GÖZ TEDAVİSİ İÇİN ÜÇ YENİ CİHAZ

Sağlık (AA) - Anadolu Ajansı | 02.01.2014 - 13:49, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

GÖZ TEDAVİSİ İÇİN ÜÇ YENİ CİHAZ

Burdur Devlet Hastanesine göz rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılmak amacıyla 3 yeni cihaz alındığı bildirildi.
Burdur Devlet Hastanesine göz rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılmak amacıyla 3 yeni cihaz alındığı bildirildi.   Göz Hastalıkları Uzmanı Operatör Doktor Yenal Erten, Burdur Devlet Hastanesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni alınan cihazların diyabetik retinopati, kirpik dönmesi, retinal damar hastalıkları, katarakt cerrahisi sonrası katarakt tedavisi, glokom tedavisi ve göz diyabet retinal vasküler hastalıkların tanısında kullanılacağını söyledi.  Özellikle glakom hastalarında tanı ve tedavi takibinin çok önemli olduğunu anlatan Erten, yeni alınan cihazlarla ilgili şu bilgileri verdi:  "Aldığımız cihazlar arasında anjiyografi cihazı da bulunuyor. Şeker hastalarında, tansiyon hastalarında gözün sinir tabakası ve sinir tabakasından geçen damarlarla ilgili problemleri tanımada yardımcı oluyor. İki tane lazerimiz var. Birisini şeker hastalarında, diğerini de katarak cerrahisi sonrası bazı sorunları önlemede ve bazı hastalarda göz tansiyonunu düşürmemiz gerektiğinde kullanıyoruz."   Dikişsiz katarak ve şaşılık cerrahisi, yapay göz ameliyatları, göz kapağı düşüklüğü, içe dışa dönüklüğü gibi kapak bozukluğu ve gözle ilgili estetik sorunları çözebildiklerini ifade eden Erten, alınan cihazların Burdur'da göz hastalıklarına karşı önemli bir adım olduğunu vurguladı.
Burdur Devlet Hastanesine göz rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılmak amacıyla 3 yeni cihaz alındığı bildirildi.

Burdur Devlet Hastanesine göz rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılmak amacıyla 3 yeni cihaz alındığı bildirildi. 

 Göz Hastalıkları Uzmanı Operatör Doktor Yenal Erten, Burdur Devlet Hastanesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni alınan cihazların diyabetik retinopati, kirpik dönmesi, retinal damar hastalıkları, katarakt cerrahisi sonrası katarakt tedavisi, glokom tedavisi ve göz diyabet retinal vasküler hastalıkların tanısında kullanılacağını söyledi. 

Özellikle glakom hastalarında tanı ve tedavi takibinin çok önemli olduğunu anlatan Erten, yeni alınan cihazlarla ilgili şu bilgileri verdi:

 "Aldığımız cihazlar arasında anjiyografi cihazı da bulunuyor. Şeker hastalarında, tansiyon hastalarında gözün sinir tabakası ve sinir tabakasından geçen damarlarla ilgili problemleri tanımada yardımcı oluyor. İki tane lazerimiz var. Birisini şeker hastalarında, diğerini de katarak cerrahisi sonrası bazı sorunları önlemede ve bazı hastalarda göz tansiyonunu düşürmemiz gerektiğinde kullanıyoruz."

 

Dikişsiz katarak ve şaşılık cerrahisi, yapay göz ameliyatları, göz kapağı düşüklüğü, içe dışa dönüklüğü gibi kapak bozukluğu ve gözle ilgili estetik sorunları çözebildiklerini ifade eden Erten, alınan cihazların Burdur'da göz hastalıklarına karşı önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.