BURDURLU ÖĞRENCİLERDEN ÇEVRE DUYARLILIĞI

Gündem 12.06.2014 - 15:55, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

BURDURLU ÖĞRENCİLERDEN ÇEVRE DUYARLILIĞI

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile Burdur Belediyesi işbirliği ile okullarda başlatılan Atık Pil Toplama Yarışması’nda dereceye giren okullar ödüllerini aldı.
Burdur Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, İl Milli eğitim Müdürlüğü ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından organize edilen okullar arası atık pil toplama kampanyasında en çok pil toplayarak çevreye olan duyarlılıklarını gösteren okullara ödülleri verildi. Burdur Belediyesi’nde düzenlenen törende Başkan Ercengiz ilk 3’e giren okullara ödüllerini verdi. Yarışmada 67 kilogram atık pil toplayan Bahçelievler İlköğretim Okuluna laboratuvar serti, , 52 kilogram atık pil toplayan Kız Teknik Meslek Lisesi ve 40 kilogram pil toplayan Turan Ortaokulu ise satranç takımı hediye edildi.   Bir pilin 600 bin metreküp suyu kirlettiği ve 4 metrekare toprağı 15 yıla kadar kullanılamaz hale getirdiğini belirten Başkan Ercengiz, “Öğrencilerimizin yaptığı çok önemli bir çalışma. Bahçelievler İlköğretim Okulu 67 kilogram, Kız Teknik Meslek Lisesi 52 kilogram ve Turan Ortaokulu 40 kilogram atık pil toplamış. Okullarımıza teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlılıklarını arttırmamız gerekiyor. Biz atık pil toplama kampanyasını il geneline yaymayı hedefliyoruz. Kentin çeşitli noktalarına atık pil toplama kumbaraları koyacağız” diye konuştu.  
Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile Burdur Belediyesi işbirliği ile okullarda başlatılan Atık Pil Toplama Yarışması’nda dereceye giren okullar ödüllerini aldı.

Burdur Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, İl Milli eğitim Müdürlüğü ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından organize edilen okullar arası atık pil toplama kampanyasında en çok pil toplayarak çevreye olan duyarlılıklarını gösteren okullara ödülleri verildi.

Burdur Belediyesi’nde düzenlenen törende Başkan Ercengiz ilk 3’e giren okullara ödüllerini verdi. Yarışmada 67 kilogram atık pil toplayan Bahçelievler İlköğretim Okuluna laboratuvar serti, , 52 kilogram atık pil toplayan Kız Teknik Meslek Lisesi ve 40 kilogram pil toplayan Turan Ortaokulu ise satranç takımı hediye edildi.

 

Bir pilin 600 bin metreküp suyu kirlettiği ve 4 metrekare toprağı 15 yıla kadar kullanılamaz hale getirdiğini belirten Başkan Ercengiz, “Öğrencilerimizin yaptığı çok önemli bir çalışma. Bahçelievler İlköğretim Okulu 67 kilogram, Kız Teknik Meslek Lisesi 52 kilogram ve Turan Ortaokulu 40 kilogram atık pil toplamış. Okullarımıza teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlılıklarını arttırmamız gerekiyor. Biz atık pil toplama kampanyasını il geneline yaymayı hedefliyoruz. Kentin çeşitli noktalarına atık pil toplama kumbaraları koyacağız” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.