Burdurlu Şehidin Cenazesi 35 yıldır bulunamadı

Yaşam 25.05.2020 - 11:26, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Burdurlu Şehidin Cenazesi 35 yıldır bulunamadı

Koronavirüs Tedbirleri sebebiyle sokağa çıkma kısıtlamasının ilk kez uygulandığı Burdur’da şehit aileleri Şehitlikte düzenlenen törene katıldı.
Koronavirüs Tedbirleri sebebiyle sokağa çıkma kısıtlamasının ilk kez uygulandığı Burdur’da şehit aileleri Şehitlikte düzenlenen törene katıldı. Şehit aileleri Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Güven ve şehit aileleri Burdur Asri Mezarlığındaki şehitlikte bulunan şehit mezarlarını ziyaret etti. Şehitlikteki program Kur’an-ı kerim okunması ve dua edilmesi ile son buldu. 24 Eylül 1985 günü Denizkurdu-1 tatbikatından dönerken Marmara Denizi Ahırkapı açıklarında Sovyet askeri gemisinin çarpması sonucunda şehit olan beş askerden birisi olan Burdur’lu Astsubay Başçavuş İbrahim Çelikbaş’ın naaşı o günden buyana bulunamadı. Ailesi her bayramda İbrahim Çelikbaş için şehitlikte yaptırılan boş mezarı ziyaret ediyor. Şehidin eşi Aysun çelikbaş “diyecek bir şey yok. 35 yıl önce şehit oldu. Ölüsü, dirisi bulunmadı. iki çocuğum var. Her bayram geliyoruz” dedi. İbrahim Çelikbaş’ın oğlu Kaan Çelikbaş’ta “Denizkurdu tatbikatından dönerken Marmara açıklarında 1985 yılında Tatbikattan dönerken Sovyet gemisi çarptı. Babam şehit olduğundan ben 7 yaşındaydım. Çok tanıyamadım. Ben de Deniz Astsubaylığı yaptım. Kardeşim halen Deniz Astsubayı. Aynı kazada beş kişi şehit oldu. 3 Naaş bulundu babamla birlikte iki şehidin naaşı bulunamadı. Ruhu şad olsun. Temsili olarak mezarı burada” dedi.
Koronavirüs Tedbirleri sebebiyle sokağa çıkma kısıtlamasının ilk kez uygulandığı Burdur’da şehit aileleri Şehitlikte düzenlenen törene katıldı.

Koronavirüs Tedbirleri sebebiyle sokağa çıkma kısıtlamasının ilk kez uygulandığı Burdur’da şehit aileleri Şehitlikte düzenlenen törene katıldı.

Şehit aileleri Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Güven ve şehit aileleri Burdur Asri Mezarlığındaki şehitlikte bulunan şehit mezarlarını ziyaret etti. Şehitlikteki program Kur’an-ı kerim okunması ve dua edilmesi ile son buldu.

24 Eylül 1985 günü Denizkurdu-1 tatbikatından dönerken Marmara Denizi Ahırkapı açıklarında Sovyet askeri gemisinin çarpması sonucunda şehit olan beş askerden birisi olan Burdur’lu Astsubay Başçavuş İbrahim Çelikbaş’ın naaşı o günden buyana bulunamadı.
Ailesi her bayramda İbrahim Çelikbaş için şehitlikte yaptırılan boş mezarı ziyaret ediyor.
Şehidin eşi Aysun çelikbaş “diyecek bir şey yok. 35 yıl önce şehit oldu. Ölüsü, dirisi bulunmadı. iki çocuğum var. Her bayram geliyoruz” dedi.
İbrahim Çelikbaş’ın oğlu Kaan Çelikbaş’ta “Denizkurdu tatbikatından dönerken Marmara açıklarında 1985 yılında Tatbikattan dönerken Sovyet gemisi çarptı. Babam şehit olduğundan ben 7 yaşındaydım. Çok tanıyamadım. Ben de Deniz Astsubaylığı yaptım. Kardeşim halen Deniz Astsubayı. Aynı kazada beş kişi şehit oldu. 3 Naaş bulundu babamla birlikte iki şehidin naaşı bulunamadı. Ruhu şad olsun. Temsili olarak mezarı burada” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.