Burdur’da muhteşem kutlama

29.10.2019 - 13:32, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Burdur’da muhteşem kutlama

96. yıl büyük bir coşkuyla kutlandı.
  Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 96. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Burdur’da da coşkuyla kutlandı.   Cumhuriyet Bayramı kutlamaları; Valilik makamında tebriklerin kabul edilmesiyle başladı.   Tören öncesinde, Burdur Valiliği ve BAKA tarafından organize edilen fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Serginin gezilmesinin ardından Vali Hasan Şıldak, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve beraberindeki protokol üyeleri Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlama alanına geçti. Vali Hasan Şıldak; vatandaşların, öğrencilerin ve korteje katılacak olan tüm kurum ve kuruluşların bayramını tebrik etti.   Vali Hasan Şıldak, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada; Cumhuriyet mücadelesinin zorluklarla kazanıldığını hatırlatarak, günümüze gelindiğinde çizgimizin hala bağımsızlık ve özgürlük olduğuna değindi. Vali Şıldak ayrıca, "Cumhuriyet demek vatan sevgisi demektir." diyerek ulusal anlamda terörle mücadeledeki başarıya, yerel yönetimde ise büyük bir özenle yürütülen trafik terörüne, uyuşturucuya ve tabi afetler gibi hususlara karşı verilen mücadelelerden bahsetti. Törende; öğrenciler tarafından şiirler okundu, halk oyunları gösterileri sunuldu ve oratoryo gösterimi yapıldı. Vali  Hasan Şıldak tarafından, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor Müdürlüğünce çeşitli branşlarda düzenlenen yarışmalarda derece elde eden öğrencilere ödülleri takdim edildi. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kortej yürüyüşünün ardından sona erdi.     Burdur halkının birkaç senedir tepkisini çeken, tören alanının etrafına güvenlik gerekçesiyle konulan bariyerler yüzünden az katılımla sönük geçen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinde bu sene bariyerlerin olmayışı sebebiyle ve Türk ordusunun gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekâtının da etkisiyle, binlerce öğrencinin ellerinde Türk bayraklarıyla tören alanında geçiş yapması vatandaşların yoğun katılımı dikkat çekti.  
96. yıl büyük bir coşkuyla kutlandı.

 

Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 96. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Burdur’da da coşkuyla kutlandı.

 

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları; Valilik makamında tebriklerin kabul edilmesiyle başladı.

 

Tören öncesinde, Burdur Valiliği ve BAKA tarafından organize edilen fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Serginin gezilmesinin ardından Vali Hasan Şıldak, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve beraberindeki protokol üyeleri Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlama alanına geçti. Vali Hasan Şıldak; vatandaşların, öğrencilerin ve korteje katılacak olan tüm kurum ve kuruluşların bayramını tebrik etti.

 

Vali Hasan Şıldak, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada; Cumhuriyet mücadelesinin zorluklarla kazanıldığını hatırlatarak, günümüze gelindiğinde çizgimizin hala bağımsızlık ve özgürlük olduğuna değindi. Vali Şıldak ayrıca, "Cumhuriyet demek vatan sevgisi demektir." diyerek ulusal anlamda terörle mücadeledeki başarıya, yerel yönetimde ise büyük bir özenle yürütülen trafik terörüne, uyuşturucuya ve tabi afetler gibi hususlara karşı verilen mücadelelerden bahsetti.

Törende; öğrenciler tarafından şiirler okundu, halk oyunları gösterileri sunuldu ve oratoryo gösterimi yapıldı. Vali  Hasan Şıldak tarafından, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor Müdürlüğünce çeşitli branşlarda düzenlenen yarışmalarda derece elde eden öğrencilere ödülleri takdim edildi. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kortej yürüyüşünün ardından sona erdi.

 

 

Burdur halkının birkaç senedir tepkisini çeken, tören alanının etrafına güvenlik gerekçesiyle konulan bariyerler yüzünden az katılımla sönük geçen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinde bu sene bariyerlerin olmayışı sebebiyle ve Türk ordusunun gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekâtının da etkisiyle, binlerce öğrencinin ellerinde Türk bayraklarıyla tören alanında geçiş yapması vatandaşların yoğun katılımı dikkat çekti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.