BUTSO, Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’nde stant açtı

Gündem 29.04.2017 - 09:39, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BUTSO, Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’nde stant açtı

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası, Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından 28-29 Nisan tarihlerinde, Türkiye'nin yöresel ürünlerini dünyaya tanıtmak, Ankara'yı bu ürünlerin ticaret ve ihracatının merkezi haline getirmek amacıyla düzenlenen Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi'ne katılarak stant açtı.
ATO Congresium'da gerçekleştirilen zirvenin açılışında Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ankara Valisi Ercan Topaca, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ve çok sayıda davetli yer aldı. Zirve'nin açılış törenine Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Ali Daldal katıldı. ATO Congresium'da gerçekleştirilen zirve kapsamında, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu,  ATO Başkanı Gürsel Baran ve diğer protokol üyeleri Burdur Ticaret ve Sanayi Odası standını ziyaret etti. Stantta, başta TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve ATO Başkanı Gürsel Baran olmak üzere tüm misafirlerine Burdur Ceviz Ezmesi ikram eden Hasan Ali Daldal "Bizler de Burdur yöremizin ürünlerinin tanıtımı için buradayız. Coğrafi işaretin, ilin markalaşması açısından öneminin farkındayız. Önceki yıllarda Burdur Ceviz Ezmesi ve Burdur Şiş Köftesi için coğrafi işaretlerimizi aldık. Burdur Haşhaş Helvası,  Burdur Kenevir Helvası ve Söğüt Domatesi için de patent çalışmalarımız devam ediyor.  Gerçekleştirilen bu organizasyonun Burdur’un tanıtımına büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu nedenle başta TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu ve ATO Başkanımız Gürsel Baran olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.
Burdur Ticaret ve Sanayi Odası, Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından 28-29 Nisan tarihlerinde, Türkiye'nin yöresel ürünlerini dünyaya tanıtmak, Ankara'yı bu ürünlerin ticaret ve ihracatının merkezi haline getirmek amacıyla düzenlenen Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi'ne katılarak stant açtı.

ATO Congresium'da gerçekleştirilen zirvenin açılışında Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ankara Valisi Ercan Topaca, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ve çok sayıda davetli yer aldı. Zirve'nin açılış törenine Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Ali Daldal katıldı.

ATO Congresium'da gerçekleştirilen zirve kapsamında, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu,  ATO Başkanı Gürsel Baran ve diğer protokol üyeleri Burdur Ticaret ve Sanayi Odası standını ziyaret etti. Stantta, başta TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve ATO Başkanı Gürsel Baran olmak üzere tüm misafirlerine Burdur Ceviz Ezmesi ikram eden Hasan Ali Daldal "Bizler de Burdur yöremizin ürünlerinin tanıtımı için buradayız. Coğrafi işaretin, ilin markalaşması açısından öneminin farkındayız. Önceki yıllarda Burdur Ceviz Ezmesi ve Burdur Şiş Köftesi için coğrafi işaretlerimizi aldık. Burdur Haşhaş Helvası,  Burdur Kenevir Helvası ve Söğüt Domatesi için de patent çalışmalarımız devam ediyor.  Gerçekleştirilen bu organizasyonun Burdur’un tanıtımına büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu nedenle başta TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu ve ATO Başkanımız Gürsel Baran olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.