BURDUR SERAMİK ATÖLYESİ BÜYÜLEDİ

Sanat (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.06.2014 - 18:37, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

BURDUR SERAMİK ATÖLYESİ BÜYÜLEDİ

Burdur Belediyesi Seramik Eğitim ve Uygulama Atölyesi sergisi törenle açıldı.
Piribaşlar Konağı’nda gerçekleşen törene Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Duran, Belediye Başkan Yardımcıları, STK temsilcileri katıldı. Burdur Belediyesi Seramik Eğitim ve Uygulama Atölyesi'nin 2005 yılında kurulduğunu anlatan seramik tasarımcısı ve eğitmeni Işıl Ekici Eryılmaz, "Şimdi bizim 6'ncı dönem seramik sergisi olarak açtığımız bu sergimizi 2005 yılında kurulmuş atölyenin devamıdır. 2008 yılından itibaren ben başında olmak üzere 6-7 yıl sürmüş olan ve 6-7 ayda oluşan dönemlik kurslarımızla biz buradayız. Başkanımız ve Belediye Başkanlığının bize verdiği değerle şimdiye kadar sürdürdüğümüz bu kurslarımızla, Halk Eğitim Müdürlüğümüzün de sertifika programlarıyla bu işi yapıyoruz. Şimdiye kadar 50-6 öğrenciyi sertifikalı olarak mezun etmiş durumdayız. Amaç olarak yöresel seramikleri gün yüzüne çıkarmak için bu işi yapıyoruz" dedi.Seramiğin Burdur tarihinde önemli bir yeri olduğunu anlatan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ise, "2005’ten bu yanan sürdürüle gelen bir gelenek Burdur Belediyesi için. Seramik atölyesi Burdur tarihi açısından sürdürülmesi gereken bir gelenek. Ben de köken olarak Mamak, yeni adıyla Çanaklı’danım. Çamurla nasıl oynandığını bilen bir çocukluğum oldu. Bu toprak işçiliği hakikaten zor ama bir o kadar da keyifli. Sizleri kutluyorum. Bu gelenek inşallah devam etsin. Ama 15 kursiyer değil biz bunu 150 kursiyere çıkaralım. Gönlümüzden geçen bu" şeklinde konuştu.Konuşmaların ardından Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Duran tarafından açılış kurdelesi kesildi. Sergiyi gezen Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Duran ve katılımcılar, eserlere büyük ilgi gösterdi. 
Burdur Belediyesi Seramik Eğitim ve Uygulama Atölyesi sergisi törenle açıldı.

Piribaşlar Konağı’nda gerçekleşen törene Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Duran, Belediye Başkan Yardımcıları, STK temsilcileri katıldı. 
Burdur Belediyesi Seramik Eğitim ve Uygulama Atölyesi'nin 2005 yılında kurulduğunu anlatan seramik tasarımcısı ve eğitmeni Işıl Ekici Eryılmaz, "Şimdi bizim 6'ncı dönem seramik sergisi olarak açtığımız bu sergimizi 2005 yılında kurulmuş atölyenin devamıdır. 2008 yılından itibaren ben başında olmak üzere 6-7 yıl sürmüş olan ve 6-7 ayda oluşan dönemlik kurslarımızla biz buradayız. Başkanımız ve Belediye Başkanlığının bize verdiği değerle şimdiye kadar sürdürdüğümüz bu kurslarımızla, Halk Eğitim Müdürlüğümüzün de sertifika programlarıyla bu işi yapıyoruz. Şimdiye kadar 50-6 öğrenciyi sertifikalı olarak mezun etmiş durumdayız. Amaç olarak yöresel seramikleri gün yüzüne çıkarmak için bu işi yapıyoruz" dedi.
Seramiğin Burdur tarihinde önemli bir yeri olduğunu anlatan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ise, "2005’ten bu yanan sürdürüle gelen bir gelenek Burdur Belediyesi için. Seramik atölyesi Burdur tarihi açısından sürdürülmesi gereken bir gelenek. Ben de köken olarak Mamak, yeni adıyla Çanaklı’danım. Çamurla nasıl oynandığını bilen bir çocukluğum oldu. Bu toprak işçiliği hakikaten zor ama bir o kadar da keyifli. Sizleri kutluyorum. Bu gelenek inşallah devam etsin. Ama 15 kursiyer değil biz bunu 150 kursiyere çıkaralım. Gönlümüzden geçen bu" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Duran tarafından açılış kurdelesi kesildi. Sergiyi gezen Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Duran ve katılımcılar, eserlere büyük ilgi gösterdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.