"BURDUR FARKLI ALANLARDA ÇOK CİDDİ POTANSİYELE SAHİP"

Gündem 08.06.2018 - 11:56, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

"BURDUR FARKLI ALANLARDA ÇOK CİDDİ POTANSİYELE SAHİP"

Burdur Valisi Hasan Şıldak, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Meclis Toplantısına katıldı
BUTSO Meclis Salonunda düzenlenen toplantıya iştirak eden Vali Şıldak, toplantıda yapılan kapsamlı sunumla tarım, hayvancılık ve madencilik sektörleri başta olmak üzere Burdur’un önde gelen sektörlerini Ticaret ve Sanayi Odası verileriyle görme fırsatı buldu.   Katıldığı toplantı ile Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyeleri ile de bir araya gelme fırsatı bulan Vali Şıldak, Başkan Keyik tarafından 2018 yılı ithalat ve ihracat rakamlarına da yer verildiği kapsamlı sunumunun ardından bir konuşma yaptı.  Vali Hasan Şıldak toplantının ardından Burdur Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.  Burdur Valisi Hasan Şıldak  BUTSO Meclis Toplantısında yaptığı konuşmada; "İlimizi daha yakından tanımak adına, bütün yönleriyle, sektörleriyle ilin ekonomik verilerinin ortaya konulduğu kapsamlı sunum dolayısıyla öncelikle Başkanımıza teşekkür ediyorum. İl brifingini okumanın yanında bu sunum da bizler için faydalı oldu. Göreve başlayışımın üzerinden henüz iki hafta geçti, bu vesileyle sizleri daha yakından tanıma fırsatı buldum, ayrıca göreve başlamamızın Ramazan ayına tekabül etmesi de adeta hızlı bir şekilde bütün ili tanıma fırsatı sundu, bir vesile oldu. Görev süremiz içerisinde gerek iftar sofralarındaki buluşmalar gerekse sağ olsun bütün kesimlerden gelen yoğun ziyaret ve hayırlı olsun ziyareti kapsamındaki tanışmalar, her bir kesimden, her bir insanımızdan aldığımız dönüşler, fikirler bizlere de ışık tutacaktır.  Burdur Farklı Alanlarda Çok Ciddi Potansiyele Sahip Bu kısa süre içinde Burdur İli hakkında da ister istemez pek çok kanaate ve tespite sahip oluyorsunuz çünkü her kanaldan bilgi akışı oluyor. Hakikaten genel itibarıyla baktığımızda birkaç cümle ile özetlemek gerekirse; Burdur çok ciddi bir potansiyele sahip farklı alanlarda, farklı kulvarlarda çok önemli ölçüde birikime sahip, ancak bunları yeterince gün yüzüne çıkarıp gerektiği şekilde kanalize edememiş, ekonomisine sanki sokamamış bir görünüm arz ediyor. Bunlar ilk tespitler, bekli yanılgılar da içerebilir ama sanıyorum bu sizin sunumunuzla da örtüşen bir durumu yansıtıyor. Tabi Ticaret Odalarımız, Sanayi Odalarımız ya da burada olduğu gibi Ticaret ve Sanayi Odası şeklindeki yapılanmalar aslında hem sivil toplum kuruluşu gibi görünen aynı zamanda da kamusal görevi ifa eden yapılardır. Bizim idari sistem içinde mevzuatına baktığımızda da zaten tanımlama kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşu olarak tarif eder. Bu manada yaklaşım, sizlerin ortaya koyacağı birliktelik ve hizmet anlayışı ilin gelişimine yapacağınız katkı hiçbir zaman küçümsenmemelidir. Tam tersine illerimizde, ilçelerimizde sinerjinin oluşturulması, o dinamizmin ortaya konulmasında her zaman bu yapıların yani reel sektörün öncülük ettiğini görmekteyiz. Burada da ben bunun bu şekilde cereyan edeceğini düşünüyorum.” Diyerek konuşmasına devam etti
Burdur Valisi Hasan Şıldak, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Meclis Toplantısına katıldı

BUTSO Meclis Salonunda düzenlenen toplantıya iştirak eden Vali Şıldak, toplantıda yapılan kapsamlı sunumla tarım, hayvancılık ve madencilik sektörleri başta olmak üzere Burdur’un önde gelen sektörlerini Ticaret ve Sanayi Odası verileriyle görme fırsatı buldu.

  Katıldığı toplantı ile Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyeleri ile de bir araya gelme fırsatı bulan Vali Şıldak, Başkan Keyik tarafından 2018 yılı ithalat ve ihracat rakamlarına da yer verildiği kapsamlı sunumunun ardından bir konuşma yaptı.

 Vali Hasan Şıldak toplantının ardından Burdur Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

 Burdur Valisi Hasan Şıldak  BUTSO Meclis Toplantısında yaptığı konuşmada; "İlimizi daha yakından tanımak adına, bütün yönleriyle, sektörleriyle ilin ekonomik verilerinin ortaya konulduğu kapsamlı sunum dolayısıyla öncelikle Başkanımıza teşekkür ediyorum. İl brifingini okumanın yanında bu sunum da bizler için faydalı oldu. Göreve başlayışımın üzerinden henüz iki hafta geçti, bu vesileyle sizleri daha yakından tanıma fırsatı buldum, ayrıca göreve başlamamızın Ramazan ayına tekabül etmesi de adeta hızlı bir şekilde bütün ili tanıma fırsatı sundu, bir vesile oldu. Görev süremiz içerisinde gerek iftar sofralarındaki buluşmalar gerekse sağ olsun bütün kesimlerden gelen yoğun ziyaret ve hayırlı olsun ziyareti kapsamındaki tanışmalar, her bir kesimden, her bir insanımızdan aldığımız dönüşler, fikirler bizlere de ışık tutacaktır.

 Burdur Farklı Alanlarda Çok Ciddi Potansiyele Sahip

Bu kısa süre içinde Burdur İli hakkında da ister istemez pek çok kanaate ve tespite sahip oluyorsunuz çünkü her kanaldan bilgi akışı oluyor. Hakikaten genel itibarıyla baktığımızda birkaç cümle ile özetlemek gerekirse; Burdur çok ciddi bir potansiyele sahip farklı alanlarda, farklı kulvarlarda çok önemli ölçüde birikime sahip, ancak bunları yeterince gün yüzüne çıkarıp gerektiği şekilde kanalize edememiş, ekonomisine sanki sokamamış bir görünüm arz ediyor. Bunlar ilk tespitler, bekli yanılgılar da içerebilir ama sanıyorum bu sizin sunumunuzla da örtüşen bir durumu yansıtıyor. Tabi Ticaret Odalarımız, Sanayi Odalarımız ya da burada olduğu gibi Ticaret ve Sanayi Odası şeklindeki yapılanmalar aslında hem sivil toplum kuruluşu gibi görünen aynı zamanda da kamusal görevi ifa eden yapılardır. Bizim idari sistem içinde mevzuatına baktığımızda da zaten tanımlama kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşu olarak tarif eder. Bu manada yaklaşım, sizlerin ortaya koyacağı birliktelik ve hizmet anlayışı ilin gelişimine yapacağınız katkı hiçbir zaman küçümsenmemelidir. Tam tersine illerimizde, ilçelerimizde sinerjinin oluşturulması, o dinamizmin ortaya konulmasında her zaman bu yapıların yani reel sektörün öncülük ettiğini görmekteyiz. Burada da ben bunun bu şekilde cereyan edeceğini düşünüyorum.” Diyerek konuşmasına devam etti

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.