Burdur İl Sağlık Müdürlüğünden “eşdeğer” ilaç açıklaması

Sağlık 02.07.2018 - 14:39, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Burdur İl Sağlık Müdürlüğünden “eşdeğer” ilaç açıklaması

Burdur İl Sağlık Müdürlüğü Tarsus’ta yaşanan elem bir olay üzerine “eşdeğer ilaç” açıklaması yaptı.     Burdur İl Sağlık Müdürlüğü eşdeğer (muadil) ilaçların gönül rahatlığıyla kullanabileceğine dikkat çekti: “Tarsus’ta bir eczanede, eczacımızın hastaya eşdeğer ilaç vermek istemesi üzerine gerçekleştiği öne sürülen 1’i ağır 4 kişinin yaralandığı elim saldırıyı kınıyoruz. Böyle bir olayın bir daha asla yaşanmamasını ve sağlıkta şiddetin tamamen son bulmasını temenni ediyoruz. Bu hadiseye sebep olduğu belirtilen muadil (eşdeğer) ilaç verme hususunda da bilinmelidir ki eşdeğer ilaç; etkin madde açısından orijinal ilaçla aynı olan ilaçtır. Ülkemiz piyasasındaki tüm ürünlerin kaliteleri ise gerek ruhsat alıp piyasaya çıkmadan önce gerekse de piyasa da iken yapılan denetim ve takiplerle sıkı kontrol altında tutulmaktadır. Dolayısıyla hastalarımız eşdeğer ilaçları gönül rahatlığıyla kullanabilirler. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. “

Burdur İl Sağlık Müdürlüğü Tarsus’ta yaşanan elem bir olay üzerine “eşdeğer ilaç” açıklaması yaptı.

 

 

Burdur İl Sağlık Müdürlüğü eşdeğer (muadil) ilaçların gönül rahatlığıyla kullanabileceğine dikkat çekti:

“Tarsus’ta bir eczanede, eczacımızın hastaya eşdeğer ilaç vermek istemesi üzerine gerçekleştiği öne sürülen 1’i ağır 4 kişinin yaralandığı elim saldırıyı kınıyoruz. Böyle bir olayın bir daha asla yaşanmamasını ve sağlıkta şiddetin tamamen son bulmasını temenni ediyoruz.

Bu hadiseye sebep olduğu belirtilen muadil (eşdeğer) ilaç verme hususunda da bilinmelidir ki eşdeğer ilaç; etkin madde açısından orijinal ilaçla aynı olan ilaçtır.

Ülkemiz piyasasındaki tüm ürünlerin kaliteleri ise gerek ruhsat alıp piyasaya çıkmadan önce gerekse de piyasa da iken yapılan denetim ve takiplerle sıkı kontrol altında tutulmaktadır.

Dolayısıyla hastalarımız eşdeğer ilaçları gönül rahatlığıyla kullanabilirler.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. “

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.