BURDUR'DA VATANDAŞ ESKİ İL ÖZEL İDARE BİNASI İÇİN MEYDANA KAZANDIRILAN ALAN OLSUN DEDİ

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 09.10.2020 - 15:42, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BURDUR'DA VATANDAŞ ESKİ İL ÖZEL İDARE BİNASI İÇİN MEYDANA KAZANDIRILAN ALAN OLSUN DEDİ

Burdur İl Özel İdaresi yeni binasına taşınmasıyla birlikte boşta kalan eski binanın ne olarak değerlendirmesi istendiği vatandaşlar tarafından dile getirildi.
Burdur İl Özel İdaresi, yeni binanın yapımın tamamlanmasıyla Burdur-Tefenni Karayolu üzerinde bulunan yeni İl Özel İdare binasına taşınmıştı. Depreme dayanıksız olduğu gerekçe gösterilerek boşaltılan eski binanın ne şekilde değerlendirileceği ise belirsizliğini koruyor.   VATANDAŞ NE İSTİYOR? Burdur İl Özel İdare Binasının akıbetiyle ilgili vatandaşların ne düşündüğü araştırıldı. Bu kapsamda, Burdur kent merkezinde tek soruluk bir anket yapıldı. Önceki gün öğleden sonra gerçekleştirilen ankete 300 kişi katıldı.  Katılımcılara, “Cumhuriyet Meydanı'nda Bulunan Eski (Boşaltılan) İl Özel İdare Binasının Nasıl Değerlendirilmesini İstersiniz?” Sorusu yöneltildi. Katılımcıların yüzde 64’ü boşaltılan binanın yerinin meydan olarak, yüzde 36’sı ise ticari alan olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.   HALKIN GEREKÇESİ NE? Alanın meydan olarak değerlendirilmesi gerektiğini savunan vatandaşlar, “Deprem olsa kaçacak yerimiz yok. Burdur’un meydana ihtiyacı var. Burdur’da meydan yok. Şehirler meydanlarıyla anılırlar. Her programda, mitingde, konserde yollar kapatılıyor, Burdur’a meydan gerekli.” Dediler. Alanın ticari alan olarak değerlendirilmesi gerektiğini savunan vatandaşlar ise, “Burdur’da yeterince meydan var, iş sahası gerekli. Özelleştirilmeyecekse ticari alan olmalı. Burdurluya iş sahası açılmalı bu yüzden ticari alan olmalı. AVM yapılarak ekonomi hareketlendirilmeli” dediler.      
Burdur İl Özel İdaresi yeni binasına taşınmasıyla birlikte boşta kalan eski binanın ne olarak değerlendirmesi istendiği vatandaşlar tarafından dile getirildi.

Burdur İl Özel İdaresi, yeni binanın yapımın tamamlanmasıyla Burdur-Tefenni Karayolu üzerinde bulunan yeni İl Özel İdare binasına taşınmıştı. Depreme dayanıksız olduğu gerekçe gösterilerek boşaltılan eski binanın ne şekilde değerlendirileceği ise belirsizliğini koruyor.

 

VATANDAŞ NE İSTİYOR?

Burdur İl Özel İdare Binasının akıbetiyle ilgili vatandaşların ne düşündüğü araştırıldı. Bu kapsamda, Burdur kent merkezinde tek soruluk bir anket yapıldı. Önceki gün öğleden sonra gerçekleştirilen ankete 300 kişi katıldı.  Katılımcılara, “Cumhuriyet Meydanı'nda Bulunan Eski (Boşaltılan) İl Özel İdare Binasının Nasıl Değerlendirilmesini İstersiniz?” Sorusu yöneltildi. Katılımcıların yüzde 64’ü boşaltılan binanın yerinin meydan olarak, yüzde 36’sı ise ticari alan olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

 

HALKIN GEREKÇESİ NE?

Alanın meydan olarak değerlendirilmesi gerektiğini savunan vatandaşlar, “Deprem olsa kaçacak yerimiz yok. Burdur’un meydana ihtiyacı var. Burdur’da meydan yok. Şehirler meydanlarıyla anılırlar. Her programda, mitingde, konserde yollar kapatılıyor, Burdur’a meydan gerekli.” Dediler. Alanın ticari alan olarak değerlendirilmesi gerektiğini savunan vatandaşlar ise, “Burdur’da yeterince meydan var, iş sahası gerekli. Özelleştirilmeyecekse ticari alan olmalı. Burdurluya iş sahası açılmalı bu yüzden ticari alan olmalı. AVM yapılarak ekonomi hareketlendirilmeli” dediler.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.