BURDUR TARİHİNDE EN KAPSAMLI (TEMSİLİ) YÖRÜK GÖÇÜ

Kültür 15.04.2018 - 14:40, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BURDUR TARİHİNDE EN KAPSAMLI (TEMSİLİ) YÖRÜK GÖÇÜ

Burdur tarihinde en geniş tabanlı ve en kapsamlı (temsili) yörük göçü ve akabinde programları hayata geçirildi.
Burdur tarihinde en geniş tabanlı ve en kapsamlı (temsili) Yörük göçü ve akabinde programları hayata geçirildi. Burdur Valiliği, MAKÜ, Belediye ve çeşitli kurumlar ve sivil toplum örgütlerinin desteklediği, Burdur Yörük Kültürü Araştırma Derneği’nin organize ettiği temsili Yörük göçü Çatalpınar Kavşağından başladı ve temsili göç Uzay Çatı Halk Pazarında sona ererek, buradaki programlarla devam etti. 15-22 Nisan’ın Turizm Haftası olması münasebetiyle bu yıl 42.si gerçekleştirilen program Burdur tarihindeki en geniş tabanlı program olarak kayıtlara geçti. Göçün kortejinin en önünde Türk Bayrağı, mehter takımı, koyun ve keçi güden çobanlar, deve süren Yörükler ve ardından protokol mensuplarıyla vatandaşlar yer aldı. Binlere kişinin yer aldığı program birbirinden renkli ve eğlenceli, birbirleriyle samimi, gelecek nesillere kucak açan anları yansıtırken, Yörük Kültürünün özellikleri de yaşatılarak gelecek nesillere taşındı. Program: Temsili Yörük Göçü, Uzay Çatı Altında protokol konuşmaları, mehter takımı gösterisi, sipsi gösterisi, halk oyunları gösterisi, anmalık sunumu ve yemek ikramı şeklinde devam etti. Uzay Çatı altında bir konuşma yaparak kamuoyuna ve Yörüklere seslenen Vali Şerif Yılmaz, tüm katılımcılara, Yörük derneklerine ve memleketi Manisa- Turgutlu’dan gelen tüm hemşerilerine teşekkür ettikten sonra, “Turizm Haftasının ilk günü, amaç; mevcut olan kültürel değerlerin gün yüzüne çıkarılması, tanıtılması… Bu kültürün bu milletin ayakta kalması lazım.” dedi. AK Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Reşat Petek de İzmir, Ankara, Isparta ve tüm Anadolu’dan gelen Yörüklere, dernek başkanlarına ve misafirlerine hoş geldiniz dileklerini iletip betonlaşan dünyada Yörük kalabilme ve yörüklüğün özelliklerini gelecek nesillere taşıyabilmenin önemine ve Yörük özelliklerine ilişkin birer konuşma yaptı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Özdemir de son 30 yılda Türkiye’de turizmin çığır açtığını vurguladı. Burdur Yörük İlbeyi Mehmet Cadıl da yörükçe ve özüyle yaptığı doğal konuşmasında Yörüklerin kendilerine yetebilen bir hayat tarzı olduğunu vurguladı. Burdur Yörük Kültürü Araştırma Derneği Başkanı Alaettin Kalkan da ilk kez Yörük göçü şenliği düzenlendiğini, Yörüklerin medeniyetin mayası olduğunu belirtti. Haberin Videosunu aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz. https://www.facebook.com/bakayrinti/videos/1742749275804989/  
Burdur tarihinde en geniş tabanlı ve en kapsamlı (temsili) yörük göçü ve akabinde programları hayata geçirildi.

Burdur tarihinde en geniş tabanlı ve en kapsamlı (temsili) Yörük göçü ve akabinde programları hayata geçirildi.

Burdur Valiliği, MAKÜ, Belediye ve çeşitli kurumlar ve sivil toplum örgütlerinin desteklediği, Burdur Yörük Kültürü Araştırma Derneği’nin organize ettiği temsili Yörük göçü Çatalpınar Kavşağından başladı ve temsili göç Uzay Çatı Halk Pazarında sona ererek, buradaki programlarla devam etti.

15-22 Nisan’ın Turizm Haftası olması münasebetiyle bu yıl 42.si gerçekleştirilen program Burdur tarihindeki en geniş tabanlı program olarak kayıtlara geçti. Göçün kortejinin en önünde Türk Bayrağı, mehter takımı, koyun ve keçi güden çobanlar, deve süren Yörükler ve ardından protokol mensuplarıyla vatandaşlar yer aldı. Binlere kişinin yer aldığı program birbirinden renkli ve eğlenceli, birbirleriyle samimi, gelecek nesillere kucak açan anları yansıtırken, Yörük Kültürünün özellikleri de yaşatılarak gelecek nesillere taşındı.

Program: Temsili Yörük Göçü, Uzay Çatı Altında protokol konuşmaları, mehter takımı gösterisi, sipsi gösterisi, halk oyunları gösterisi, anmalık sunumu ve yemek ikramı şeklinde devam etti.

Uzay Çatı altında bir konuşma yaparak kamuoyuna ve Yörüklere seslenen Vali Şerif Yılmaz, tüm katılımcılara, Yörük derneklerine ve memleketi Manisa- Turgutlu’dan gelen tüm hemşerilerine teşekkür ettikten sonra, “Turizm Haftasının ilk günü, amaç; mevcut olan kültürel değerlerin gün yüzüne çıkarılması, tanıtılması… Bu kültürün bu milletin ayakta kalması lazım.” dedi.

AK Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Reşat Petek de İzmir, Ankara, Isparta ve tüm Anadolu’dan gelen Yörüklere, dernek başkanlarına ve misafirlerine hoş geldiniz dileklerini iletip betonlaşan dünyada Yörük kalabilme ve yörüklüğün özelliklerini gelecek nesillere taşıyabilmenin önemine ve Yörük özelliklerine ilişkin birer konuşma yaptı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Özdemir de son 30 yılda Türkiye’de turizmin çığır açtığını vurguladı.

Burdur Yörük İlbeyi Mehmet Cadıl da yörükçe ve özüyle yaptığı doğal konuşmasında Yörüklerin kendilerine yetebilen bir hayat tarzı olduğunu vurguladı.

Burdur Yörük Kültürü Araştırma Derneği Başkanı Alaettin Kalkan da ilk kez Yörük göçü şenliği düzenlendiğini, Yörüklerin medeniyetin mayası olduğunu belirtti.

Haberin Videosunu aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

https://www.facebook.com/bakayrinti/videos/1742749275804989/

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.