BURDUR YOLDA KALDI

Turizm 21.07.2018 - 12:26, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BURDUR YOLDA KALDI

Turizm (Yaz) Sezonu çoktan açıldı; günde binlerce araç Burdur’u görüyor.
Dört mevsimin yaşandığı dünyadaki sayılı ülkelerden biri olan Türkiye’de yerli ve yabancı pek çok insanın tatil için yollara düştüğü – yolculuk yaptığı günler yaşanıyor. Yol ekonomisi üzerine henüz tam randıman alamayan Burdur, bir yaz mevsimi daha geçerken yine sınıfta kaldı. Türkiye’nin hatta Doğu Asya’nın turizm başkenti Antalya’ya milyonlarca turist karayoluyla gelirken Burdur istikametinden geçiyor. Bu milyonlarca kişinin seyir halindeyken gördükleri birkaç ceviz ezmeci, birkaç kasap, birkaç yöresel ürün pazarından öteye gitmiyor. KURBAN BAYRAMI TATİLİ BİR ŞANS Bu yılki Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olarak bloklaşması Türkiye’den milyonlarca kişinin Antalya’ya tatil yapmasını sağlamakla beraber, bu kişilerin Burdur yol ekonomisine hiçbir katkıda bulunmamalarına veya çok az katkı koymalarına neden olacak. MERKEZ VE İLÇELERDE DURUM Burdur-Antalya karayolu güzergahında bulunan şehir merkezi, Çeltikçi İlçesi ve Bucak ilçesinde de pek hareketlilik gözükmüyor. Kent merkezinde Çerçin taraflarından itibaren birkaç ceviz ezmecisi, Berberoğlu Fabrikasının üzerinde bir işletmeden başka yol ekonomisinde yer alan şehrin yüzü gözükmüyor. Sonrasındaki Çeltikçi ilçesinde de araçlar için trafik lambası, bekleyen araçların yeşil ışık yandığında beklemeden ve durmadan direkt hareket etmelerini sağlıyor. Sonraki durak olan Bucak ilçesinde ise yapılan üst geçit tüm karayolu taşıtlarının Bucak’a 10 metre yükseklikten bakarak seyretmelerine neden olmuş durumda. Fethiye istikametinde ise ilk durak Burdur Belediyesinin BURKENT Mevkiinde açacak olduğu yöresel ürünler pazarı, sonrasında Karamanlı, Tefenni, Çavdır, Gölhisar ilçeleri yol ekonomisi olarak Burdur merkezden daha şanslı ve daha fazla ilerlemiş durumda. OTOGARDA DURUM AYNI Burdur’un vizyonu ve yüzü olan Burdur otogarında da kayda değer bir yenilik, güzelleştirme göze çarpmıyor. Antalya’ya toplu taşıma araçlarında seyrederek giden yerli ve yabancı turistler Burdur otogarına girdiğinde döküntü ve terk edilecek bir görüntüyle karşılaşıyorlar. (Otogar konusunda kulislerde hala daha önceki belediyenin eseriydi, bu belediyenin eseriydi çekişmeleri konuşuluyor) MÜZE HAREKETLİLİK  KAZANDIRACAK Dünyanın ve Türkiye’nin sayılı müzeleri arasında yer alan Burdur Müzesinin Kışla Mahallesi tarafına taşınacak olması binlerce yabancı turistin tur otobüsleriyle bu mevkide durmalarını sağlayacak. SONUÇ 2018 yılı için geç kalınmış olsa bile 2019 yılı için Burdur protokolü ve Burdur ekonomisinin yıldızları bir konsorsiyum oluşturup (Şeker Fabrikası özelleştirmesindeki oluşturulan konsorsiyum gibi) yol ekonomisinden nasıl daha fazla yararlanılır misyon ve vizyonlarını tamamlamak durumundadır. Burdur’a yatırım yapacak kişilerin Organize Sanayi Bölgesine yönlendirilmesiyle birlikte yol ekonomisine katkıda bulunacak teşvikler yapılmalıdır.
Turizm (Yaz) Sezonu çoktan açıldı; günde binlerce araç Burdur’u görüyor.

