Burdur Sağlık Müdürünün Yetkilerine, Vali El Koydu

Sağlık 05.05.2014 - 10:23, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

Burdur Sağlık Müdürünün Yetkilerine, Vali El Koydu

Burdur İl Sağlık Müdürlüğüne mahkeme kararıyla geri dönen Hüseyin Özveren'in bütün yetkilerini, Vali elinden aldı.
Burdur İl Sağlık Müdürü Hüseyin Özeren görevden alındıktan sonra mahkeme kararıyla görevine iade edildi. Vali Nurettin Yılmaz, mahkeme kararına rağmen Özeren'in tüm yetkilerini Vali Yardımcısı'na devretti. Valiliğin, İl Sağlık Müdürlüğü'ne gönderdiği yazıda şöyle denildi:   "Burdur Valiliği'nin 03 Ekim 2012 tarihli İmza Yetkileri Yönergesi ile İl Sağlık Müdürlüğü'ne yapılan yetki devri yürürlükten kaldırılmıştır. Burdur Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine ve Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne yapılan yetki devirleri devam edecektir. İl Sağlık Müdürlüğünce müdürlük içi yazışmalar ve bağlı birimlerle (ilçe sağlık müdürlükleri, komuta kontrol başhekimliği ve acil sağlık hizmetleri istasyonları) ile yapılan ve valilik onayı gerektirmeyen yazışmalar konusuna göre ilgili sağlık müdür yardımcısının imzası ile yapılacaktır. Direkt müdüre bağlı sivil savunma ve hukuk bürosunun yazışmaları sorumlu vali yardımcısı imzası ile gerçekleştirilecektir. Sağlık Bakanlığı, kaymakamlıklar, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü ile yapılan yazışmalar da dahil olmak üzere yeki devri esaslarına göre vali yardımcısı veya vali tarafından yapılacaktır."   "KAMUDA KEYFİYETİN ULAŞTIĞI DURUM"   Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, konuya ilişkin ANKA'ya yaptığı değerlendirmede, şunları kaydetti: Kamuda keyfiyetin ulaştığı durumu göstermesi adına bu durum adeta bir ibret vesikasıdır. Görevden alınan İl Sağlık Müdürü'nün mahkemeyle geri dönmesinin ardından yetkilerinin elinden alınması, "Senin bu koltukta hükmün yok gel git müdürlük yap' denilmesi kamu açısından büyük bir ayıptır. Ne yazık ki, liyakat ve ehliyet yerine kamuda yönetici olmanın şartının birilerinin adamı olma, tanıdığı olma, siyasetçi ile yakın olma gibi kriterlere bağlanmasının bir sonucudur bu. Adaletin tecelli etmesine rağmen böyle bir yolla hukukunda önüne geçilip bizim dediğimiz olur demek yanlıştır. Kamuda herkes devletin memurudur. İktidarın, hükümetin değildir. Bu anlayışla hizmet yürütülmeli görevlendirme yapılmalıdır. Fakat ne yazık ki bugün artık bunlar çok geride kalmıştır.
Burdur İl Sağlık Müdürlüğüne mahkeme kararıyla geri dönen Hüseyin Özveren'in bütün yetkilerini, Vali elinden aldı.
Burdur İl Sağlık Müdürü Hüseyin Özeren görevden alındıktan sonra mahkeme kararıyla görevine iade edildi. Vali Nurettin Yılmaz, mahkeme kararına rağmen Özeren'in tüm yetkilerini Vali Yardımcısı'na devretti. Valiliğin, İl Sağlık Müdürlüğü'ne gönderdiği yazıda şöyle denildi:
 
"Burdur Valiliği'nin 03 Ekim 2012 tarihli İmza Yetkileri Yönergesi ile İl Sağlık Müdürlüğü'ne yapılan yetki devri yürürlükten kaldırılmıştır. Burdur Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine ve Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne yapılan yetki devirleri devam edecektir. İl Sağlık Müdürlüğünce müdürlük içi yazışmalar ve bağlı birimlerle (ilçe sağlık müdürlükleri, komuta kontrol başhekimliği ve acil sağlık hizmetleri istasyonları) ile yapılan ve valilik onayı gerektirmeyen yazışmalar konusuna göre ilgili sağlık müdür yardımcısının imzası ile yapılacaktır. Direkt müdüre bağlı sivil savunma ve hukuk bürosunun yazışmaları sorumlu vali yardımcısı imzası ile gerçekleştirilecektir. Sağlık Bakanlığı, kaymakamlıklar, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü ile yapılan yazışmalar da dahil olmak üzere yeki devri esaslarına göre vali yardımcısı veya vali tarafından yapılacaktır."
 
"KAMUDA KEYFİYETİN ULAŞTIĞI DURUM"
 
Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, konuya ilişkin ANKA'ya yaptığı değerlendirmede, şunları kaydetti: Kamuda keyfiyetin ulaştığı durumu göstermesi adına bu durum adeta bir ibret vesikasıdır. Görevden alınan İl Sağlık Müdürü'nün mahkemeyle geri dönmesinin ardından yetkilerinin elinden alınması, "Senin bu koltukta hükmün yok gel git müdürlük yap' denilmesi kamu açısından büyük bir ayıptır. Ne yazık ki, liyakat ve ehliyet yerine kamuda yönetici olmanın şartının birilerinin adamı olma, tanıdığı olma, siyasetçi ile yakın olma gibi kriterlere bağlanmasının bir sonucudur bu. Adaletin tecelli etmesine rağmen böyle bir yolla hukukunda önüne geçilip bizim dediğimiz olur demek yanlıştır. Kamuda herkes devletin memurudur. İktidarın, hükümetin değildir. Bu anlayışla hizmet yürütülmeli görevlendirme yapılmalıdır. Fakat ne yazık ki bugün artık bunlar çok geride kalmıştır.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.