Burdur Sağlığında Bir İlk Daha;

Sağlık 24.02.2017 - 14:24, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Burdur Sağlığında Bir İlk Daha;

Laparoskopik Kolon Rezeksiyonu Başarıyla Yapıldı.
Burdur Devlet Hastanesinde Kapalı Yöntemle Kalın Bağırsak Tümörü Ameliyatı (Laparoskopik Kolon Rezeksiyonu) Başarıyla Yapıldı. Önceden  Burdur Devlet Hastanesinde ileri Laparoskopik ( kapalı yöntemle cerrahi) uygulamalar standardın üzerine çıkmış ve birçok karın bölgesi ameliyatı yapılır hale gelmişti. Bu yöntemlere Burdur için bir ilk olan ve genelde ileri ve gelişmiş merkezlerde yapılan kapalı yöntemle kalın barsak ameliyatı eklenmiş oldu. (Laparoskopik Kolon Ameliyatı ). Karın ağrısı ve anemi (kansızlık ) şikayetiyle Burdur Devlet Hastanesine baş vuran 57 yaşındaki hastanın yapılan kolonoskopisinde  (kamera ile bağırsak incelenmesi)  kalın bağırsağın başlangıç kısmından 5 cm mesafede 3-4 cm lik tümöral kitle tespit edilerek ameliyat olmasına karar verilmiş ve 5 gün gibi kısa bir dönemde patolojik tanısı konulup, bilgisayarlı tomografi filmleri çekilip yorumlandıktan sonra kan takviyeleri de yapılarak Burdur Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sadık Keşmer tarafından ameliyata alınarak Burdur’da bir ilk olan Laparoskopik kolon rezeksiyonu (Kapalı Yöntemle Kalın Bağırsak Ameliyatı) yapılmıştır.                 Konuyla ilgili Op.Dr. Sadık Keşmer; ‘’Hastanemiz Gastroenteroloji Uzmanı Uzm. Dr. Erhan Alkan tarafından kalın bağırsağında  kitle tespit edilen hastamıza ön değerlendirme sonrası laparoskopik kolon rezeksiyonu (kapalı yöntemle kalın barsak ameliyatı) yapmaya karar verdik. Laparoskopik yöntemin hasta açısından daha konforlu olması, ağrılı dönemin kısa olması, hastanın erken zamanda ayağa kalkması ve erken dönemde ağızdan gıda alımı olması hem hasta için hem bizim için büyük bir avantaj. Bu yüzden bizde hastamıza laparoskopik yöntemi uyguladık. Ameliyattan bir gün sonra hastamızda önemsenmeyecek miktarda ağrısı vardı, hiç ameliyat olmamış gibi hareket kısıtlığı olmadan serviste gezebiliyordu. Bizde 1. günden itibaren su olmak üzere 3. gün çorba ile ağızdan gıda almasına izin verdik. Beşinci günde taburcu olmasına karar verdiğimiz hastamızı, kendi isteği üzerine hava şartlarından dolayı 7. gün sorunsuz bir şekilde taburcu ettik’’ dedi.
Laparoskopik Kolon Rezeksiyonu Başarıyla Yapıldı.

Burdur Devlet Hastanesinde Kapalı Yöntemle Kalın Bağırsak Tümörü Ameliyatı (Laparoskopik Kolon Rezeksiyonu) Başarıyla Yapıldı.

Önceden  Burdur Devlet Hastanesinde ileri Laparoskopik ( kapalı yöntemle cerrahi) uygulamalar standardın üzerine çıkmış ve birçok karın bölgesi ameliyatı yapılır hale gelmişti. Bu yöntemlere Burdur için bir ilk olan ve genelde ileri ve gelişmiş merkezlerde yapılan kapalı yöntemle kalın barsak ameliyatı eklenmiş oldu. (Laparoskopik Kolon Ameliyatı ).

Karın ağrısı ve anemi (kansızlık ) şikayetiyle Burdur Devlet Hastanesine baş vuran 57 yaşındaki hastanın yapılan kolonoskopisinde  (kamera ile bağırsak incelenmesi)  kalın bağırsağın başlangıç kısmından 5 cm mesafede 3-4 cm lik tümöral kitle tespit edilerek ameliyat olmasına karar verilmiş ve 5 gün gibi kısa bir dönemde patolojik tanısı konulup, bilgisayarlı tomografi filmleri çekilip yorumlandıktan sonra kan takviyeleri de yapılarak Burdur Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sadık Keşmer tarafından ameliyata alınarak Burdur’da bir ilk olan Laparoskopik kolon rezeksiyonu (Kapalı Yöntemle Kalın Bağırsak Ameliyatı) yapılmıştır.

                Konuyla ilgili Op.Dr. Sadık Keşmer; ‘’Hastanemiz Gastroenteroloji Uzmanı Uzm. Dr. Erhan Alkan tarafından kalın bağırsağında  kitle tespit edilen hastamıza ön değerlendirme sonrası laparoskopik kolon rezeksiyonu (kapalı yöntemle kalın barsak ameliyatı) yapmaya karar verdik. Laparoskopik yöntemin hasta açısından daha konforlu olması, ağrılı dönemin kısa olması, hastanın erken zamanda ayağa kalkması ve erken dönemde ağızdan gıda alımı olması hem hasta için hem bizim için büyük bir avantaj. Bu yüzden bizde hastamıza laparoskopik yöntemi uyguladık. Ameliyattan bir gün sonra hastamızda önemsenmeyecek miktarda ağrısı vardı, hiç ameliyat olmamış gibi hareket kısıtlığı olmadan serviste gezebiliyordu. Bizde 1. günden itibaren su olmak üzere 3. gün çorba ile ağızdan gıda almasına izin verdik. Beşinci günde taburcu olmasına karar verdiğimiz hastamızı, kendi isteği üzerine hava şartlarından dolayı 7. gün sorunsuz bir şekilde taburcu ettik’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.