Burdur’da Temsili Yörük Göçü Yapıldı

14.04.2019 - 15:22, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Burdur’da Temsili Yörük Göçü Yapıldı

Burdur Yörük Kültür ve Araştırma Derneği (YÖRKAYDER) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen temsili Yörük Göçüne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Burdur Yörük Kültür ve Araştırma Derneği (YÖRKAYDER) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen temsili Yörük Göçüne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.   Mehter takımı eşliğinde Çatalpınar kavşağında başlayan yürüyüşte develeri, atları ve keçi sürüleriyle katılan vatandaşlar büyük ilgi gördü. Yürüyüş Uzay Çatı altına kadar sürdü. Yörüklerin Türklüğün özü olduğunu vurgulayan Burdur Valisi Hasan Şıldak, “Yörükleri Özüne, Vatanına, Bayrağı’na sadık insanlardır. Yörük özü, sözü birdir, Vatanına Milletine ihanet etmez. Devletini milletini karşılıksız sever. Temsili Yörük Göçünü düzenleyen Başta YÖRKAYDER Başkanı Aladdin Kalkan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Yörüklere yürüyen anlamında Yörük denildiğini anlatan YÖRKAYDER Başkanı Aladdin Kalkan, “Türk Milletini oluşturan yelpazenin içerisinde birbirine olan bağlılıkları vatan severlikleri ve cesaretiyle tanınan sofrasında bereket çadırında dostluk ve muhabbet sözlerinde doğruluk ve samimiyet olan Yörüklerimizin asırlarca var olan bizleri ve evlatlarımızı bu bayrak ve bu vatan altında daima bir ve diri olmasını sağlayacaktır. Yörük, Türkmen Derneklerimizin amacı yeni yetişen evlatlarımızı gelenek, göreneklerine, örf ve adetlerine bağlı vatan, millet, bayrak sevdalısı nesline hakim barışçı nesiller yetiştirmeye vesile olmaktır. Bu toyumuza maddi manevi katkıda bulunan herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.      Etkinlik kapsamında Uzay Çatı altında mehter ekibi gösterisi, sipsi dinletisi ve halk oyunları gösterisi ve Yörüklerin sunduğu orta oyunu gösterimi yapıldı. s
Burdur Yörük Kültür ve Araştırma Derneği (YÖRKAYDER) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen temsili Yörük Göçüne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Burdur Yörük Kültür ve Araştırma Derneği (YÖRKAYDER) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen temsili Yörük Göçüne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.  

Mehter takımı eşliğinde Çatalpınar kavşağında başlayan yürüyüşte develeri, atları ve keçi sürüleriyle katılan vatandaşlar büyük ilgi gördü. Yürüyüş Uzay Çatı altına kadar sürdü.

Yörüklerin Türklüğün özü olduğunu vurgulayan Burdur Valisi Hasan Şıldak, “Yörükleri Özüne, Vatanına, Bayrağı’na sadık insanlardır. Yörük özü, sözü birdir, Vatanına Milletine ihanet etmez. Devletini milletini karşılıksız sever. Temsili Yörük Göçünü düzenleyen Başta YÖRKAYDER Başkanı Aladdin Kalkan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yörüklere yürüyen anlamında Yörük denildiğini anlatan YÖRKAYDER Başkanı Aladdin Kalkan, “Türk Milletini oluşturan yelpazenin içerisinde birbirine olan bağlılıkları vatan severlikleri ve cesaretiyle tanınan sofrasında bereket çadırında dostluk ve muhabbet sözlerinde doğruluk ve samimiyet olan Yörüklerimizin asırlarca var olan bizleri ve evlatlarımızı bu bayrak ve bu vatan altında daima bir ve diri olmasını sağlayacaktır. Yörük, Türkmen Derneklerimizin amacı yeni yetişen evlatlarımızı gelenek, göreneklerine, örf ve adetlerine bağlı vatan, millet, bayrak sevdalısı nesline hakim barışçı nesiller yetiştirmeye vesile olmaktır. Bu toyumuza maddi manevi katkıda bulunan herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.     

Etkinlik kapsamında Uzay Çatı altında mehter ekibi gösterisi, sipsi dinletisi ve halk oyunları gösterisi ve Yörüklerin sunduğu orta oyunu gösterimi yapıldı. s

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.