BUTSO BASINI ÖDÜLLENDİRDİ

Gündem 25.07.2014 - 09:05, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

BUTSO BASINI ÖDÜLLENDİRDİ

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası’nın bu yıl ilk kez düzenlediği “Burdur Ekonomisine yön verenler basın ödülü” programı 24 Temmuz Basın Bayramında Serenler Otelde gerçekleştirildi.
“Haber”, “fotoğraf”, “görüntü”, “makale- köşe yazısı”, “tanıtım”, “röportaj”, “onursal ödül” gibi dallarda jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme sonucunda ilk üç sıraya giren basın mensuplarına ödülleri protokol mensupları tarafından verildi. Dereceye girenleri belirleyen jüri üyeleri; önceki dönem Gazeteciler Cemiyet Başkanı M. Ercan Taraşlı, Burdur Onursal Gazetecisi Prof. Dr. İsa Kayacan, BUTSO Basın Müşaviri Ahmet Can ve MAKÜ Öğretim Görevlisi Yard. Doç. Dr. Ahmet Sarıtaş’tan oluştu. Ödül alan basın mensupları şu isimlerden oluştu: Ali Kapan, Halil İbrahim Kara, Cemalettin Bektaş, Serkan Şimşek, Hüseyin Dilek, Bilal Kabasakal, Kadir Çelik, Ercan Taraşlı, Adnan Taraşlı, Bahtiyar Turan, Özgür Doğan, Tacettin Akbaş, Turgay Dinler, Hasan Türkel.  Ödül alan basın mensuplarına ödülleri protokol mensupları tarafından verildi. Programın açılış konuşmasını BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik yaptı. Yusuf Keyik, Ticaret ve Sanayi Odası olarak çok değer verdikleri basın mensuplarının Basın Bayramlarına bir katkıda bulunmak istediklerini, böyle bir programın bu yıl ilki yapıldığını ve ertesi yıl da devam edeceğini belirtti. Keyik; ülke kalkınmasında olduğu gibi Burdur’un kalkınması için de topyekûn mücadelenin gerektiğini ve bunun da birliktelikten geçtiğini ifade ederek, Burdur’un en büyük sivil toplum kuruluşu olan bunu gerçekleştirdiklerini ve de ildeki sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte basının da gelişmesi gerektiğini vurguladı. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Adnan Taraşlı, 24 Temmuz’un tarihçesini aktardı ve basın bayramı olarak Anadolu’da 1971 yılına kadar adlandırıldığını ve o yıldan sonra 24 Temmuz’un daha farklı terimlerle anıldığını kaydetti. Belediye Başkanı Ecz. Ali Orkun Ercengiz’de Anadolu basınının tarihçesine değindi ve “Burdur’un gelişmesi için yaptığımız çalışmaları halkımıza aktaran, halkımızın da sorunları ve düşüncelerini bizlere ileten; bizim gözümüz ve kulağımız olan basın mensuplarını kutluyorum.” dedi. CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, konuşmasında 24 Temmuz’un aynı zamanda Lozan  Anlaşması açısından da önemli olduğunu vurguladı. Milletvekili Özkan, Ankara’dayken internet üzerinden Burdur haberlerini takip ettiğini dile getirip, basın mensuplarının kar- kış demeden, soğuk sıcak demeden, ölüm zulümden etkilenmeden, mutlu günde acı günde çalışmak gibi zor bir görevi gerçekleştirdiğini söyledi. Vali Hasan Kürklü yaptığı konuşmada, basının, demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu, özellikle yerel basının kendisi ve yöneticilerin gözü- kulağı, eli- ayağı anlamına geldiğini belirtti. Yöneticilerin bir anlamda binalarda otururken, basın mensuplarının en ücra yerlere bile giderek oralardaki haberleri aktardığını vurgulayan Vali Kürklü, “Basın mensupları biraz ölçüyü kaçırınca ya yandaş ya da muhalif oluyor. Basınımızın haberleri objektif olarak vermesi önemlidir.” dedi.
Burdur Ticaret ve Sanayi Odası’nın bu yıl ilk kez düzenlediği “Burdur Ekonomisine yön verenler basın ödülü” programı 24 Temmuz Basın Bayramında Serenler Otelde gerçekleştirildi.

