Burdur Vali Yardımcısı 80 Kez Kan Bağışında Bulundu

Sağlık (AA) - Anadolu Ajansı | 05.02.2014 - 12:44, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

Burdur Vali Yardımcısı 80 Kez Kan Bağışında Bulundu

Burdur Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı, 80'inci kez kan bağışında bulunarak örnek bir davranış sergiledi - Sandıkçı:- "Sağlıklıyken kan verelim ki ihtiyaç duyduğumuzda kan almaya hakkımız olsun"- "Sağlığım el verdiği sürece kan bağışına devam edeceğim. Zaten 3-4 ayda bir kan vermeden duramıyorum. Vücut kan vermek istiyor"
Burdur Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı, 80 kez kan bağışında bulundu.   Sandıkçı, Burdur Kan Bağışı Merkezi'ne gelerek kan verdi. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Sandıkcı, ilk kan bağışını 1977 yılında Ankara'da üniversite yıllarda kaldığı yurtta verdiğini söyledi.   Daha sonra farklı ilçelerde kaymakamlık görevinde bulunduğunu, bu görevi süresince de pek çok kez kan verdiğini anlatan Sandıkçı, "Şimdiye kadar kayıt altına alınan 60 kan bağışım bulunuyor. Kayıt altına alınmayan bağışlarımla bu rakam 80'e ulaşıyor. Verdiğim kanlar son 15 yıldır kayıt altına alınıyor. Sağlığım el verdiği sürece kan bağışına devam edeceğim. Zaten 3-4 ayda bir kan vermeden duramıyorum. Vücut kan vermek istiyor" dedi.   "Yaşam tarzına dönüştü" Sandıkçı, önce örnek olsun diye kan bağışında bulunduğunu ancak zamanla bunun yaşam tarzına dönüştüğünü dile getirdi. Kan bağışının hem kişisel hem de toplumsal bir görev olduğuna işaret eden Sandıkçı, şöyle konuştu:   "Çünkü hepimiz her an her yerde bir kazaya, bir afete uğrayabiliriz. Kan hepimiz için her zaman lazım olabilir. İhtiyaç duyduğumuzda kan alabilmek için sağlıklı günlerimizde kan vermemiz gerekir. Sağlıklıyken kan verelim ki ihtiyaç duyduğumuzda kan almaya hakkımız olsun. İhtiyacı karşılayabilmek için sağlığı iyi olan her vatandaşın kan vermesi gerektiğine inanıyorum ama maalesef ülkemizde kan verme sorumluluğu biraz zayıf. Yeteri kadar kan bağışında bulunulmadığını düşünüyorum."   "Gizli kahraman" Burdur Kan Bağış Merkezi Müdürü Nefise Akdemir ise Sandıkçı'nın bağışladığı kanlarla hayatlarını kurtardığı insanların "gizli kahramanı" olduğunu söyledi.   Kurum olarak Sandıkçı'ya desteklerinden dolayı teşekkür eden Akdemir, "Desteğini bizden hiç eksik etmedi. Süresini aksatmadan düzenli kan bağışında bulundu. Bu örnek davranışını topluma göstermek bizim için de bir şans" diye konuştu.
Burdur Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı, 80'inci kez kan bağışında bulunarak örnek bir davranış sergiledi - Sandıkçı:- "Sağlıklıyken kan verelim ki ihtiyaç duyduğumuzda kan almaya hakkımız olsun"- "Sağlığım el verdiği sürece kan bağışına devam edeceğim. Zaten 3-4 ayda bir kan vermeden duramıyorum. Vücut kan vermek istiyor"
Burdur Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı, 80 kez kan bağışında bulundu.
 
Sandıkçı, Burdur Kan Bağışı Merkezi'ne gelerek kan verdi. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Sandıkcı, ilk kan bağışını 1977 yılında Ankara'da üniversite yıllarda kaldığı yurtta verdiğini söyledi.
 
Daha sonra farklı ilçelerde kaymakamlık görevinde bulunduğunu, bu görevi süresince de pek çok kez kan verdiğini anlatan Sandıkçı, "Şimdiye kadar kayıt altına alınan 60 kan bağışım bulunuyor. Kayıt altına alınmayan bağışlarımla bu rakam 80'e ulaşıyor. Verdiğim kanlar son 15 yıldır kayıt altına alınıyor. Sağlığım el verdiği sürece kan bağışına devam edeceğim. Zaten 3-4 ayda bir kan vermeden duramıyorum. Vücut kan vermek istiyor" dedi.
 
"Yaşam tarzına dönüştü"
Sandıkçı, önce örnek olsun diye kan bağışında bulunduğunu ancak zamanla bunun yaşam tarzına dönüştüğünü dile getirdi. Kan bağışının hem kişisel hem de toplumsal bir görev olduğuna işaret eden Sandıkçı, şöyle konuştu:
 
"Çünkü hepimiz her an her yerde bir kazaya, bir afete uğrayabiliriz. Kan hepimiz için her zaman lazım olabilir. İhtiyaç duyduğumuzda kan alabilmek için sağlıklı günlerimizde kan vermemiz gerekir. Sağlıklıyken kan verelim ki ihtiyaç duyduğumuzda kan almaya hakkımız olsun. İhtiyacı karşılayabilmek için sağlığı iyi olan her vatandaşın kan vermesi gerektiğine inanıyorum ama maalesef ülkemizde kan verme sorumluluğu biraz zayıf. Yeteri kadar kan bağışında bulunulmadığını düşünüyorum."
 
"Gizli kahraman"
Burdur Kan Bağış Merkezi Müdürü Nefise Akdemir ise Sandıkçı'nın bağışladığı kanlarla hayatlarını kurtardığı insanların "gizli kahramanı" olduğunu söyledi.
 
Kurum olarak Sandıkçı'ya desteklerinden dolayı teşekkür eden Akdemir, "Desteğini bizden hiç eksik etmedi. Süresini aksatmadan düzenli kan bağışında bulundu. Bu örnek davranışını topluma göstermek bizim için de bir şans" diye konuştu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.