BURDUR’UN EKSİKLİĞİ; BURDUR’UN İHTİYACI

Yaşam 05.02.2018 - 10:12, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BURDUR’UN EKSİKLİĞİ; BURDUR’UN İHTİYACI

Burdur’da Sağlık Sektöründeki Bir Eksiklik Baş Gösteriyor.
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Burdur’da da hissedilen en büyük eksikliklerden biri yaşlıların bakım evi. Yeni hastane, yeni hastanenin özellikleri, yeni hastanenin yeri, eski hastanenin yerine ne yapılacağı gibi sorular bir kenara Burdur’da Yaşlı Bakım Evinin olmaması bir eksiklik olarak gözüküyor. Özellikle yatağa mahkûm yaşlılar için Huzurevinin Hastane ortamıyla birleştirildiği bir kompleks yapılması; bu kompleksteki çalışan hemşire, doktor, temizlikçi, aşçı ve diğer personelin yaşlılardan alınacak ücretlerden ve döner sermayeden karşılanması Burdur’daki bir eksikliği tam anlamıyla giderecek özellikte. Yürüme sorunu bulunan, yatalak olan, yemek yeme banyo ve tuvalet ihtiyaçlarını tek başına karşılamayan, evlatları ve bakıcıları olmayan, kimsesiz olan, bakılmayan yaşlılar için gerek eski hastanenin binasında düzenlemeler yapılarak, gerekse yeni hastanede katların sadece bir tanesini bunun için ayırmak güzel bir çözüm gözüküyor. Böylelikle bu komplekste çalışacak doktor, eczacı, hemşire, güvenlik görevlisi, vardiyalı bakıcılar, aşçılar vesilesi ile Burdur’da yeni bir istihdam kapısı da oluşturulacak.   Yaşlı bakım eviyle gündüz çalışmak zorunda kalan memur, işçi, akademisyen gibi kişilerin bakmakta zorlandığı anne ve babalarının bakımları konusunda kolaylık sağlanmış olacak. Burdur’da yapılacak bakım evinin özelliklerine göre yaşlıların maaşlarının tamamı veya bir bölümü otomatik olarak kesilip ödemeleri direkt de yapılabilecek. 
Burdur’da Sağlık Sektöründeki Bir Eksiklik Baş Gösteriyor.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Burdur’da da hissedilen en büyük eksikliklerden biri yaşlıların bakım evi. Yeni hastane, yeni hastanenin özellikleri, yeni hastanenin yeri, eski hastanenin yerine ne yapılacağı gibi sorular bir kenara Burdur’da Yaşlı Bakım Evinin olmaması bir eksiklik olarak gözüküyor.

Özellikle yatağa mahkûm yaşlılar için Huzurevinin Hastane ortamıyla birleştirildiği bir kompleks yapılması; bu kompleksteki çalışan hemşire, doktor, temizlikçi, aşçı ve diğer personelin yaşlılardan alınacak ücretlerden ve döner sermayeden karşılanması Burdur’daki bir eksikliği tam anlamıyla giderecek özellikte.

Yürüme sorunu bulunan, yatalak olan, yemek yeme banyo ve tuvalet ihtiyaçlarını tek başına karşılamayan, evlatları ve bakıcıları olmayan, kimsesiz olan, bakılmayan yaşlılar için gerek eski hastanenin binasında düzenlemeler yapılarak, gerekse yeni hastanede katların sadece bir tanesini bunun için ayırmak güzel bir çözüm gözüküyor. Böylelikle bu komplekste çalışacak doktor, eczacı, hemşire, güvenlik görevlisi, vardiyalı bakıcılar, aşçılar vesilesi ile Burdur’da yeni bir istihdam kapısı da oluşturulacak.  

Yaşlı bakım eviyle gündüz çalışmak zorunda kalan memur, işçi, akademisyen gibi kişilerin bakmakta zorlandığı anne ve babalarının bakımları konusunda kolaylık sağlanmış olacak. Burdur’da yapılacak bakım evinin özelliklerine göre yaşlıların maaşlarının tamamı veya bir bölümü otomatik olarak kesilip ödemeleri direkt de yapılabilecek. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.