Burdur’da ‘Tersine Karantina’ Uygulanabilir mi?

Yaşam 02.05.2020 - 12:12, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Burdur’da ‘Tersine Karantina’ Uygulanabilir mi?

Burdur’da ‘Tersine Karantina’ Uygulanabilir mi?
Bayram sonrasına kadar vaka sayısını sıfıra indiren iller özel olarak değerlendirilecek. Bu süreç içerisinde vaka sayısını sıfıra indiren illerin korunması için ‘tersine karantina’ uygulaması da gündeme gelebilir. Hürriyet'te Nuray Babacan'ın haberine göre, bayram sonrasına kadar vaka sayısını sıfıra indiren iller özel olarak değerlendirilecek.   Edinilen bilgiye göre, bu illerde temel önlemler alınarak, sosyal hayatın yeniden başlatılması ve işyerlerinin açılması söz konusu olabilecek. Bu illerin ancak kendileriyle benzer verilere sahip komşu illerle iletişime geçebileceği veya sadece il sınırları içerisinde serbestlik sağlanacağı, şehirlerarası hareketliliğe izin verilmeyeceği belirtiliyor.   15 İLDE UYGULANABİLİR   Vaka görülmeyen iller diğerlerinden korunarak, 'tersine karantina' uygulanabileceği belirtiliyor. Bir süreden beri yeni vaka görülmeyen Gümüşhane, Bartın, Burdur, Tunceli gibi illerin bu kapsamda olabileceği, bu durumda bulunan il sayısının da 15 civarında olduğu ifade ediliyor.   KİLİT TARİH 5 HAZİRAN   Uzmanlar, “Vaka sayıları bayramın etkisiyle yükselirse önlemler arttırılabilir. Ancak bayramda artış kaydedilmezse normalleşmeden söz edilebilir” diyor. Bu nedenle Ramazan Bayramı sonrası 5 Haziran rakamlarının, tedbirlerin gevşetilip gevşetilmeyeceği konusunda kilit öneme sahip olduğu belirtiliyor.
Burdur’da ‘Tersine Karantina’ Uygulanabilir mi?

Bayram sonrasına kadar vaka sayısını sıfıra indiren iller özel olarak değerlendirilecek. Bu süreç içerisinde vaka sayısını sıfıra indiren illerin korunması için ‘tersine karantina’ uygulaması da gündeme gelebilir.

Hürriyet'te Nuray Babacan'ın haberine göre, bayram sonrasına kadar vaka sayısını sıfıra indiren iller özel olarak değerlendirilecek.

 

Edinilen bilgiye göre, bu illerde temel önlemler alınarak, sosyal hayatın yeniden başlatılması ve işyerlerinin açılması söz konusu olabilecek. Bu illerin ancak kendileriyle benzer verilere sahip komşu illerle iletişime geçebileceği veya sadece il sınırları içerisinde serbestlik sağlanacağı, şehirlerarası hareketliliğe izin verilmeyeceği belirtiliyor.

 

15 İLDE UYGULANABİLİR

 

Vaka görülmeyen iller diğerlerinden korunarak, 'tersine karantina' uygulanabileceği belirtiliyor. Bir süreden beri yeni vaka görülmeyen Gümüşhane, Bartın, Burdur, Tunceli gibi illerin bu kapsamda olabileceği, bu durumda bulunan il sayısının da 15 civarında olduğu ifade ediliyor.

 

KİLİT TARİH 5 HAZİRAN

 

Uzmanlar, “Vaka sayıları bayramın etkisiyle yükselirse önlemler arttırılabilir. Ancak bayramda artış kaydedilmezse normalleşmeden söz edilebilir” diyor. Bu nedenle Ramazan Bayramı sonrası 5 Haziran rakamlarının, tedbirlerin gevşetilip gevşetilmeyeceği konusunda kilit öneme sahip olduğu belirtiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.