BUTSO ÜYELERİNE FİNANSAL YÖNETİM EĞİTİMİ

Gündem 07.02.2019 - 15:25, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BUTSO ÜYELERİNE FİNANSAL YÖNETİM EĞİTİMİ

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası, TOBB ETÜ’den akademisyen Dr. Cahit Sönmez’in sunum yaptığı ‘Finansal Yönetim’ konulu eğitim programı düzenledi.
Burdur Ticaret ve Sanayi Odası, TOBB ETÜ’den akademisyen Dr. Cahit Sönmez’in sunum yaptığı ‘Finansal Yönetim’ konulu eğitim programı düzenledi. Burdur’un ekonomik anlamda yeni bir ivme kazanması, Oda üyelerinin ve tüm vatandaşların finans kullanımı ve finansmana ulaşım konularında vizyonlarını güncellemesi kapsamlarında eğitim programlarına devam eden BUTSO, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nden Dr. Cahit Sönmez’in konuşmacı olarak katıldığı “Finansal Yönetim” adı altında eğitim programı düzenledi. Dr. Sönmez geniş bir projeksiyonda verdiği sunumla katılımcıları dünya ekonomisi ve Türkiye ekonomisinin seyri hakkında bilgilendirdi. Eğitim toplantısının bir diğer etkisi de finans anlamında yeni girişimcilere ve yatırımcılara nasıl planlama yapılması gerektiğinin aktarılması oldu. Eğitim toplantısına BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik ve BUTSO Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra çeşitli sektörlerdeki iş insanları, genç girişimciler ve vatandaşlar katıldı. Katılımcı profili arasında inşaat, mühendislik, nakliye, lojistik, tekstil, imalat, spor malzemeleri, sigorta, tarım ve hayvancılık, hayvan sağlığı ve veteriner hizmetleri, maden ve mermercilik, gıda, iş güvenliği, kooperatif, mali müşavir, hazır beton sektörlerindeki kişiler yer aldı. Dr. Sönmez’in verdiği eğitimde şu konular hakkında açıklamalarda bulunuldu: Varlıklar, Yükümlülükler, Kur dengeleri, Banka borçlanmaları, Merkez Bankası’nın 2019 yılı sonu için kur dengesi tahmini, Borsa hareketleri Türkiye’deki şirket yapıları ve borçlanma metotları, Finans kullanım yöntemleri, Öz kaynak ve harcama oranları, 31 Mart yerel seçimlerinin Burdur ve Türkiye ekonomisine etkileri, Türkiye’nin dış borcunun önemli miktarlarda artması, Dünya Bankası’nın hangi aşamalarda ve hangi miktarlarda kredi dilimlerini serbest bırakma teknikleri, Şirketlerde sabit giderlerin azaltılması çalışmaları, Döviz açığı, Çin, Güney Kore ve Almanya gibi devletlerin büyüme hızlarının düşmesi, Dünyada ve Türkiye’de altının gram fiyatının hangi formülle hesaplandığı, KGF (Kredi Garanti Fonu) işlemleri, nakliye ve mermercilik sektörlerindeki finans yönetimleri.   BAŞKAN YUSUF KEYİK’TEN TEŞEKKÜR Toplantının sonunda BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, çok geniş bir projeksiyonda sunum yapan ve eğitim veren Dr. Cahit Sönmez’e teşekkür ederek, Türkiye’de akredite odalar arasında yer alan BUTSO’nun günümüzün gerektirdiği bu vizyondaki eğitim toplantılarının devam edeceğini söyledi. Başkan Yusuf Keyik, akredite odalar açısından ekonomi ve finans konularındaki bu eğitimlerin çok büyük önem arz ettiğini de sözlerine ekleyerek, eğitim programlarına katılımcı sayısının her yeni programda artarak büyüdüğünü ve her yeni faaliyetle daha geniş tabanda eğitim verdiklerini vurguladı.
Burdur Ticaret ve Sanayi Odası, TOBB ETÜ’den akademisyen Dr. Cahit Sönmez’in sunum yaptığı ‘Finansal Yönetim’ konulu eğitim programı düzenledi.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası, TOBB ETÜ’den akademisyen Dr. Cahit Sönmez’in sunum yaptığı ‘Finansal Yönetim’ konulu eğitim programı düzenledi.

Burdur’un ekonomik anlamda yeni bir ivme kazanması, Oda üyelerinin ve tüm vatandaşların finans kullanımı ve finansmana ulaşım konularında vizyonlarını güncellemesi kapsamlarında eğitim programlarına devam eden BUTSO, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nden Dr. Cahit Sönmez’in konuşmacı olarak katıldığı “Finansal Yönetim” adı altında eğitim programı düzenledi. Dr. Sönmez geniş bir projeksiyonda verdiği sunumla katılımcıları dünya ekonomisi ve Türkiye ekonomisinin seyri hakkında bilgilendirdi. Eğitim toplantısının bir diğer etkisi de finans anlamında yeni girişimcilere ve yatırımcılara nasıl planlama yapılması gerektiğinin aktarılması oldu.

Eğitim toplantısına BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik ve BUTSO Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra çeşitli sektörlerdeki iş insanları, genç girişimciler ve vatandaşlar katıldı. Katılımcı profili arasında inşaat, mühendislik, nakliye, lojistik, tekstil, imalat, spor malzemeleri, sigorta, tarım ve hayvancılık, hayvan sağlığı ve veteriner hizmetleri, maden ve mermercilik, gıda, iş güvenliği, kooperatif, mali müşavir, hazır beton sektörlerindeki kişiler yer aldı.

Dr. Sönmez’in verdiği eğitimde şu konular hakkında açıklamalarda bulunuldu:

  • Varlıklar,
  • Yükümlülükler,
  • Kur dengeleri,
  • Banka borçlanmaları,
  • Merkez Bankası’nın 2019 yılı sonu için kur dengesi tahmini,
  • Borsa hareketleri
  • Türkiye’deki şirket yapıları ve borçlanma metotları,
  • Finans kullanım yöntemleri,
  • Öz kaynak ve harcama oranları,
  • 31 Mart yerel seçimlerinin Burdur ve Türkiye ekonomisine etkileri,
  • Türkiye’nin dış borcunun önemli miktarlarda artması,
  • Dünya Bankası’nın hangi aşamalarda ve hangi miktarlarda kredi dilimlerini serbest bırakma teknikleri,
  • Şirketlerde sabit giderlerin azaltılması çalışmaları,
  • Döviz açığı,
  • Çin, Güney Kore ve Almanya gibi devletlerin büyüme hızlarının düşmesi,
  • Dünyada ve Türkiye’de altının gram fiyatının hangi formülle hesaplandığı,
  • KGF (Kredi Garanti Fonu) işlemleri, nakliye ve mermercilik sektörlerindeki finans yönetimleri.

 

BAŞKAN YUSUF KEYİK’TEN TEŞEKKÜR

Toplantının sonunda BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, çok geniş bir projeksiyonda sunum yapan ve eğitim veren Dr. Cahit Sönmez’e teşekkür ederek, Türkiye’de akredite odalar arasında yer alan BUTSO’nun günümüzün gerektirdiği bu vizyondaki eğitim toplantılarının devam edeceğini söyledi. Başkan Yusuf Keyik, akredite odalar açısından ekonomi ve finans konularındaki bu eğitimlerin çok büyük önem arz ettiğini de sözlerine ekleyerek, eğitim programlarına katılımcı sayısının her yeni programda artarak büyüdüğünü ve her yeni faaliyetle daha geniş tabanda eğitim verdiklerini vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.