BURDUR GENÇLİĞİ, SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN YÜRÜDÜ

Gündem 04.01.2016 - 15:29, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

BURDUR GENÇLİĞİ, SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN YÜRÜDÜ

Burdur Gençlik Merkezi tarafından Sarıkamış Şehitlerin 101. yıldönümü sebebiyle “Vefa Yürüyüşü” gerçekleştirildi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ‘Vefakar Gençlik, Cefakar Ecdadını Unutmayacak’ sloganıyla düzenlenen Vefa Yürüyüşü, 81 ilde eş zamanlı olarak Burdur’da da gerçekleşti. Vefa Yürüyüşü öncesi Burdur Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar, “Ecdadımızın tarihi emsalsiz zaferlerle doludur. Sarıkamış harekatı bu destanlardan birisidir. 90 Bin vatan evladının bu toprakları koruma ve mukaddesatı uğruna kışın zor şartlarında büyük bir mücadele ruhuyla yola çıkmış şahadet şerbetini içmişlerdir. Bugün burada şehitlerimizi anmak vefakarlığın, birlik ve beraberliğin örneğidir. Onların torunları olarak bu haklı gururu yaşamak ve yaşatmak için buradayız. Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun” dedi. Konuşmanın ardından Kuran-ı Kerim okunarak, Sarıkamış Şehitlerine dualar edildi. Burdur Kent Ormanı’nda başlayan Vefa Yürüyüşü, Burdur Belediyesi Alyazma Piknik Alanı’na kadar sürdü. ‘Vefakar Gençlik, Cefakar Ecdadını Unutmayacak’ yazılı pankartlarla yürüyen Burdurlu gençler, Türk Bayrakları ile Sarıkamış şehitlerini andı.
Burdur Gençlik Merkezi tarafından Sarıkamış Şehitlerin 101. yıldönümü sebebiyle “Vefa Yürüyüşü” gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ‘Vefakar Gençlik, Cefakar Ecdadını Unutmayacak’ sloganıyla düzenlenen Vefa Yürüyüşü, 81 ilde eş zamanlı olarak Burdur’da da gerçekleşti.

Vefa Yürüyüşü öncesi Burdur Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar, “Ecdadımızın tarihi emsalsiz zaferlerle doludur. Sarıkamış harekatı bu destanlardan birisidir. 90 Bin vatan evladının bu toprakları koruma ve mukaddesatı uğruna kışın zor şartlarında büyük bir mücadele ruhuyla yola çıkmış şahadet şerbetini içmişlerdir. Bugün burada şehitlerimizi anmak vefakarlığın, birlik ve beraberliğin örneğidir. Onların torunları olarak bu haklı gururu yaşamak ve yaşatmak için buradayız. Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun” dedi. Konuşmanın ardından Kuran-ı Kerim okunarak, Sarıkamış Şehitlerine dualar edildi. Burdur Kent Ormanı’nda başlayan Vefa Yürüyüşü, Burdur Belediyesi Alyazma Piknik Alanı’na kadar sürdü. ‘Vefakar Gençlik, Cefakar Ecdadını Unutmayacak’ yazılı pankartlarla yürüyen Burdurlu gençler, Türk Bayrakları ile Sarıkamış şehitlerini andı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.