BURDUR DSYB’DEN SUNİ TOHUMLAMA UYARISI

Gündem 15.10.2018 - 17:21, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BURDUR DSYB’DEN SUNİ TOHUMLAMA UYARISI

Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği yetiştiricilere suni tohumlamayla saf ırk elde edilmesi konusunda uyarıda bulundu.
Burdur DSYB, yetiştiriciler ve üyeleri için en çok istenen sığır ırkına sahip olmak için suni tohumlama yapılması gerektiğini vurguladı. Bulaşıcı hastalıkların yaygınlaşmaması için, sığır genetiği ve saf ırklar için suni tohumlama yaptırılmasının önemine değinen Burdur DSYB tarafından yapılan uyarı şöyle: “Suni tohumlama hayvanlarınızın sağlığı için önemli; çünkü sürünüzdeki bir hastalık bütün ineklere aşım yoluyla kolayca geçer. Suni tohumlamada böyle bir risk yoktur. Suni tohumlama genetik için önemli; belli testlerden başarıyla geçmiş, genetik özelliği (süt verimi, sütteki yağ, protein vb, ayak, bacak, meme yapısı vb) bilinen spermalar suni tohumlamada kullanılmaktadır. Bir aşım boğasının dış görünüşü ne olursa olsun verimi bilinmediği için doğacak yavru için verimde belirsizlik söz konusudur. İnek ve düvelerimizi aynı ırk sperma ile tohumlatalım; hayvanlarımızın uzun yılların emeği ve alın teri neticesi üretilmiş ırk özelliği bozulmasın! Buzağı Desteklemesinde Bakanlığın vermiş olduğu ek destek (soy kütük farkı) uçup gitmesin! Doğan buzağınız melez olmayacağı için sertifikalı olacaktır; banka kredili gebe düve satışında sorun yaşamazsınız! DİKKAT! Yetiştirmeyi çok istediğiniz bir sığır ırkına sahip olmanın yolu melezleme değil bu ırktan saf bir düve alıp yetiştirmek, aynı ırk sperma ile suni tohumlama yaptırarak üretmek olmalıdır!”
Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği yetiştiricilere suni tohumlamayla saf ırk elde edilmesi konusunda uyarıda bulundu.

Burdur DSYB, yetiştiriciler ve üyeleri için en çok istenen sığır ırkına sahip olmak için suni tohumlama yapılması gerektiğini vurguladı. Bulaşıcı hastalıkların yaygınlaşmaması için, sığır genetiği ve saf ırklar için suni tohumlama yaptırılmasının önemine değinen Burdur DSYB tarafından yapılan uyarı şöyle:

“Suni tohumlama hayvanlarınızın sağlığı için önemli; çünkü sürünüzdeki bir hastalık bütün ineklere aşım yoluyla kolayca geçer. Suni tohumlamada böyle bir risk yoktur.

Suni tohumlama genetik için önemli; belli testlerden başarıyla geçmiş, genetik özelliği (süt verimi, sütteki yağ, protein vb, ayak, bacak, meme yapısı vb) bilinen spermalar suni tohumlamada kullanılmaktadır. Bir aşım boğasının dış görünüşü ne olursa olsun verimi bilinmediği için doğacak yavru için verimde belirsizlik söz konusudur.

İnek ve düvelerimizi aynı ırk sperma ile tohumlatalım; hayvanlarımızın uzun yılların emeği ve alın teri neticesi üretilmiş ırk özelliği bozulmasın! Buzağı Desteklemesinde Bakanlığın vermiş olduğu ek destek (soy kütük farkı) uçup gitmesin! Doğan buzağınız melez olmayacağı için sertifikalı olacaktır; banka kredili gebe düve satışında sorun yaşamazsınız!

DİKKAT!

Yetiştirmeyi çok istediğiniz bir sığır ırkına sahip olmanın yolu melezleme değil bu ırktan saf bir düve alıp yetiştirmek, aynı ırk sperma ile suni tohumlama yaptırarak üretmek olmalıdır!”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.