“Haber”, “fotoğraf”, “görüntü”, “makale- köşe yazısı”, “tanıtım”, “röportaj”, “onursal ödül” gibi dallarda jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme sonucunda ilk üç sıraya giren basın mensuplarına ödülleri protokol mensupları tarafından verildi.

Dereceye girenleri belirleyen jüri üyeleri; önceki dönem Gazeteciler Cemiyet Başkanı M. Ercan Taraşlı, Burdur Onursal Gazetecisi Prof. Dr. İsa Kayacan, BUTSO Basın Müşaviri Ahmet Can ve MAKÜ Öğretim Görevlisi Yard. Doç. Dr. Ahmet Sarıtaş’tan oluştu.

Ödül alan basın mensupları şu isimlerden oluştu: Ali Kapan, Halil İbrahim Kara, Cemalettin Bektaş, Serkan Şimşek, Hüseyin Dilek, Bilal Kabasakal, Kadir Çelik, Ercan Taraşlı, Adnan Taraşlı, Bahtiyar Turan, Özgür Doğan, Tacettin Akbaş, Turgay Dinler, Hasan Türkel.  Ödül alan basın mensuplarına ödülleri protokol mensupları tarafından verildi.

Programın açılış konuşmasını BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik yaptı. Yusuf Keyik, Ticaret ve Sanayi Odası olarak çok değer verdikleri basın mensuplarının Basın Bayramlarına bir katkıda bulunmak istediklerini, böyle bir programın bu yıl ilki yapıldığını ve ertesi yıl da devam edeceğini belirtti. Keyik; ülke kalkınmasında olduğu gibi Burdur’un kalkınması için de topyekûn mücadelenin gerektiğini ve bunun da birliktelikten geçtiğini ifade ederek, Burdur’un en büyük sivil toplum kuruluşu olan bunu gerçekleştirdiklerini ve de ildeki sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte basının da gelişmesi gerektiğini vurguladı.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Adnan Taraşlı, 24 Temmuz’un tarihçesini aktardı ve basın bayramı olarak Anadolu’da 1971 yılına kadar adlandırıldığını ve o yıldan sonra 24 Temmuz’un daha farklı terimlerle anıldığını kaydetti.

Belediye Başkanı Ecz. Ali Orkun Ercengiz’de Anadolu basınının tarihçesine değindi ve “Burdur’un gelişmesi için yaptığımız çalışmaları halkımıza aktaran, halkımızın da sorunları ve düşüncelerini bizlere ileten; bizim gözümüz ve kulağımız olan basın mensuplarını kutluyorum.” dedi.

CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, konuşmasında 24 Temmuz’un aynı zamanda Lozan  Anlaşması açısından da önemli olduğunu vurguladı. Milletvekili Özkan, Ankara’dayken internet üzerinden Burdur haberlerini takip ettiğini dile getirip, basın mensuplarının kar- kış demeden, soğuk sıcak demeden, ölüm zulümden etkilenmeden, mutlu günde acı günde çalışmak gibi zor bir görevi gerçekleştirdiğini söyledi.

Vali Hasan Kürklü yaptığı konuşmada, basının, demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu, özellikle yerel basının kendisi ve yöneticilerin gözü- kulağı, eli- ayağı anlamına geldiğini belirtti. Yöneticilerin bir anlamda binalarda otururken, basın mensuplarının en ücra yerlere bile giderek oralardaki haberleri aktardığını vurgulayan Vali Kürklü, “Basın mensupları biraz ölçüyü kaçırınca ya yandaş ya da muhalif oluyor. Basınımızın haberleri objektif olarak vermesi önemlidir.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.