BURDUR SMMMO’ da BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ BAŞVURULARI BAŞLADI

Eğitim 07.11.2019 - 12:36, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BURDUR SMMMO’ da BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ BAŞVURULARI BAŞLADI

Burdur Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Serkan VURGUN, yeni 'Bilirkişilik Yönetmeliği' kapsamında yapılacak zorunlu “Bilirkişilik Temel Eğitimi Başvuruları” hakkında yazılı açıklamada bulundu.   BURDUR SMMMO Başkanı Vurgun yaptığı yazılı açıklamada;  "Yeni Bilirkişilik Yönetmeliğine göre Bilirkişilik yapacaklar için Birliğimiz TÜRMOB Bilirkişilik Temel Eğitimi 2019/1.Dönemi Başvuruları 4 Kasım 2019 tarihinde başlamış olup, 15 Kasım 2019 tarihine kadar http://bilirkisilik.tesmer.org.tr adresi üzerinden yapılacaktır." Dedi.   HERKES BİLİRKİŞİLİK YAPAMAYACAK   “Beş Yıllık Kıdeme Sahip Olamayanlar” ile “Bilirkişilik Temel Eğitimi Almayanlar” bilirkişilik yapamayacaklar. 5 yıllık mesleki kıdeme sahip kişilerin katılabileceği bu eğitimlerin sonrasında yetki belgesi almış bilirkişiler, Adli ve İdari Yargı Komisyon Başkanlıklarının ilanında belirtilen tarihlerde bilirkişilik yapmak üzere başvuruda bulunabileceklerdir. Bu temel eğitimi almayanlar, bilirkişilik alanı ne olursa olsun bundan sonra bilirkişilik yapamayacaklar.   EĞİTİM SONUNDA SERTİFİKA VERİLECEK   Bilirkişilik Temel Eğitimi, 18 saati teorik ve 6 saati uygulamalı olmak üzere toplam 24 ders saatinden oluşmakta. Eğitimlerini tamamlayan katılımcılara sertifika verilecek. Bilirkişilik temel eğitimine katılarak sertifika alan kişiler, almış oldukları sertifika ile birlikte bilirkişilik yapmak üzere başvuruda bulunabilecekler. “Bilirkişilik Temel Eğitimleri” yeterli katılımın sağlanması halinde TÜRMOB/TESMER tarafından Odamızda verilecektir. Eğitimler, alanında uzman eğitmenlerimiz tarafından verilece. Bilirkişilik yapmak isteyen muhasebe meslek mensupları ve diğer meslek erbabı tüm kişiler bu eğitimlere katılabilmekte.   SON BAŞVURU TARİHİ ve ÖDEME İŞLEMLERİ   Yeni Bilirkişilik Yönetmeliğine göre Bilirkişilik yapacaklar için TÜRMOB Bilirkişilik Temel Eğitimi 2019/1.Dönemi Başvuruları 15 Kasım 2019 tarihine kadar http://bilirkisilik.tesmer.org.tr adresi üzerinden yapılacaktır.  

Burdur Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Serkan VURGUN, yeni 'Bilirkişilik Yönetmeliği' kapsamında yapılacak zorunlu “Bilirkişilik Temel Eğitimi Başvuruları” hakkında yazılı açıklamada bulundu.

 

BURDUR SMMMO Başkanı Vurgun yaptığı yazılı açıklamada; 

"Yeni Bilirkişilik Yönetmeliğine göre Bilirkişilik yapacaklar için Birliğimiz TÜRMOB Bilirkişilik Temel Eğitimi 2019/1.Dönemi Başvuruları 4 Kasım 2019 tarihinde başlamış olup, 15 Kasım 2019 tarihine kadar http://bilirkisilik.tesmer.org.tr adresi üzerinden yapılacaktır." Dedi.

 

HERKES BİLİRKİŞİLİK YAPAMAYACAK

 

“Beş Yıllık Kıdeme Sahip Olamayanlar” ile “Bilirkişilik Temel Eğitimi Almayanlar” bilirkişilik
yapamayacaklar. 5 yıllık mesleki kıdeme sahip kişilerin katılabileceği bu eğitimlerin sonrasında yetki belgesi
almış bilirkişiler, Adli ve İdari Yargı Komisyon Başkanlıklarının ilanında belirtilen tarihlerde bilirkişilik
yapmak üzere başvuruda bulunabileceklerdir. Bu temel eğitimi almayanlar, bilirkişilik alanı ne olursa olsun
bundan sonra bilirkişilik yapamayacaklar.

 

EĞİTİM SONUNDA SERTİFİKA VERİLECEK

 

Bilirkişilik Temel Eğitimi, 18 saati teorik ve 6 saati uygulamalı olmak üzere toplam 24 ders saatinden
oluşmakta. Eğitimlerini tamamlayan katılımcılara sertifika verilecek. Bilirkişilik temel eğitimine
katılarak sertifika alan kişiler, almış oldukları sertifika ile birlikte bilirkişilik yapmak üzere başvuruda
bulunabilecekler.
“Bilirkişilik Temel Eğitimleri” yeterli katılımın sağlanması halinde TÜRMOB/TESMER tarafından
Odamızda verilecektir. Eğitimler, alanında uzman eğitmenlerimiz tarafından verilece.

Bilirkişilik yapmak isteyen muhasebe meslek mensupları ve diğer meslek erbabı tüm kişiler bu eğitimlere
katılabilmekte.

 

SON BAŞVURU TARİHİ ve ÖDEME İŞLEMLERİ

 

Yeni Bilirkişilik Yönetmeliğine göre Bilirkişilik yapacaklar için TÜRMOB Bilirkişilik Temel Eğitimi
2019/1.Dönemi Başvuruları 15 Kasım 2019 tarihine kadar http://bilirkisilik.tesmer.org.tr adresi
üzerinden yapılacaktır.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.