Burdur’daki FETÖ operasyonları

Asayiş 06.11.2018 - 16:13, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Burdur’daki FETÖ operasyonları

Burdur’da FETÖ’nün askeri yapılanması ve bylock kullanımı hakkında yapılan operasyonlarla ilgili basın bülteni yayınlandı.
    Burdur Valiliğinden yayınlanan basın bülteni şöyle:   “Burdur Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün asker yapılanmasına ilişkin İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından yürütülen ardışık telefon aramalarıyla ilgili soruşturmalar kapsamında,   İlimizde ve diğer illerde FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile irtibatlı oldukları değerlendirilen şahıslar ile ilgili olarak;   26 Nisan 2018 tarihinden bu yana İlimiz merkezli olarak yapılan 4 ayrı operasyonda, içlerinde muvazzaf subay, muvazzaf astsubay, görevinden uzaklaştırılmış olan askeri personel ve KHK ile kapatılan askeri okul öğrencileri olan toplam 36 şahıs gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şahıslardan 7’si tutuklanmış, 23’ü ise adli kontrol kararı ve yurt dışı yasağı tedbiri ile serbest bırakılmıştır. 6 şahıs ile ilgili işlemler ise devam etmektedir.   Diğer illerde yürütülen soruşturmalarla ilgili yapılan çalışmalarda tespit edilip ilimizde bulunan/ikamet eden içlerinde muvazzaf subay, muvazzaf astsubay, görevinden uzaklaştırılmış olan askeri personel ve KHK ile kapatılan askeri okul öğrencileri olan toplam 18 şahıs gözaltına alınarak ilgili illere teslim edilmiştir. Bu şahıslardan 6’sı tutuklanmış, 10 şahıs adli kontrol kararı ve yurt dışı yasağı tedbiri ile serbest bırakılmıştır. Diğer 2 şahıs ilgili Savcılık tarafından serbest bırakılmıştır.     Ayrıca FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün yapılanması içerisinde faaliyet gösteren şahıslar ile ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğümüz koordinesinde bugüne kadar yapılan çalışmalarda toplam 364 (190’ı Bylock Kullanıcısı) şahıs hakkında işlem yapılmış; bunlardan 151’i tutuklanmış, 122’si adli kontrol ve yurt dışı yasağı tedbiri ile serbest bırakılmış, 73’ü ise alınan ifadeleri akabinde savcılık/mahkemece serbest bırakılmıştır. 18 şahsın ise yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.   İlimiz genelinde FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yönelik mücadelemiz, bütün kamu kurum ve kuruluşlarımız tarafından etkin ve kararlı bir şekilde yürütülmeye devam edecektir.”
Burdur’da FETÖ’nün askeri yapılanması ve bylock kullanımı hakkında yapılan operasyonlarla ilgili basın bülteni yayınlandı.

 

 

Burdur Valiliğinden yayınlanan basın bülteni şöyle:

 

“Burdur Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün asker yapılanmasına ilişkin İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından yürütülen ardışık telefon aramalarıyla ilgili soruşturmalar kapsamında,

 

İlimizde ve diğer illerde FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile irtibatlı oldukları değerlendirilen şahıslar ile ilgili olarak;

 

26 Nisan 2018 tarihinden bu yana İlimiz merkezli olarak yapılan 4 ayrı operasyonda, içlerinde muvazzaf subay, muvazzaf astsubay, görevinden uzaklaştırılmış olan askeri personel ve KHK ile kapatılan askeri okul öğrencileri olan toplam 36 şahıs gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şahıslardan 7’si tutuklanmış, 23’ü ise adli kontrol kararı ve yurt dışı yasağı tedbiri ile serbest bırakılmıştır. 6 şahıs ile ilgili işlemler ise devam etmektedir.

 

Diğer illerde yürütülen soruşturmalarla ilgili yapılan çalışmalarda tespit edilip ilimizde bulunan/ikamet eden içlerinde muvazzaf subay, muvazzaf astsubay, görevinden uzaklaştırılmış olan askeri personel ve KHK ile kapatılan askeri okul öğrencileri olan toplam 18 şahıs gözaltına alınarak ilgili illere teslim edilmiştir. Bu şahıslardan 6’sı tutuklanmış, 10 şahıs adli kontrol kararı ve yurt dışı yasağı tedbiri ile serbest bırakılmıştır. Diğer 2 şahıs ilgili Savcılık tarafından serbest bırakılmıştır.

 

 

Ayrıca FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün yapılanması içerisinde faaliyet gösteren şahıslar ile ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğümüz koordinesinde bugüne kadar yapılan çalışmalarda toplam 364 (190’ı Bylock Kullanıcısı) şahıs hakkında işlem yapılmış; bunlardan 151’i tutuklanmış, 122’si adli kontrol ve yurt dışı yasağı tedbiri ile serbest bırakılmış, 73’ü ise alınan ifadeleri akabinde savcılık/mahkemece serbest bırakılmıştır. 18 şahsın ise yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.

 

İlimiz genelinde FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yönelik mücadelemiz, bütün kamu kurum ve kuruluşlarımız tarafından etkin ve kararlı bir şekilde yürütülmeye devam edecektir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.