Dört mevsimin yaşandığı dünyadaki sayılı ülkelerden biri olan Türkiye’de yerli ve yabancı pek çok insanın tatil için yollara düştüğü – yolculuk yaptığı günler yaşanıyor. Yol ekonomisi üzerine henüz tam randıman alamayan Burdur, bir yaz mevsimi daha geçerken yine sınıfta kaldı. Türkiye’nin hatta Doğu Asya’nın turizm başkenti Antalya’ya milyonlarca turist karayoluyla gelirken Burdur istikametinden geçiyor. Bu milyonlarca kişinin seyir halindeyken gördükleri birkaç ceviz ezmeci, birkaç kasap, birkaç yöresel ürün pazarından öteye gitmiyor.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ BİR ŞANS

Bu yılki Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olarak bloklaşması Türkiye’den milyonlarca kişinin Antalya’ya tatil yapmasını sağlamakla beraber, bu kişilerin Burdur yol ekonomisine hiçbir katkıda bulunmamalarına veya çok az katkı koymalarına neden olacak.

MERKEZ VE İLÇELERDE DURUM

Burdur-Antalya karayolu güzergahında bulunan şehir merkezi, Çeltikçi İlçesi ve Bucak ilçesinde de pek hareketlilik gözükmüyor. Kent merkezinde Çerçin taraflarından itibaren birkaç ceviz ezmecisi, Berberoğlu Fabrikasının üzerinde bir işletmeden başka yol ekonomisinde yer alan şehrin yüzü gözükmüyor. Sonrasındaki Çeltikçi ilçesinde de araçlar için trafik lambası, bekleyen araçların yeşil ışık yandığında beklemeden ve durmadan direkt hareket etmelerini sağlıyor. Sonraki durak olan Bucak ilçesinde ise yapılan üst geçit tüm karayolu taşıtlarının Bucak’a 10 metre yükseklikten bakarak seyretmelerine neden olmuş durumda.

Fethiye istikametinde ise ilk durak Burdur Belediyesinin BURKENT Mevkiinde açacak olduğu yöresel ürünler pazarı, sonrasında Karamanlı, Tefenni, Çavdır, Gölhisar ilçeleri yol ekonomisi olarak Burdur merkezden daha şanslı ve daha fazla ilerlemiş durumda.

OTOGARDA DURUM AYNI

Burdur’un vizyonu ve yüzü olan Burdur otogarında da kayda değer bir yenilik, güzelleştirme göze çarpmıyor. Antalya’ya toplu taşıma araçlarında seyrederek giden yerli ve yabancı turistler Burdur otogarına girdiğinde döküntü ve terk edilecek bir görüntüyle karşılaşıyorlar. (Otogar konusunda kulislerde hala daha önceki belediyenin eseriydi, bu belediyenin eseriydi çekişmeleri konuşuluyor)

MÜZE HAREKETLİLİK  KAZANDIRACAK

Dünyanın ve Türkiye’nin sayılı müzeleri arasında yer alan Burdur Müzesinin Kışla Mahallesi tarafına taşınacak olması binlerce yabancı turistin tur otobüsleriyle bu mevkide durmalarını sağlayacak.

SONUÇ

2018 yılı için geç kalınmış olsa bile 2019 yılı için Burdur protokolü ve Burdur ekonomisinin yıldızları bir konsorsiyum oluşturup (Şeker Fabrikası özelleştirmesindeki oluşturulan konsorsiyum gibi) yol ekonomisinden nasıl daha fazla yararlanılır misyon ve vizyonlarını tamamlamak durumundadır. Burdur’a yatırım yapacak kişilerin Organize Sanayi Bölgesine yönlendirilmesiyle birlikte yol ekonomisine katkıda bulunacak teşvikler yapılmalıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.