Burdur'da okul bahçesi duvarı tuval oldu

Yaşam (AA) - Anadolu Ajansı | 21.05.2019 - 11:00, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Burdur'da okul bahçesi duvarı tuval oldu

Burdur'da okul bahçesi duvarı tuval oldu
Burdur'da bir lisenin bin 500 metrekarelik bahçe duvarına baştan başa resim yapıldı.  Burdur Lisesi'nde eğitimini sürdüren 9'uncu sınıf öğrencileri, resim öğretmenlerinin yardımıyla okulun bin 500 metrekarelik bahçe duvarını tuval olarak kullandı, sulu boyadan özgün resimler çizdi. Resim öğretmeni ve ressam Hülya Canbaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, okulun bahçe duvarını resim sanatıyla güzelleştirdiklerini söyledi. Öğrencilerin özgün resim yapmayı deneyimlediklerini aktaran Canbaz, "Öğrencilerim boyaya, fırçaya dokunarak resim sanatıyla tanıştı." dedi. Canbaz, yaklaşık 8 aylık bir çalışma sonucu özgün resimler ortaya çıkardıklarına vurgu yaparak, şunları kaydetti: "Dokuzuncu sınıflarla çalıştık, toplamda 120 öğrenci projede yer aldı. Öğrenciler hem resim derslerinde hem de okul sonrası arta kalan zamanlarda bu çalışmayı yürüttüler. Buradaki amacım öğrencilerimin sanatın dünyamız için niçin gerekli olduğunu görmeleriydi. Sanatın çevreyi nasıl güzelleştirdiğini görmeleri ve bunun teknik ve felsefi bilgisini almalarını sağlamak istedim."   Öğrencilerden Fehime Gül ve Ersin Polat da resim yapmanın güzel bir duygu olduğunu söyledi.  
Burdur'da okul bahçesi duvarı tuval oldu

Burdur'da bir lisenin bin 500 metrekarelik bahçe duvarına baştan başa resim yapıldı. 

Burdur Lisesi'nde eğitimini sürdüren 9'uncu sınıf öğrencileri, resim öğretmenlerinin yardımıyla okulun bin 500 metrekarelik bahçe duvarını tuval olarak kullandı, sulu boyadan özgün resimler çizdi.

Resim öğretmeni ve ressam Hülya Canbaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, okulun bahçe duvarını resim sanatıyla güzelleştirdiklerini söyledi.

Öğrencilerin özgün resim yapmayı deneyimlediklerini aktaran Canbaz, "Öğrencilerim boyaya, fırçaya dokunarak resim sanatıyla tanıştı." dedi.

Canbaz, yaklaşık 8 aylık bir çalışma sonucu özgün resimler ortaya çıkardıklarına vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Dokuzuncu sınıflarla çalıştık, toplamda 120 öğrenci projede yer aldı. Öğrenciler hem resim derslerinde hem de okul sonrası arta kalan zamanlarda bu çalışmayı yürüttüler. Buradaki amacım öğrencilerimin sanatın dünyamız için niçin gerekli olduğunu görmeleriydi. Sanatın çevreyi nasıl güzelleştirdiğini görmeleri ve bunun teknik ve felsefi bilgisini almalarını sağlamak istedim."  

Öğrencilerden Fehime Gül ve Ersin Polat da resim yapmanın güzel bir duygu olduğunu söyledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.