Burdur'da kayalıklarda yaralanan iki çoban helikopterle kurtarıldı

Asayiş (AA) - Anadolu Ajansı | 28.02.2021 - 12:21, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Burdur'da kayalıklarda yaralanan iki çoban helikopterle kurtarıldı

Burdur'da kayalıklarda yaralanan iki çoban helikopterle kurtarıldı
Burdur'un Ağlasun ilçesinde hayvanlarını aramaya çıkan ve yaralandıkları kayalıklarda mahsur kalan iki çobanı, AFAD, 112 Acil Servis ve jandarma ekipleri kurtardı.  Kayıp koyunlarını Akdağ mevkisinde aramaya çıkan çoban Şöhret Akpınar (30) ve yakını Emre Pediz (16), kar nedeniyle çıktıkları yükseltiden kayalıklara düştü. Yaralanan Akpınar ve Pediz, cep telefonuyla 112 Acil Çağrı Merkezi'nden yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye AFAD, UMKE ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, araçla gitmenin mümkün olmadığı bölgeye yürüyerek ulaştı.  Bacağında kırık olan Akpınar ve sağ elinden yaralanan Pediz, bölgeye sevk edilen helikopterle bulundukları yerden kurtarıldı.  Kent merkezine götürülen yaralılar, Burdur Devlet Hastanesine kaldırıldı. 
Burdur'da kayalıklarda yaralanan iki çoban helikopterle kurtarıldı

Burdur'un Ağlasun ilçesinde hayvanlarını aramaya çıkan ve yaralandıkları kayalıklarda mahsur kalan iki çobanı, AFAD, 112 Acil Servis ve jandarma ekipleri kurtardı. 

Kayıp koyunlarını Akdağ mevkisinde aramaya çıkan çoban Şöhret Akpınar (30) ve yakını Emre Pediz (16), kar nedeniyle çıktıkları yükseltiden kayalıklara düştü.

Yaralanan Akpınar ve Pediz, cep telefonuyla 112 Acil Çağrı Merkezi'nden yardım istedi.

İhbar üzerine bölgeye AFAD, UMKE ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, araçla gitmenin mümkün olmadığı bölgeye yürüyerek ulaştı. 

Bacağında kırık olan Akpınar ve sağ elinden yaralanan Pediz, bölgeye sevk edilen helikopterle bulundukları yerden kurtarıldı. 

Kent merkezine götürülen yaralılar, Burdur Devlet Hastanesine kaldırıldı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.