Burdur Gazeteciler Cemiyeti’nden BUTSO Başkanı Yusuf Keyik’e teşekkür

Gündem 19.09.2019 - 10:52, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Burdur Gazeteciler Cemiyeti’nden BUTSO Başkanı Yusuf Keyik’e teşekkür

Burdur Gazeteciler Cemiyeti’nden BUTSO Başkanı Yusuf Keyik’e teşekkür
Geçtiğimiz yıldan bu yana özellikle de Ağustos 2018 dolar- kur krizinden, dövizdeki dalgalanmalardan en olumsuz etkilenen sektörlerin başında gelen medya sektörü, çıkış yolları arıyor. Anadolu basını, günlük yayımlanan yerel gazeteler en sıkıntılı süreçlerden birini yaşıyor... İşte; bu noktada gazetecilerin örgütlü meslek kuruluşlarından biri olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun (TGK) hazırladığı, yerel basının sorunlarını anlatan, çözüm önerilerinin de yer aldığı “acil durum yerel basın bilgi notu” gündem oluşturmaya devam ediyor. Burdur’un en güçlü, en etkili sivil toplum kuruluşlarından Burdur Ticaret ve Sanayi Odası da (BUTSO) geçtiğimiz günlerde başta ilimiz olmak üzere Anadolu’da yerel basının sorunlarına duyarlılık göstererek, TGK’nın hazırladığı raporu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na iletti. BUTSO yönetim kurulu başkanı Yusuf Keyik ve BUTSO yönetimi yaptıkları açıklamada, yerel basının önemine, katkılarına işaret ederken, yerel basının başta ekonomik sorunlar olmak üzere içinde bulunduğu durumu aşacak önerilerin hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdi. Burdur Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Kürşat Tuncel de yaptığı yazılı açıklamada; yerel basın hakkında Burdur Ticaret ve Sanayi Odası’nın çıkışına, Başkan Yusuf Keyik’in açıklamasına, gösterdikleri hassasiyete teşekkür etti. BGC Başkanı Tuncel, BUTSO Başkanı Keyik’e desteklerinden dolayı teşekkür ederken, BUTSO’nun ortaya koyduğu tavrın örnek bir tutum olduğunu söyledi. Türkiye’de medya sektörünün, tüm iletişim mecralarının ekonomik anlamda zor günler yaşadığını hatırlatan Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel, yazılı basının, Anadolu’da yerel basının ayakta kalma mücadelesi verdiğini, artan girdi maliyetlerinin yanı sıra resmi ilan gelirlerinde büyük kayıplar yaşandığını, Türkiye’deki genel ekonomik ortamdan dolayı özel ilanlar ve reklam gelirlerinde de ciddi daralmalar olduğunu belirtti. İşte; bu noktada gerek Burdur’da gerek Anadolu’da gazetelerin yaşaması için sivil toplum kuruluşlarının desteğinin önemli olduğunu dile getiren Tuncel, BUTSO’nun örnek desteğinin, diğer sivil toplum kuruluşlarına, yerel yönetimlere, kamuoyunun diğer dinamiklerine yansımasını, temenni etti.  
Burdur Gazeteciler Cemiyeti’nden BUTSO Başkanı Yusuf Keyik’e teşekkür

Geçtiğimiz yıldan bu yana özellikle de Ağustos 2018 dolar- kur krizinden, dövizdeki dalgalanmalardan en olumsuz etkilenen sektörlerin başında gelen medya sektörü, çıkış yolları arıyor. Anadolu basını, günlük yayımlanan yerel gazeteler en sıkıntılı süreçlerden birini yaşıyor...

İşte; bu noktada gazetecilerin örgütlü meslek kuruluşlarından biri olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun (TGK) hazırladığı, yerel basının sorunlarını anlatan, çözüm önerilerinin de yer aldığı “acil durum yerel basın bilgi notu” gündem oluşturmaya devam ediyor.

Burdur’un en güçlü, en etkili sivil toplum kuruluşlarından Burdur Ticaret ve Sanayi Odası da (BUTSO) geçtiğimiz günlerde başta ilimiz olmak üzere Anadolu’da yerel basının sorunlarına duyarlılık göstererek, TGK’nın hazırladığı raporu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na iletti.

BUTSO yönetim kurulu başkanı Yusuf Keyik ve BUTSO yönetimi yaptıkları açıklamada, yerel basının önemine, katkılarına işaret ederken, yerel basının başta ekonomik sorunlar olmak üzere içinde bulunduğu durumu aşacak önerilerin hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Burdur Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Kürşat Tuncel de yaptığı yazılı açıklamada; yerel basın hakkında Burdur Ticaret ve Sanayi Odası’nın çıkışına, Başkan Yusuf Keyik’in açıklamasına, gösterdikleri hassasiyete teşekkür etti.

BGC Başkanı Tuncel, BUTSO Başkanı Keyik’e desteklerinden dolayı teşekkür ederken, BUTSO’nun ortaya koyduğu tavrın örnek bir tutum olduğunu söyledi.

Türkiye’de medya sektörünün, tüm iletişim mecralarının ekonomik anlamda zor günler yaşadığını hatırlatan Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel, yazılı basının, Anadolu’da yerel basının ayakta kalma mücadelesi verdiğini, artan girdi maliyetlerinin yanı sıra resmi ilan gelirlerinde büyük kayıplar yaşandığını, Türkiye’deki genel ekonomik ortamdan dolayı özel ilanlar ve reklam gelirlerinde de ciddi daralmalar olduğunu belirtti.

İşte; bu noktada gerek Burdur’da gerek Anadolu’da gazetelerin yaşaması için sivil toplum kuruluşlarının desteğinin önemli olduğunu dile getiren Tuncel, BUTSO’nun örnek desteğinin, diğer sivil toplum kuruluşlarına, yerel yönetimlere, kamuoyunun diğer dinamiklerine yansımasını, temenni etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.