BURDUR JANDARMASININ ARALIK AYI KARNESİ

Gündem 02.01.2017 - 14:27, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BURDUR JANDARMASININ ARALIK AYI KARNESİ

BURDUR JANDARMASININ ARALIK AYI KARNESİ...
  *** Burdur Valiliği, Burdur Jandarma Komutanlığının Aralık ayı faaliyetlerini içeren basın bülteni yayınladı. Bültene göre terör, asayiş, kabahat, kaçakçılık, trafik ve diğer konularda yapılan operasyonlar ve sonuçları aktarıldı. Jandarma Komutanı J. Alb. T. Dündar imzasıyla da açıklanan basın bülteni şöyle:                 “1. Burdur İl Jandarma Komutanlığınca, halkımızın huzur ve güvenliği için emniyet ve asayiş hizmetlerine kapsamlı bir şekilde devam edilmektedir.   2.  2016 Aralık ayında, Burdur İl J.K.lığı sorumluluk bölgesinde (5) terör, (78) asayiş, (49) takibi gereken olay, (35) kabahat, (8) kaçakçılık, (49) trafik ve (4) cezaevi olayı olmak üzere toplam (228) olaya müdahale edilmiş olup, bu olaylarda (491) şüpheli şahıs hakkında işlem yapılmış ve bu şahıslardan (6) kişi sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanmış, (5) kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakılmış, (7) Kişi hakkında önleyici/koruyucu tedbir kararı verilmiş, (164) şahıs hakkında ise idari para cezası uygulanmış, (7) şahıs hakkında ise idari para cezası uygulanmak üzere ilgili kuruma gönderilmiştir   3. Jandarma trafik sorumluluk bölgesinde polis ve Jandarma Trafik Timlerince (1) ölümlü (41) yaralamalı ve (7) maddi hasarlı olmak üzere toplam (49) trafik kazasına müdahale edilmiş, bu kazalarda (1) vatandaşımız hayatını kaybetmiş, (110) vatandaşımız ise yaralanmıştır.   4. Dönem içerisinde Yol Kontrol ve Aramaları ile diğer faaliyetlerde (8083) şahıs (2348) aracın GBT sorgulaması yapılmış, çeşitli suçlardan dolayı aranan (33) şüpheli şahıs ve (2) araç yakalanarak adli mercilere sevk edilmiştir.   5. Kaçakçılık ve asayiş olayları kapsamında aşağıdaki malzemeler ele geçirilerek şüpheliler hakkında gerekli yasal işlemler yapılmıştır.                 Ele Geçirilen Malzemeler:                 * (8)      Adet Av Tüfeği, * (1) Adet Kurusıkı Tabanca                 * (1)  Adet Bıçak                 * (1)  Adet Havalı Tüfek,                 * (9)  Adet Muhtelif Kazı Malzemesi, * (1)   Adet El Telsizi * (1)  Adet İş makinası * (1)  Adet Araç * (3)  Adet Cep Telefonu * (2)  Adet CD * (1)  17 Adet Örgütsel Doküman   6.            Burdur İl Jandarma Komutanlığınca, sorumluluk bölgesinde huzur ortamının sağlanması maksadıyla, vatandaşlarımızın ve kamu kurum ve kuruluşlarının da katılımıyla toplum destekli kolluk anlayışı ile emniyet ve asayiş hizmetlerine 24 saat esasına göre aralıksız olarak azim ve kararlılık içerisinde devam edilmektedir. Basın ve halkımızın bilgisine sunarız.”      
BURDUR JANDARMASININ ARALIK AYI KARNESİ...

 

***

Burdur Valiliği, Burdur Jandarma Komutanlığının Aralık ayı faaliyetlerini içeren basın bülteni yayınladı. Bültene göre terör, asayiş, kabahat, kaçakçılık, trafik ve diğer konularda yapılan operasyonlar ve sonuçları aktarıldı.

Jandarma Komutanı J. Alb. T. Dündar imzasıyla da açıklanan basın bülteni şöyle:

               

“1. Burdur İl Jandarma Komutanlığınca, halkımızın huzur ve güvenliği için emniyet ve asayiş hizmetlerine kapsamlı bir şekilde devam edilmektedir.

 

2.  2016 Aralık ayında, Burdur İl J.K.lığı sorumluluk bölgesinde (5) terör, (78) asayiş, (49) takibi gereken olay, (35) kabahat, (8) kaçakçılık, (49) trafik ve (4) cezaevi olayı olmak üzere toplam (228) olaya müdahale edilmiş olup, bu olaylarda (491) şüpheli şahıs hakkında işlem yapılmış ve bu şahıslardan (6) kişi sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanmış, (5) kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakılmış, (7) Kişi hakkında önleyici/koruyucu tedbir kararı verilmiş, (164) şahıs hakkında ise idari para cezası uygulanmış, (7) şahıs hakkında ise idari para cezası uygulanmak üzere ilgili kuruma gönderilmiştir

 

3. Jandarma trafik sorumluluk bölgesinde polis ve Jandarma Trafik Timlerince (1) ölümlü (41) yaralamalı ve (7) maddi hasarlı olmak üzere toplam (49) trafik kazasına müdahale edilmiş, bu kazalarda (1) vatandaşımız hayatını kaybetmiş, (110) vatandaşımız ise yaralanmıştır.

 

4. Dönem içerisinde Yol Kontrol ve Aramaları ile diğer faaliyetlerde (8083) şahıs (2348) aracın GBT sorgulaması yapılmış, çeşitli suçlardan dolayı aranan (33) şüpheli şahıs ve (2) araç yakalanarak adli mercilere sevk edilmiştir.

 

5. Kaçakçılık ve asayiş olayları kapsamında aşağıdaki malzemeler ele geçirilerek şüpheliler hakkında gerekli yasal işlemler yapılmıştır.

                Ele Geçirilen Malzemeler:

                * (8)      Adet Av Tüfeği,

* (1) Adet Kurusıkı Tabanca

                * (1)  Adet Bıçak

                * (1)  Adet Havalı Tüfek,

                * (9)  Adet Muhtelif Kazı Malzemesi,

* (1)   Adet El Telsizi

* (1)  Adet İş makinası

* (1)  Adet Araç

* (3)  Adet Cep Telefonu

* (2)  Adet CD

* (1)  17 Adet Örgütsel Doküman

 

6.            Burdur İl Jandarma Komutanlığınca, sorumluluk bölgesinde huzur ortamının sağlanması maksadıyla, vatandaşlarımızın ve kamu kurum ve kuruluşlarının da katılımıyla toplum destekli kolluk anlayışı ile emniyet ve asayiş hizmetlerine 24 saat esasına göre aralıksız olarak azim ve kararlılık içerisinde devam edilmektedir.

Basın ve halkımızın bilgisine sunarız.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.