BURDURLU İŞ ADAMLARINA “İMAR BARIŞI” ANLATILDI

Gündem 11.08.2018 - 12:32, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BURDURLU İŞ ADAMLARINA “İMAR BARIŞI” ANLATILDI

Burdur Sanayici ve İş Adamları Derneği (BUSİAD) tarafından “Gündemdeki İmar Barışı Hakkında Bilinmeyenler” konulu konferans düzenlendi
Burdur Sanayici ve İş Adamları Derneği (BUSİAD) tarafından “Gündemdeki İmar Barışı Hakkında Bilinmeyenler” konulu konferans düzenlendi. Grand Özeren Otel’de düzenlenen konferansa Burdur Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Deniz Kurt, yönetim kurulu üyeleri ve işadamları katıldı. Konferansta İnşaat Yüksek Mühendisi İlknur Tarlabaz ve İnşaat Yüksek Mühendisi Tuncay Tuncel imar barışı hakkında bilinmeyenleri anlattı. “İmar barışı kalıcı bir imar hakkı sağlamıyor” İmar Barışının öncelikle ruhsatı olmayan, proje aykırı iskan alınamayan, amacı değişen binaları kapsadığını belirten İnşaat Yüksek Mühendisi İlknur Tarlabaz, “İmar barışı kalıcı bir imar hakkı sağlamıyor kesinlikle. İmar barışı sadece imar cezası ve yıkım kararını engelliyor. Fazladan yapılan yapılarda yeni bir bağımsız bölüm oluşturuyorsanız eğer orayla ilgili tapu olmanızı sağlıyor. Satış yapma hakkınız doğuyor. İşlerler yerinde tespitle başlıyor. Mülk sahibi kimse e-devlet üzerinden giriş yapılıp işlemler başlatılıyor. Bakanlığın belirlediği sınıflar üzerinden metrekare maliyeti ve arsadan dolayı oluşan bedel toplamı üzerinden konut olursa yüzde 3’ü ticari olursa yüzde 5 gibi maliyet çıkıyor. Yapı kayıt belgeniz sistem üzerinden gönderiliyor. Dikkat edilmesi gereken noktalardan bir tanesi bilgilerin doğru girilmesi. Hep tespitin hem de bilgilerin doğru girilmesi gerekiyor. Sorumluluk tamamen hak sahibinin. İmar barışı çelik, betonarme, prefabrik olması başvuru yapmanı engellemiyor. Tüm yapıları kapsıyor. Sadece 3. bir şahsın arazisi üzerinde olmaması gerekiyor.” diye konuştu. Konferansın sonunda BUSİAD Başkanı Deniz Kurt, konuşmacılara ve katılımcılara teşekkür ederek bu tür etkinliklere devam edeceklerini söyledi.
Burdur Sanayici ve İş Adamları Derneği (BUSİAD) tarafından “Gündemdeki İmar Barışı Hakkında Bilinmeyenler” konulu konferans düzenlendi

Burdur Sanayici ve İş Adamları Derneği (BUSİAD) tarafından “Gündemdeki İmar Barışı Hakkında Bilinmeyenler” konulu konferans düzenlendi. Grand Özeren Otel’de düzenlenen konferansa Burdur Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Deniz Kurt, yönetim kurulu üyeleri ve işadamları katıldı. Konferansta İnşaat Yüksek Mühendisi İlknur Tarlabaz ve İnşaat Yüksek Mühendisi Tuncay Tuncel imar barışı hakkında bilinmeyenleri anlattı.

“İmar barışı kalıcı bir imar hakkı sağlamıyor”

İmar Barışının öncelikle ruhsatı olmayan, proje aykırı iskan alınamayan, amacı değişen binaları kapsadığını belirten İnşaat Yüksek Mühendisi İlknur Tarlabaz, “İmar barışı kalıcı bir imar hakkı sağlamıyor kesinlikle. İmar barışı sadece imar cezası ve yıkım kararını engelliyor. Fazladan yapılan yapılarda yeni bir bağımsız bölüm oluşturuyorsanız eğer orayla ilgili tapu olmanızı sağlıyor. Satış yapma hakkınız doğuyor. İşlerler yerinde tespitle başlıyor. Mülk sahibi kimse e-devlet üzerinden giriş yapılıp işlemler başlatılıyor. Bakanlığın belirlediği sınıflar üzerinden metrekare maliyeti ve arsadan dolayı oluşan bedel toplamı üzerinden konut olursa yüzde 3’ü ticari olursa yüzde 5 gibi maliyet çıkıyor. Yapı kayıt belgeniz sistem üzerinden gönderiliyor. Dikkat edilmesi gereken noktalardan bir tanesi bilgilerin doğru girilmesi. Hep tespitin hem de bilgilerin doğru girilmesi gerekiyor. Sorumluluk tamamen hak sahibinin. İmar barışı çelik, betonarme, prefabrik olması başvuru yapmanı engellemiyor. Tüm yapıları kapsıyor. Sadece 3. bir şahsın arazisi üzerinde olmaması gerekiyor.” diye konuştu.

Konferansın sonunda BUSİAD Başkanı Deniz Kurt, konuşmacılara ve katılımcılara teşekkür ederek bu tür etkinliklere devam edeceklerini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.