Burdur Protokolünden İLTAŞ Mermer’e ziyaret

Gündem 03.11.2017 - 12:51, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Burdur Protokolünden İLTAŞ Mermer’e ziyaret

Vali Şerif Yılmaz ve beraberindeki protokol mensupları İLTAŞ Mermer Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı İş Adamı Naci İlci’yi ziyaret etti.
  Mermer sektörünün önde gelen firmaları arasında yer alan İLTAŞ Mermer’in, Karaçal’daki mermer ocağında gerçekleşen ziyarete Vali Şerif Yılmaz’a İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Orhan Kılıç ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Olpak eşlik etti. İş adamı Naci İlci tarafından karşılanan Vali Şerif Yılmaz, bir süre yönetim binasında kendisiyle görüştü ve doğal taş sektörü ve firmasıyla ilgili kendisinden bilgiler aldı. İşadamı İlci de ziyaret için Vali Yılmaz’a teşekkür ederek memnuniyetini ifade etti. İLTAŞ Mermer olarak uzun süredir doğal taş sektöründe yer aldıklarını söyleyen İlci, Burdur dışında da ocaklarının bulunduğunu belirtti. Ancak Burdur Karaçal’daki mermer ocağından çıkarılan Burdur Bejinin şuan doğal taş sektöründe en önde gelen taşlar arasında yer aldığını ifade ederek, dünyada bilinen tanınan bir marka olduğunu ifade etti. Vali Yılmaz, ilimiz istihdamının ve ihracat kaleminin önemli bir bölümünü oluşturan mermer sektörünün Burdur için önemli olduğunu ancak Burdur’da daha fazla istihdam alanı oluşturması ve katma değer bırakması açısından blok satışın yerine mermerin işlenerek pazarlanması gerektiğini vurguladı. Mermerin işlenerek pazarlanmasının hem Burdur, hem de Türkiye ekonomisi açısından önemli olduğunu vurgulayan Vali Yılmaz, bunun daha fazla döviz girdisi sağlanacağını da sözlerine ekledi. Ziyarette İLTAŞ Mermerin Ocak sahasını da gezerek incelemelerde bulunan Vali Yılmaz, mermerin çıkarılışıyla ilgili bilgiler aldı. Şuan dünyada kullanılan son teknolojinin, Burdur ve Türkiye genelinde Mermer Sektörü tarafından kullanıldığı belirten İş Adamı İlci, sektöre yeni başlanıldığı yıllara nazaran teknoloji açısından çok iyi durumda olduklarını söyledi.
Vali Şerif Yılmaz ve beraberindeki protokol mensupları İLTAŞ Mermer Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı İş Adamı Naci İlci’yi ziyaret etti.

 

Mermer sektörünün önde gelen firmaları arasında yer alan İLTAŞ Mermer’in, Karaçal’daki mermer ocağında gerçekleşen ziyarete Vali Şerif Yılmaz’a İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Orhan Kılıç ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Olpak eşlik etti.

İş adamı Naci İlci tarafından karşılanan Vali Şerif Yılmaz, bir süre yönetim binasında kendisiyle görüştü ve doğal taş sektörü ve firmasıyla ilgili kendisinden bilgiler aldı.

İşadamı İlci de ziyaret için Vali Yılmaz’a teşekkür ederek memnuniyetini ifade etti. İLTAŞ Mermer olarak uzun süredir doğal taş sektöründe yer aldıklarını söyleyen İlci, Burdur dışında da ocaklarının bulunduğunu belirtti. Ancak Burdur Karaçal’daki mermer ocağından çıkarılan Burdur Bejinin şuan doğal taş sektöründe en önde gelen taşlar arasında yer aldığını ifade ederek, dünyada bilinen tanınan bir marka olduğunu ifade etti.

Vali Yılmaz, ilimiz istihdamının ve ihracat kaleminin önemli bir bölümünü oluşturan mermer sektörünün Burdur için önemli olduğunu ancak Burdur’da daha fazla istihdam alanı oluşturması ve katma değer bırakması açısından blok satışın yerine mermerin işlenerek pazarlanması gerektiğini vurguladı. Mermerin işlenerek pazarlanmasının hem Burdur, hem de Türkiye ekonomisi açısından önemli olduğunu vurgulayan Vali Yılmaz, bunun daha fazla döviz girdisi sağlanacağını da sözlerine ekledi.

Ziyarette İLTAŞ Mermerin Ocak sahasını da gezerek incelemelerde bulunan Vali Yılmaz, mermerin çıkarılışıyla ilgili bilgiler aldı. Şuan dünyada kullanılan son teknolojinin, Burdur ve Türkiye genelinde Mermer Sektörü tarafından kullanıldığı belirten İş Adamı İlci, sektöre yeni başlanıldığı yıllara nazaran teknoloji açısından çok iyi durumda olduklarını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.