BURDUR'UN GÖNÜLLÜ "SAĞLIK ELÇİLERİ"

Sağlık (AA) - Anadolu Ajansı | 04.01.2014 - 13:10, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

BURDUR'UN GÖNÜLLÜ "SAĞLIK ELÇİLERİ"

Burdur Sağlık Müdürlüğünde eğitim alan 12 vatandaş, sağlık alanında öğrendikleri bilgileri ev sohbetlerinde, kahvehanelerde ve pazar ortamlarında halkla paylaşıyor İl Sağlık Müdürü Dr. Şenbayram: "Sağlıkçı da olsanız ne kadar iyi anlatırsanız anlatın, bazen kişilerin arkadaşları, dostları kadar mesajları.
Burdur Sağlık Müdürlüğünde eğitim alan 12 kişi, sağlık alanında öğrendikleri bilgileri ev sohbetlerinde, kahvehanelerde ve pazar ortamlarında halka anlatıyor.   Burdur Sağlık Müdürlüğünce başlatılan "Öğren Öğret Projesi" kapsamında 12 vatandaş, müdürlük binasında yaklaşık 2 ay boyunca akıllı ilaç kullanımı, organ bağışı, hasta hakları ve sağlık çalışanlarına şiddet gibi konularda eğitim aldı. Eğitimi tamamlayan gönüllüler, öğrendikleri bilgileri ev sohbetlerinde, kahvehanelerde ve pazar ortamlarında diğer vatandaşlarla paylaşmaya başladı.    Kent merkezindeki evinde kadınlarla sohbet toplantısı düzenleyen projenin gönüllülerinden Hadiye Erçin, eğitim boyunca Sağlık Müdürlüğünde çok faydalı bilgiler öğrendiklerini ve bu bilgileri komşuları, akrabaları ve arkadaşlarıyla paylaşmakta olduklarını anlattı. Özellikle ilaçların kullanımı ve organ bağışı konusundaki bilgilerin çok önemli olduğunu vurgulayan Erçin, "Sözlü anlatımlarımızın yanı sıra müdürlüğün bize verdiği broşürleri de dağıtıyoruz. Ev toplantılarımızda çok yararlı sohbetler oluyor" dedi.   "Sağlık okur yazarlığını artıracak"   Burdur Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Sırrı Şenbayram da sohbet toplantısına katılarak çalışmayı izledi. Proje kapsamında vatandaşı sağlık konusunda yine vatandaşla bilgilendirmeyi amaçladıklarına işaret eden Şenbayram, şöyle konuştu:   "Bu anlamda toplumun sağlık okur yazarlığını artıracağımızı düşünüyoruz. Özellikle önemli konularda mesajları vatandaşımız kanalıyla vermeyi hedefliyoruz. Katılımcılarımız, proje için büyük gayret gösterdi. Sağlıkçı da olsanız ne kadar iyi anlatırsanız anlatın, bazen kişilerin arkadaşları, dostları kadar mesajları net olarak veremeyebiliyorsunuz ya da akılda kalıcı olamayabiliyor. Bu proje ile bunu başarmayı düşünüyoruz." 
Burdur Sağlık Müdürlüğünde eğitim alan 12 vatandaş, sağlık alanında öğrendikleri bilgileri ev sohbetlerinde, kahvehanelerde ve pazar ortamlarında halkla paylaşıyor İl Sağlık Müdürü Dr. Şenbayram: "Sağlıkçı da olsanız ne kadar iyi anlatırsanız anlatın, bazen kişilerin arkadaşları, dostları kadar mesajları.
Burdur Sağlık Müdürlüğünde eğitim alan 12 kişi, sağlık alanında öğrendikleri bilgileri ev sohbetlerinde, kahvehanelerde ve pazar ortamlarında halka anlatıyor.
 
Burdur Sağlık Müdürlüğünce başlatılan "Öğren Öğret Projesi" kapsamında 12 vatandaş, müdürlük binasında yaklaşık 2 ay boyunca akıllı ilaç kullanımı, organ bağışı, hasta hakları ve sağlık çalışanlarına şiddet gibi konularda eğitim aldı. Eğitimi tamamlayan gönüllüler, öğrendikleri bilgileri ev sohbetlerinde, kahvehanelerde ve pazar ortamlarında diğer vatandaşlarla paylaşmaya başladı. 
 
Kent merkezindeki evinde kadınlarla sohbet toplantısı düzenleyen projenin gönüllülerinden Hadiye Erçin, eğitim boyunca Sağlık Müdürlüğünde çok faydalı bilgiler öğrendiklerini ve bu bilgileri komşuları, akrabaları ve arkadaşlarıyla paylaşmakta olduklarını anlattı. Özellikle ilaçların kullanımı ve organ bağışı konusundaki bilgilerin çok önemli olduğunu vurgulayan Erçin, "Sözlü anlatımlarımızın yanı sıra müdürlüğün bize verdiği broşürleri de dağıtıyoruz. Ev toplantılarımızda çok yararlı sohbetler oluyor" dedi.
 
"Sağlık okur yazarlığını artıracak"
 
Burdur Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Sırrı Şenbayram da sohbet toplantısına katılarak çalışmayı izledi. Proje kapsamında vatandaşı sağlık konusunda yine vatandaşla bilgilendirmeyi amaçladıklarına işaret eden Şenbayram, şöyle konuştu:
 
"Bu anlamda toplumun sağlık okur yazarlığını artıracağımızı düşünüyoruz. Özellikle önemli konularda mesajları vatandaşımız kanalıyla vermeyi hedefliyoruz. Katılımcılarımız, proje için büyük gayret gösterdi. Sağlıkçı da olsanız ne kadar iyi anlatırsanız anlatın, bazen kişilerin arkadaşları, dostları kadar mesajları net olarak veremeyebiliyorsunuz ya da akılda kalıcı olamayabiliyor. Bu proje ile bunu başarmayı düşünüyoruz." 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.