“Burdurumuzun İçme Suyu İçin Hükümetimiz Tarafından Çalışmalar Hızla Devam Etmektedir”

Gündem 04.10.2017 - 09:44, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

“Burdurumuzun İçme Suyu İçin Hükümetimiz Tarafından Çalışmalar Hızla Devam Etmektedir”

AK Parti Burdur Milletvekili, Güvenlik Ve İstihbarat Komisyonu Üyesi, Çevre Komisyonu Kâtip üyesi, Bayram Özçelik, Burdur İli içme suyu çalışmaları ile ilgili açıklamada bulundu.
AK Parti Burdur Milletvekili, Güvenlik Ve İstihbarat Komisyonu Üyesi, Çevre Komisyonu Kâtip üyesi, Bayram Özçelik, Burdur İli içme suyu çalışmaları ile ilgili açıklamada bulundu. Burdur Merkez İçme Suyu İsale hattının ihale edilerek çalışmalara başlanıldığını belirten Milletvekili Bayram Özçelik “ DSİ 18. Bölge Müdürlüğümüzce Burdur iline kısa vadede içme suyu temini amacıyla “Burdur İçme suyu İsale Hattı” işinin yapım sözleşmesi 22.03.2017 tarihinde imzalanmıştır. İhale kapsamında Gökpınar Mevkiinde bulunan mevcut ve açılan yeni kuyulardan toplam 300 litre/su terfi ile planlanan Arıtma Tesisine (35 000 m³/gün) iletilecek, Arıtma Tesisinden Susamlık Tepesinin karşı tepesinde inşaatı devam eden 10.000 m³ lük servis deposuna cazibeli isale hattı ile iletilecektir. İş kapsamında yaklaşık 21,5 km isale hattı yapılacaktır.” Dedi.   Yine Burdur Merkez İçme suyu ihtiyacını yüzeysel sulardan karşılamak amacıyla aynı zamanda köylerimizin arazilerinde sulanabileceği DSİ 18. Bölge Müdürlüğü tarafından 2 adet göletin (AKÇAY ve KARAKENT GÖLETİ) planlama çalışmaları devam etmekte olduğunu söyleyen Burdur Milletvekili Bayram Özçelik “ Akçay Göletinden (Akçay Göleti ve Kocapınar- Kayaaltı Kaynağından) yılda toplam 4,17 hm³ içme ve kullanma suyu temini ile Kayaaltı Köyünün 130 ha arazisi sulanabilecektir. Projede yeni aks yerinde sondaj çalışmaları tamamlanmış olup, planlama çalışmaları devam etmektedir. Karakent Göletinden içme suyu temini için planlama çalışmaları devam etmekte olup, verilecek içme suyu miktarı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne sunulan Ekosistem Değerlendirme Raporu sonrasında nihai şeklini alacaktır.  Karakent Göletinin alternatifi olarak Ulupınar Göleti’nde de Bölge Müdürlüğümüzce planlama çalışmalarına başlanılmıştır.” Dedi.   YENİ MASTER PLAN İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR Yapılan çalışmaların yanı sıra içme suyu temini için master planı çalışmalarının devam ettiğini belirten Burdur Milletvekili Bayram Özçelik “Bunların yanı sıra Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel EROĞLU’nun İlimiz ziyaretlerinde talimatını verdiği, Burdur ili merkezine İçmesuyu temini için, Burdur İl Merkezinden itibaren 60 km çapındaki alan içerisindeki tüm yüzeysel kaynakların alternatifli olarak çalışılacağı “BURDUR İÇME SUYU MASTER PLAN HAZIRLANMASI" işi Bölge Müdürlüğümüzce ihale edilmiş olup, Danışman firma tarafından çalışılmaktadır. İlimizin içme suyu sorunun çözümü için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” Dedi.
AK Parti Burdur Milletvekili, Güvenlik Ve İstihbarat Komisyonu Üyesi, Çevre Komisyonu Kâtip üyesi, Bayram Özçelik, Burdur İli içme suyu çalışmaları ile ilgili açıklamada bulundu.

AK Parti Burdur Milletvekili, Güvenlik Ve İstihbarat Komisyonu Üyesi, Çevre Komisyonu Kâtip üyesi, Bayram Özçelik, Burdur İli içme suyu çalışmaları ile ilgili açıklamada bulundu.

Burdur Merkez İçme Suyu İsale hattının ihale edilerek çalışmalara başlanıldığını belirten Milletvekili Bayram Özçelik “ DSİ 18. Bölge Müdürlüğümüzce Burdur iline kısa vadede içme suyu temini amacıyla “Burdur İçme suyu İsale Hattı” işinin yapım sözleşmesi 22.03.2017 tarihinde imzalanmıştır. İhale kapsamında Gökpınar Mevkiinde bulunan mevcut ve açılan yeni kuyulardan toplam 300 litre/su terfi ile planlanan Arıtma Tesisine (35 000 m³/gün) iletilecek, Arıtma Tesisinden Susamlık Tepesinin karşı tepesinde inşaatı devam eden 10.000 m³ lük servis deposuna cazibeli isale hattı ile iletilecektir. İş kapsamında yaklaşık 21,5 km isale hattı yapılacaktır.” Dedi.

 

Yine Burdur Merkez İçme suyu ihtiyacını yüzeysel sulardan karşılamak amacıyla aynı zamanda köylerimizin arazilerinde sulanabileceği DSİ 18. Bölge Müdürlüğü tarafından 2 adet göletin (AKÇAY ve KARAKENT GÖLETİ) planlama çalışmaları devam etmekte olduğunu söyleyen Burdur Milletvekili Bayram Özçelik “ Akçay Göletinden (Akçay Göleti ve Kocapınar- Kayaaltı Kaynağından) yılda toplam 4,17 hm³ içme ve kullanma suyu temini ile Kayaaltı Köyünün 130 ha arazisi sulanabilecektir. Projede yeni aks yerinde sondaj çalışmaları tamamlanmış olup, planlama çalışmaları devam etmektedir. Karakent Göletinden içme suyu temini için planlama çalışmaları devam etmekte olup, verilecek içme suyu miktarı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne sunulan Ekosistem Değerlendirme Raporu sonrasında nihai şeklini alacaktır.  Karakent Göletinin alternatifi olarak Ulupınar Göleti’nde de Bölge Müdürlüğümüzce planlama çalışmalarına başlanılmıştır.” Dedi.

 

YENİ MASTER PLAN İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Yapılan çalışmaların yanı sıra içme suyu temini için master planı çalışmalarının devam ettiğini belirten Burdur Milletvekili Bayram Özçelik “Bunların yanı sıra Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel EROĞLU’nun İlimiz ziyaretlerinde talimatını verdiği, Burdur ili merkezine İçmesuyu temini için, Burdur İl Merkezinden itibaren 60 km çapındaki alan içerisindeki tüm yüzeysel kaynakların alternatifli olarak çalışılacağı “BURDUR İÇME SUYU MASTER PLAN HAZIRLANMASI" işi Bölge Müdürlüğümüzce ihale edilmiş olup, Danışman firma tarafından çalışılmaktadır. İlimizin içme suyu sorunun çözümü için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.