygulama sonuçlarının değerlendirilmesi neticesinde Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ile sağlanan işbirliği çerçevesinde Proje uygulamasının Üniversite bünyesinde de hayata geçirilmesi planlanmıştır. Bu doğrultuda Üniversite Rektörlüğü ile 8 Ekim 2019 tarihinde bir protokol imzalanmıştır.

 

Projemizin MAKÜ’de uygulanmasına yönelik yürütülen hazırlık çalışmaları kapsamında;

 

Valiliğimiz Uyuşturucu ile Mücadele Birimi tarafından öğrencilere bilgilendirme toplantıları düzenlenmesi, yine öğrenci topluluklarına Projenin tanıtılması, sosyal medya yoluyla bilgilendirme yapılması,

 

Projenin genel olarak tanıtılması ve başvuru yöntemlerinin açıklanması amacıyla hazırlanan afiş ve broşürlerin Üniversitede kullanılması,

 

Üniversite öğretim kadrosunun Proje çerçevesinde yürütülen faaliyetler hakkında bilgilendirilmesi, çalışmaları yürütülmektedir.

 

Bütün bu çalışmalarla Burdur’da başarıyla yürütülmekte olan UMUDA KAPI AÇIYORUM HAYATA TUTUNUYORUM PROJESİ’nin uygulanma yöntemi ve koşullarının Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi bünyesinde duyurulması ve etkili olarak uygulanmasının hedeflendiğini belirten Vali Hasan Şıldak, Projenin Üniversite öğrencilerine yönelik olarak da mevcut uygulama şekliyle hayata geçirildiğini, Valilik Uyuşturucu ile Mücadele Birimi tarafından tedavi ve rehabilitasyon süreçlerinin düzenlenip takip edileceğini, başvuru yönteminin de aynı şekilde Valilik Açık Kapı Birimi ya da Halk Sağlığı Hizmetleri binasında yer alan Uyuşturucu ile Mücadele Birimi’ne doğrudan başvuru yapılması şeklinde olduğunu ifade etti.

 

Vali Şıldak tedavi ve rehabilitasyon sürecini başarıyla sürdüren gençlerimizin Valilik tarafından çeşitli sosyal yardımlar ve destekler ile, Üniversitemiz tarafından ise kısmi zamanlı çalıştırma, ücretsiz kurs imkanı ve yemek yardımları gibi desteklerle teşvik edileceklerini söyledi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.