BUTSO Başkanı Keyik'ten açıklama

Ekonomi 09.05.2019 - 16:45, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BUTSO Başkanı Keyik'ten açıklama

BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf KEYİK, Burdur’un 2019 yılı ihracatını değerlendirerek, önümüzdeki süreçte 2018’in ihracat performansına ulaşmayı ümit ettiklerini belirtti.
BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf KEYİK,  Burdur’un 2019 yılı ihracatını değerlendirerek, önümüzdeki süreçte 2018’in ihracat performansına ulaşmayı ümit ettiklerini kaydetti. Burdur’un dış ticaret rakamlarında Nisan ayı itibarıyla yıllık bazda azalma olduğunu vurgulayan BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf KEYİK; “Bu yıl, 2018 yılının aynı ayına göre dış ticaret hacmimizde küçülme görünmektedir. Değişen ticaret kuralları, dünyadaki kur manipülasyonları ve ekonomik dalgalanmalar nedeniyle 2019’un ilk dört ayındaki en yüksek ihracat hacmini Nisanda yakaladık. Burdur’daki gelişen ve büyüyen ticaret ve sanayi hayatını göz önünde bulundurursak; önümüzdeki dönemde 2018 yılı ihracat performansını yakalayıp, 2019’da daha yüksek performanslar gerçekleşeceğinden ümitliyiz. ” dedi. Nisan ayı sonu itibarıyla ihracat sektörleri hakkında detay da veren Başkan Yusuf KEYİK: “Burdur’un dış ticaret kalemleri arasında en fazla ‘Madencilik Ürünleri’, ‘Makine ve Aksamları’ ve ‘Savunma ve Havacılık Sanayi’ ürünleri gelmektedir” ifadelerini kullandı. Başkan KEYİK: “Ekonomik dalgalanmalar ve dünya ticaret hayatındaki olumsuzluklar nedeniyle bu yıl 2018’e göre daha alt seviyelerde olan ihracat rakamlarımızın en kısa sürede artacağını öngörüyoruz. Burdur’da 2018 yılı ilk 4 aylık ihracat rakamları: 59 milyon 264 bin dolar, Burdur’da 2019 yılı ilk 4 aylık ihracat rakamları: 53 milyon 540 bin dolar oldu, arada 5,276 milyon dolar fark var. Bu farkın en kısa sürede kapanıp, daha yüksek hacimli dış ticaret yaşanacağı beklentisindeyiz ” dedi. Burdur’un sanayi ve ticaret hayatındaki enerjisinin giderek artacağını belirten KEYİK: “İlimizin sanayi ve ticaret hayatında kabuğunu kıran bir enerjisi bulunmaktadır. Bizler BUTSO yönetimi olarak istihdam oluşturan, istihdamı ve katma değeri artıran, ilimize ve ülkemize istihdam ve ihracat amacıyla finansmanlarını seferber eden, dış ticaretimizi geliştiren, yeni pazarlar bulmamızı sağlayan, bunlarla birlikte sıcak paranın hareketliliği açısından iç ticarette de işbirliklerini artıran her türlü gelişmenin yanındayız ve destekçisiyiz. Dünya ticaretinin değiştiği günümüz şartlarında yeni rotalar, yeni pazarlar, mevcut pazarlarla ekonomik bağların güçlendirilmesi ve yeni yol haritaları konularına önem veriyoruz. En alttan en üste istihdam sağlayanlara, çalışanlara, yorulanlara, üretenlere ve ürünlerini özellikle dış ticarette pazarlayanlara teşekkür ediyoruz” dedi. 
BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf KEYİK, Burdur’un 2019 yılı ihracatını değerlendirerek, önümüzdeki süreçte 2018’in ihracat performansına ulaşmayı ümit ettiklerini belirtti.

BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf KEYİK,  Burdur’un 2019 yılı ihracatını değerlendirerek, önümüzdeki süreçte 2018’in ihracat performansına ulaşmayı ümit ettiklerini kaydetti.

Burdur’un dış ticaret rakamlarında Nisan ayı itibarıyla yıllık bazda azalma olduğunu vurgulayan BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf KEYİK; “Bu yıl, 2018 yılının aynı ayına göre dış ticaret hacmimizde küçülme görünmektedir. Değişen ticaret kuralları, dünyadaki kur manipülasyonları ve ekonomik dalgalanmalar nedeniyle 2019’un ilk dört ayındaki en yüksek ihracat hacmini Nisanda yakaladık. Burdur’daki gelişen ve büyüyen ticaret ve sanayi hayatını göz önünde bulundurursak; önümüzdeki dönemde 2018 yılı ihracat performansını yakalayıp, 2019’da daha yüksek performanslar gerçekleşeceğinden ümitliyiz. ” dedi.

Nisan ayı sonu itibarıyla ihracat sektörleri hakkında detay da veren Başkan Yusuf KEYİK: “Burdur’un dış ticaret kalemleri arasında en fazla ‘Madencilik Ürünleri’, ‘Makine ve Aksamları’ ve ‘Savunma ve Havacılık Sanayi’ ürünleri gelmektedir” ifadelerini kullandı.

Başkan KEYİK: “Ekonomik dalgalanmalar ve dünya ticaret hayatındaki olumsuzluklar nedeniyle bu yıl 2018’e göre daha alt seviyelerde olan ihracat rakamlarımızın en kısa sürede artacağını öngörüyoruz.

Burdur’da 2018 yılı ilk 4 aylık ihracat rakamları: 59 milyon 264 bin dolar, Burdur’da 2019 yılı ilk 4 aylık ihracat rakamları: 53 milyon 540 bin dolar oldu, arada 5,276 milyon dolar fark var. Bu farkın en kısa sürede kapanıp, daha yüksek hacimli dış ticaret yaşanacağı beklentisindeyiz ” dedi.

Burdur’un sanayi ve ticaret hayatındaki enerjisinin giderek artacağını belirten KEYİK: “İlimizin sanayi ve ticaret hayatında kabuğunu kıran bir enerjisi bulunmaktadır. Bizler BUTSO yönetimi olarak istihdam oluşturan, istihdamı ve katma değeri artıran, ilimize ve ülkemize istihdam ve ihracat amacıyla finansmanlarını seferber eden, dış ticaretimizi geliştiren, yeni pazarlar bulmamızı sağlayan, bunlarla birlikte sıcak paranın hareketliliği açısından iç ticarette de işbirliklerini artıran her türlü gelişmenin yanındayız ve destekçisiyiz. Dünya ticaretinin değiştiği günümüz şartlarında yeni rotalar, yeni pazarlar, mevcut pazarlarla ekonomik bağların güçlendirilmesi ve yeni yol haritaları konularına önem veriyoruz. En alttan en üste istihdam sağlayanlara, çalışanlara, yorulanlara, üretenlere ve ürünlerini özellikle dış ticarette pazarlayanlara teşekkür ediyoruz” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.