BURDUR’DA SALYANGOZ ÜRETİMİYLE ÇİFTÇİLERE EK GELİR HEDEFLENİYOR

Gündem 15.05.2022 - 09:40, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:36
 

BURDUR’DA SALYANGOZ ÜRETİMİYLE ÇİFTÇİLERE EK GELİR HEDEFLENİYOR

BURDUR’DA SALYANGOZ ÜRETİMİYLE ÇİFTÇİLERE EK GELİR HEDEFLENİYOR
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) tarafından 2018’de hayata geçirilen proje kapsamında salyangoz üretimi için danışmanlık hizmeti sağlanarak çiftçilerin ek gelir elde etmesi hedefleniyor. Üniversitenin İstiklal yerleşkesinde kurulan MAKÜ Salyangoz çiftliğinde, ekonomik değeri yüksek “Helix aspera” türü kara salyangozu yetiştiriliyor. “Hayvancılık alanında ihtisaslaşan üniversite” özelliği taşıyan MAKÜ’de, ihracat ürünü salyangoz üretiminde verimin artırılmasına yönelik bilimsel çalışmaların yanı sıra çiftçilere eğitim ve danışmanlık hizmeti veriliyor. Normalde bir yılda yeterli olgunluğa ulaşan salyangozlar, üniversitede oluşturulan ortam ve geliştirilen yem sayesinde yaklaşık 2-3 ayda satışa hazır hale geldiğini belirtti. 
BURDUR’DA SALYANGOZ ÜRETİMİYLE ÇİFTÇİLERE EK GELİR HEDEFLENİYOR

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) tarafından 2018’de hayata geçirilen proje kapsamında salyangoz üretimi için danışmanlık hizmeti sağlanarak çiftçilerin ek gelir elde etmesi hedefleniyor.


Üniversitenin İstiklal yerleşkesinde kurulan MAKÜ Salyangoz çiftliğinde, ekonomik değeri yüksek “Helix aspera” türü kara salyangozu yetiştiriliyor.

“Hayvancılık alanında ihtisaslaşan üniversite” özelliği taşıyan MAKÜ’de, ihracat ürünü salyangoz üretiminde verimin artırılmasına yönelik bilimsel çalışmaların yanı sıra çiftçilere eğitim ve danışmanlık hizmeti veriliyor.

Normalde bir yılda yeterli olgunluğa ulaşan salyangozlar, üniversitede oluşturulan ortam ve geliştirilen yem sayesinde yaklaşık 2-3 ayda satışa hazır hale geldiğini belirtti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.